kardelen198 yazdı:saddamhuseyin yazdı:kardelen198 yazdı:Bimiyorum ne kadar bağlantılı olacak ama başımdan geçmiş bir olayı paylaşmak isterim; yıllar evvel küçücük bir çocukken oratokulu dışarıdan bitirmek için başvurmuştum, o zaman çalışıryordum da sınava hazırlanmak için işyerimden izin almıştım, tam hatırlamıyorum ama sınava 1 hafta kala sınavlar iptal edilmişti  

Sebep mi; İlkokul 8 yıla çıkmıştı ve bunun için gerekli şartlar hazır değildi yeterli okul ve ya okulların dönüşümü gerekçesiyle iptal olmuştu sınavlarım ve bu benim isteğimi kırdı senelerime maloldu 

Şimdi de zorunlu eğitimin 12 yıla çıkması gündemde, yine bana o dönemi hatırlatıyor tabii şimdi teknoloji çok ilerledi ama inşallah yine böyle bir durumla karşılaşmayız  

bende ortaokulu o sekilde bitirdim. orta 3 sinavlarina girdim. cunku 1 ve 2'yi gecmis orta 3un bitmesine 5 ay kala birakmistim.  

ertesi sene disardan o sekilde bitirdim sadece orta 3 sinavlarina girdim. sonra acik ilkogretim cikmis galiba ama benden cok sonra.

Ben o şekilde bitiremedim malesef ki hevesim kırıldı benimkisi başlamadan bitmiş oldu 

yıllar sonra Açık İlköğretimde 2,5 yılda ortaokulu bitirdim, bitirdiğim sene ortaokulları dışardan bitirmeyi 1 yıla indirdiler, talihe bak..! Yine de Allahıma şükürler olsun...  

sen bayagi sanssizmisin uzuldum. 

ama ne olursa olsun gecmiste kalmi$. yani bitirmissin yine uzun yoldan da olsa. aol kurulmadan oncede o $ekilde lise diplomasi aliniyormus. 1991 mi 92 mi ne. tabii ona da ayni sekilde ben yetisemedim o kadar yasli degilim.  

ama inan ortaokul diplomasi almak cok kolaydi. hic ortaokula gitmemis adamlara bile sorularin cvplarini veriyolardi 2-3 sinavda pat diye bitiyodu koca 3yillik ortakokul. bide 92den lise bitirmenin oyle oldugunu dusun  

ilkokul mezunlari o $ekilde hem ort. okul ustune bide lise cekmisler.  

babam diyodu millet hep aldi o sekilde ugrasmadan diyodu.