Maol okuyan varsa bir kaç sorum var ?

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kara_Kedi
Yardımcı Uzman

Maol okuyan varsa bir kaç sorum var ?

Mesaj gönderen Kara_Kedi » 14 Eki 2013, 04:30

Arkadaşlar merhaba

Maol hakkında bilgi almak istiyorum

İlk sorum galiba maol bittikden sonra üniversiteye sınavsız geçiş diye bir şey varmış.

Sınavsız geçiş olayını anlamadım.Eğer üniversite okumak istersem ve maol de bitirdiğim bölümle ilgili bir bölüm seçersem direk olarak üniversiteli mi oluyorum.Yani sınavsız geçiş dediğiniz bu mu?Yani YGS ve LYS ye girmeden üniversiteye mi kayıt yaptırıyorum.

Her halde bu kadar kolay değildir.Herkesi üniversiteye sokacaklarını zannetmiyorum.

Bir sorum daha var.Haftanın belli günlerinde gidip yüz yüze eğitim alınacakmış.Peki ben bu eğitimi hangi okulda alacağım.Burasını anlamadım.Haftanın belli günü derken hangi günler bunlar?

Haftalık ders olayı biraz sıkıntılı.Çünkü şuan zaten iş arıyorum.Yani işveren ne der bu duruma bilemiyorum.O zaman maol bitene kadar işsiz dolaşmam gerek.

Bir de galiba maol'de okutulan dersler açık lise ile aynı dersler galiba.Bir fark yok.Çünkü sınav kitapçığın da da Aol / Maol soruları diye yazıyor.

Yardımcı olursan sevinirim....

Sonra bir de staj durumu varmış galiba.Peki bu nasıl oluyor?Maaş veriliyor mu?Aylık mı çalışmak lazım.En önemlisi de zorunlu mu?

Maol de alanlara baktım.Orada 32 alan var ama Turizm otelcilik yok.(Ben bu okuldan terk olduğum için yazdım)
Ondan sonra YÜZ YÜZE EĞİTİM VEREN KURUMLARIN KONTENJAN BİLGİLERİ EKRANI na baktım .Bu ne anlama geliyor.Burada birkaç okulun adı var.Ama Turizm Otelcilik yok.
Bir de şöyle bir sayfa var ama ne olduğunu bilmiyorum.Burada bazı okulların adı var.

Birde siz girip baksanız iyi olur.(Şehir kısmına Bolu merkez yazarak arama yapabilirsiniz)

http://www.aol.meb.gov.tr/aolweb/yykurum_kontenjan.aspx

Ben dediğim gibi pek bilmiyorum maol farkını.

Cevabınızı bekliyorum mutlaka....

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön