Açık liseye geçsem mi?-.-

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Parkboyoung

Açık liseye geçsem mi?-.-

Mesaj gönderen Parkboyoung » 10 Kas 2013, 22:27

Meraba arkadaşlar:) ben 10.sınıf anadolu öğretmen lisesi öğrencisiyim ve bu aralar kafamı karıştıran bi konu var acaba açık liseyemi geçsem? Eğer kendim tam olarak karar verirsem ailemide ikna edebilirim inşAllah.Sizce açık lise nasıl?geçmelimiyim? Hedefim itü'de mimarlık sizce sıkı bir çalışmayla başarabilir miyim? Ben gerçekten okuldan sıkıldım,öğretmnlerin egosundan,sınıf ark,saçma derslerden:( zatten ne başarsam evde öğrendiklerimle kendi çabamla başarıyorum-.-

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Re: Açık liseye geçsem mi?-.-

Mesaj gönderen Doçent » 10 Kas 2013, 23:02

senin gibi sıkıldığını söyleyip aöl de okumak isteyen bir çok arkadaş yazaıyor buraya ama genellikle örgünde devam kararı alıp sonradan iyki geçmemişim diyenler var iyi düşünmelisin :wink:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Parkboyoung

Mesaj gönderen Parkboyoung » 11 Kas 2013, 04:00

pskolog yazdı:senin gibi sıkıldığını söyleyip aöl de okumak isteyen bir çok arkadaş yazaıyor buraya ama genellikle örgünde devam kararı alıp sonradan iyki geçmemişim diyenler var iyi düşünmelisin :wink:
Yaa:( nedense hiç kötü yanını bulamıyorum.Neyse Allah'a dua ediyorum hayırlısı olsun diye bakalım:)

Kullanıcı avatarı
ghost38
Doktor

Mesaj gönderen ghost38 » 11 Kas 2013, 14:30

Parkboyoung yazdı:Meraba arkadaşlar:) ben 10.sınıf anadolu öğretmen lisesi öğrencisiyim ve bu aralar kafamı karıştıran bi konu var acaba açık liseyemi geçsem?

okuluna devam et
Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır
Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır
Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır
Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır
Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 11 Kas 2013, 21:53

Parkboyoung yazdı:Meraba arkadaşlar:) ben 10.sınıf anadolu öğretmen lisesi öğrencisiyim ve bu aralar kafamı karıştıran bi konu var acaba açık liseyemi geçsem? Eğer kendim tam olarak karar verirsem ailemide ikna edebilirim inşAllah.Sizce açık lise nasıl?geçmelimiyim? Hedefim itü'de mimarlık sizce sıkı bir çalışmayla başarabilir miyim? Ben gerçekten okuldan sıkıldım,öğretmnlerin egosundan,sınıf ark,saçma derslerden:( zatten ne başarsam evde öğrendiklerimle kendi çabamla başarıyorum-.-
Bıktıysan geçebilirsin. Ben hep bu forumda örnek veririm; benim de kardeşim 2 yıl anadolu lisesinde okuduktan sonra açık liseye geçti. Onum da hedefi mimarlıktı. Tam istediği yeri tutturamadı ama ona yakın 4 yıllık bir örgünde okuyor şu an.

Ama şunu söyleyim. Kardeşiminin istediği yeri tutturamamasının sebebi açık liseye geçiş yapması olmadı. Çalışsaydı mimarlığı da tutturabilirdi.

Eğer geçeceksen sana tavsiyem; Açık liseye geçtim kolay havasına girme. Derslere sıkı çalışıp her dersten 90-100 almayı hedefle ve diploma puanını yüksek tut. Bu yazdığım notlar çalıştıktan sonra alınamayacak notlar değil. Sınava da istikrarlı çalışırsan istediğin yeri tutturabileceğine ben inanıyorum.

Yukarıda yazdıklarımı ezberden yazmadım. Bizzat tecrübe ettiğim hadiselerdir. Başarılar.
Resim

Parkboyoung

Mesaj gönderen Parkboyoung » 11 Kas 2013, 23:58

kripton yazdı:
Parkboyoung yazdı:Meraba arkadaşlar:) ben 10.sınıf anadolu öğretmen lisesi öğrencisiyim ve bu aralar kafamı karıştıran bi konu var acaba açık liseyemi geçsem? Eğer kendim tam olarak karar verirsem ailemide ikna edebilirim inşAllah.Sizce açık lise nasıl?geçmelimiyim? Hedefim itü'de mimarlık sizce sıkı bir çalışmayla başarabilir miyim? Ben gerçekten okuldan sıkıldım,öğretmnlerin egosundan,sınıf ark,saçma derslerden:( zatten ne başarsam evde öğrendiklerimle kendi çabamla başarıyorum-.-
Bıktıysan geçebilirsin. Ben hep bu forumda örnek veririm; benim de kardeşim 2 yıl anadolu lisesinde okuduktan sonra açık liseye geçti. Onum da hedefi mimarlıktı. Tam istediği yeri tutturamadı ama ona yakın 4 yıllık bir örgünde okuyor şu an.

Ama şunu söyleyim. Kardeşiminin istediği yeri tutturamamasının sebebi açık liseye geçiş yapması olmadı. Çalışsaydı mimarlığı da tutturabilirdi.

Eğer geçeceksen sana tavsiyem; Açık liseye geçtim kolay havasına girme. Derslere sıkı çalışıp her dersten 90-100 almayı hedefle ve diploma puanını yüksek tut. Bu yazdığım notlar çalıştıktan sonra alınamayacak notlar değil. Sınava da istikrarlı çalışırsan istediğin yeri tutturabileceğine ben inanıyorum.

Yukarıda yazdıklarımı ezberden yazmadım. Bizzat tecrübe ettiğim hadiselerdir. Başarılar.
Hmm..teşekkürler bilgilendirme için^^ peki açık liseye geçince burslar kesiliyor mu bu konuda bi bilginiz var mı?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 12 Kas 2013, 05:17

Kardeşime sordum şimdi. Onun bursu kesilmiş açık liseye geçtiğinde.
Resim

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön