Dün gece bir hesaplama yaptım.
Verebileceğim zorunlu dersleri genellikle sözel ağırlıklı derslerin kredilerini topladım.
Toplam 76
Sonra verebileceğim seçmeli sözel ağırlıklı derslerin kredilerini topladım.
Bunlar da 60 kredi yapıyor.Toplam 136 kredi.
Geriye 56 kredi kalıyor.Daha da kötüsü 8 dönem de yetmiyor.
Ne yapacağımı bilmiyorum.Sayısal derslerden zerre kadar anlamıyorum.
Ek sınav diye bir şey varmış.Ama ne olduğunu bilmiyorum.
Yaptığım Hesaba Göre Mezun Olamıyorum.
Re: Yaptığım Hesaba Göre Mezun Olamıyorum.
Şu anda kacinci donemdesiniz ? Eğer yolun basindaysaniz boyle hesaplari ikinci plana atip secmis oldugunuz derslere odaklanmaniz sizin kariniza olacaktir
Şuan 3.dönem.murattt yazdı:Şu anda kacinci donemdesiniz ? Eğer yolun basindaysaniz boyle hesaplari ikinci plana atip secmis oldugunuz derslere odaklanmaniz sizin kariniza olacaktir
Tamam derse odaklan diyorsun ama hesaba göre yetmiyor krediler ne yapmam lazım bilmiyorum
Yapacağın şey ders seçimi yaparken önceliği mutlaka ortak(zorunlu) derslerden yana yapman lazım.
Geçsen de geçmesen de seç ki geçtiklerinin kredisini alırsın. Geçemediklerinden de 3 er kez girip muaf olursun. Sadece dil anlatım dersinden muaf olunamadığı için mutlaka geçmelisin.
Ek sınava girmek için toplam döneminin en az 8 kredinin ise en az 162 olması lazım. Arkadaşın da dediği gibi sen bunları değil ortak dersleri geçmeye geçemediklerinden de bir an önce muaf olmaya odaklan.
Geçsen de geçmesen de seç ki geçtiklerinin kredisini alırsın. Geçemediklerinden de 3 er kez girip muaf olursun. Sadece dil anlatım dersinden muaf olunamadığı için mutlaka geçmelisin.
Ek sınava girmek için toplam döneminin en az 8 kredinin ise en az 162 olması lazım. Arkadaşın da dediği gibi sen bunları değil ortak dersleri geçmeye geçemediklerinden de bir an önce muaf olmaya odaklan.