Üniversite sınavları hakkında yardım.

YKS ( TYT, AYT, YDT ) Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Raskal

Üniversite sınavları hakkında yardım.

Mesaj gönderen Raskal » 01 Ağu 2013, 00:05

Arkadaşlar hepinize merhaba. Açık Öğretim Lisesi, Alan Yok öğrencisiyim. 23 yaşındayım. Aöl'deki dönemim: 6, kredim: 98(3.Dönem sınavları açıklanınca 128 olacak, eminim.)

Şimdi sorunum şu, 2014 üniversite sınavlarına girmek istiyorum. Temmuz 2014'te ise Aöl'den 218 kredi ile mezun olabiliyorum. Bu şartlarda bir sonraki üniversite sınavlarına/üniversiteye girmem mümkün mü?

Bir de hedeflerim çok yüksek, istediğim puan 540 minimum. Eğer sınavlara ve üniversiteye girebiliyorsam Aöl mezunu olmamın(veya başka bir şeyin)dezavantajı olacak mı? Hedeflediğim puan mümkün müdür?
Bir de tam anlayamadığım okul puanı durumu var üniversite sınavlarında. Aöl mezunu olarak bundan faydalanabilecek miyim?

Yardımcı olursanız çok mutlu olacağım zira söylediklerinize göre dersane kaydı yaptıracağım bir dahaki hafta.

Şimdiden çok teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
Hayatmı'OdaNe
Doçent

Re: Üniversite sınavları hakkında yardım.

Mesaj gönderen Hayatmı'OdaNe » 01 Ağu 2013, 00:18

540 minimum
bittimmm bn suan :shock: sen gerçekmisin ?

Raskal

Mesaj gönderen Raskal » 01 Ağu 2013, 00:18

Hayatmı'OdaNe yazdı:540 minimum
bittimmm bn suan :shock: sen gerçekmisin ?
Haklı gerekçelerim var. Ve eğer karşıma bürokratik bir engel çıkmazsa yapacağım da!

Kullanıcı avatarı
Hayatmı'OdaNe
Doçent

Mesaj gönderen Hayatmı'OdaNe » 01 Ağu 2013, 00:20

wuuw yürübe bnce girebilirsin üniversite sıanvına hiçbir sorn yk

Kullanıcı avatarı
matias26
Doktor

Mesaj gönderen matias26 » 01 Ağu 2013, 00:23

Merhaba,

Bu dönem itibariyle 102 krediye ulaşırsanız önümüzdeki yıl olacak olan ösym sınavına girebilirsiniz.Şuan önünüzde bir engel yok yani. :wink:

Ayrıca aöl'den mezun olmanız size bir dezavantaj yaratmaz.
Genel kültür/Mezun!

Adalet!

Raskal

Mesaj gönderen Raskal » 01 Ağu 2013, 00:24

Hayatmı'OdaNe yazdı:wuuw yürübe bnce girebilirsin üniversite sıanvına hiçbir sorn yk

Çok teşekkür ederim. Fakat sorun şu, dediğim gibi Temmuz 2014'te mezun olabiliyorum, sınavların açıklanması Ağustos'un ortalarına tekabül edecek okul puanım nasıl hesaplanacak? Tercihleri nasıl yapacağım? Sorunlarım bunlar. Umarım dediğiniz gibi sorunsuz girebilirim.

Bu arada mesaj atmadan önce matias26 adlı arkadaş da cevap vermiş, çok teşekkür ederim. Sorun yok gibi gözüküyor, içim ferahladı.

Kullanıcı avatarı
matias26
Doktor

Mesaj gönderen matias26 » 01 Ağu 2013, 00:26

Raskal yazdı:
Hayatmı'OdaNe yazdı:wuuw yürübe bnce girebilirsin üniversite sıanvına hiçbir sorn yk

Çok teşekkür ederim. Fakat sorun şu, dediğim gibi Temmuz 2014'te mezun olabiliyorum, sınavların açıklanması Ağustos'un ortalarına tekabül edecek okul puanım nasıl hesaplanacak? Tercihleri nasıl yapacağım? Sorunlarım bunlar. Umarım dediğiniz gibi sorunsuz girebilirim.

Bu arada mesaj atmadan önce matias26 adlı arkadaş da cevap vermiş, çok teşekkür ederim. Sorun yok gibi gözüküyor, içim ferahladı.
Onu da açıklıyayım..

Sizin diploma puanınız mayıs sınavlarının sonunda belli olcak ve ösym'ye gönderilcek.Siz normal olarak tercih zamanında tercihiniz yapcaksınız.diplomanız yetişmez ise çıkma belgesi ile üniversiteye kayıt olcaksınız.
Genel kültür/Mezun!

Adalet!

Raskal

Mesaj gönderen Raskal » 01 Ağu 2013, 00:28

matias26 yazdı:
Raskal yazdı:

Onu da açıklıyayım..

Sizin diploma puanınız mayıs sınavlarının sonunda belli olcak ve ösym'ye gönderilcek.Siz normal olarak tercih zamanında tercihiniz yapcaksınız.diplomanız yetişmez ise çıkma belgesi ile üniversiteye kayıt olcaksınız.
Eylül'ün ortalarına kadar kayıt işlemleri sürüyor üniversitelerde zaten. Diplomam yetişir diye düşünüyorum. En kötü çıkma belgesiyle kayıt olurum. Çok sağolun arkadaşlar, kafamda soru işareti kalmadı. Şimdi çalışmalara başlayabilirim!

Kullanıcı avatarı
matias26
Doktor

Mesaj gönderen matias26 » 01 Ağu 2013, 00:30

Rica ederim iyi çalışmalar.
Genel kültür/Mezun!

Adalet!

“YKS ( TYT, AYT, YDT )” sayfasına dön