Sizi Açık liseye iten sebeb neydi ?

Herşey serbest...
murattt

Sizi Açık liseye iten sebeb neydi ?

Mesaj gönderen murattt » 15 Kas 2013, 08:09

Arkadaşlar ister kısa kısa cümlelerle, ister uzun uzun cümlelerle anlatın dökün içinizi. Bu açık lise sistemini ister övün, ister yerden yere vurun. Ama sebebini söylemeden yorum göndermeden gitmeyin.



Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye
Mesajlar: 3333
Kayıt: 24 Ara 2009, 20:15
Konum: MEZUN

Re: Sizi Açık liseye iten sebeb neydi ?

Mesaj gönderen kripton » 15 Kas 2013, 16:49

Orta okulu bitirdikten sonra ara vermem gerekti. Hem kişisel sebepler hem de ailevi nedenlerden ötürü. Hiç pişman olmadım şükür bu kararımdan dolayı. Çünkü bence çok mantıklı bir seçimdi içinde bulunduğum şartlar dolayısıyla.

Ben ortaokul mezunu olarak bu dünyadan göçüp gideceğimi zannediyordum ama nasip oldu, açık liseye yazıldım. Tabi insanı teşvik edici unsurlar da oluyor hayatta bazı şeylere. Bunların da sevki ile bi baktım lise okuyorum. Pek aklımda yokken bir de baktım liseye başlayalı daha 2 yıl olmuş ben üniversite imtihanına girmişim. Ortaokul mezunu iken 2.5 yılda üniversiteli oldum.

Geriye baktığımda çok şükredeceğim bir süreç geçirmişim. Herkesin hayatı kendine özeldir ben kimseye bu kadar ara verin falan demem ama benim için çooook güzelliklerle dolu bir serüven oldu (bu güzellikler de bende saklı kalsın anlatılmaz yaşanır) Hatta ben ayarlasam bu kadar güzellikleri bir araya getiremezdim. Çok şükür.

Bence açık lise çok güzel bir sistem. %100 öğrenci memnuniyeti sağladı bana :D Bu sistemin oluşmasında emeği geçenlere teşekkürler
Resim

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü
Mesajlar: 3303
Kayıt: 29 Nis 2011, 07:57

Re: Sizi Açık liseye iten sebeb neydi ?

Mesaj gönderen Doçent » 15 Kas 2013, 21:43

5. sınıfa kadar okuyup diplomayı aldığım gün okuldan kurtulduğum için bir sevinç vardı (çocuk aklı işte) o zmanki şartlarda okuldan öğretmenimin para istemesi gelip bunu aileme söyleyememek bunlar beni derslerden daha çok etkiliyordu belki sırf bu yüzden okul bir dertti :? yıllar geçti ama sürekli rüyalarımda okul sırasında oturur görüyordum ama hiç aklımda tekrar okumak yoktu birazda cesaret tabi :?
kadere inanıyorum hiç birşey tesadüf deil hayatımızda yeni tanıştığım fatoş abla sayesinde onun bana neden açıktan okumuyorsun bak ben okuyorum dmesiyle başladı :D birden bir ampül yandı başımda :mrgreen: ve okuycam dedim ve 1 yılda ortaokul bitti o azimle...şu an ygs de gircem hayaldi gerçek oldu bazı seçimler bizim elimizde ama kaderde varsa o er geç seni buluyor :wink:
Hayat seni güldürmüyorsa espriyi anlamadın demektir.

Kullanıcı avatarı
lilas
Uzman Doktor
Mesajlar: 436
Kayıt: 07 Şub 2012, 17:05
Konum: mezun...

Re: Sizi Açık liseye iten sebeb neydi ?

Mesaj gönderen lilas » 15 Kas 2013, 21:59

bende okumayi sevmeyenlerdendim ortaokula bile babamin zoruyla ilerde ehliyet bile alamazsin demesiyle başladim zorla bitirdik lise kaldi yıllar sonra eşin dostun başla demesiyle ve soranlara ortaokul mezunu demeye utanir olmuştum bir hamle başladik hemencecik bitiverdi şimdi üniversite 1. siniftayim İYİKİ VARSİN AÖL :P :P :P
Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun? dedi.Öleceğini bildiği halde yaşadiğini unutmuştu...


Korkuyorum,birgün biri çıkıp;Ey insanoğlu diyecek ve kimse üstüne alınmayacak...

Kullanıcı avatarı
rüfeyde
Doçent
Mesajlar: 1281
Kayıt: 26 Eki 2013, 22:20
Konum: 8.dönem 193 kredi ile mezun sanırım :D

Re: Sizi Açık liseye iten sebeb neydi ?

Mesaj gönderen rüfeyde » 15 Kas 2013, 22:58

Önce deprem böldü okul hayatımı 5 sınıfı okuyacaktım o sene nasip olmadı yaşadığım yerin degişmesi filan sonrada başörtüsü yasaı etkiledi beni ve benden küçüklerle aynı sınıfta olacak olmak okumayı hep çok istedim öğretmenlerime göre de mükemmel öğrenciydim ama dinim benim için daha gerekliydi ve ben başımı açmamayı seçtim bu kararımdanda hiç pişman olmadım olmamda binlerce kişi gibi benimde mağduriyetim bu olsun :wink:
Açık ögretim çok yaygın degildi o zamanlar ablamlar dışardan tek seferle ortaokulu verenlerdendi ve bende yaşımı doldurmayı bekledim mecburi ama kredili sistem degildi ve ortaokul için 3 senem gitti malesef :cry: Ortaokul bitti lise kapıda diye sevinirken yoL arkadaşımı buldum :lol:
Sonra bebek olunca lise hayallerim bitti diye düşünüyordum.Malesef bebegim özürlüydü 2 sene hastanelerden çıkamadık ve birşey farkettim ne kadar kendini geliştirmiş olursan ol özelliklede sağlık alanında bir mevkin yoksa çok eziliyorsun ve bende tekrar başlamaya karar verdim doğru bir karar olduğunada eminim Ben Açık öğretime çok teşekkür ediyorum böyle imkan sunduğu için ama bide şu var kitaplar daha güzel hazırlana bilir demeden geçemedim :mrgreen:
Gülene neden gülüyorsun diye sorulmaz; ama ağlayana neden ağladığı sorulur.
Sen de dualarında ağla ki, Rabbin sebebini sorsun!

kurt cobain
Asistan
Mesajlar: 109
Kayıt: 04 Nis 2013, 22:23
Konum: Mezun

Re: Sizi Açık liseye iten sebeb neydi ?

Mesaj gönderen kurt cobain » 16 Kas 2013, 04:15

lisede iki kere kaldım ilk yılım çok hızlı geçmişti konular orta okula göre hem çok zor hem lise sistemi beni zorlamıştı bunun neticesinde ilk yıl kaldım tekrar devam ettim geçen seneye göre durumum daha iyiydi derslere katılıyorum ödevlerimi yapıyorum vs sene sonuna doğru sınav haftası bir aksilik oldu evimiz bahçe katında olduğu için haziran ayıydı sanırım şiddetli sel baskını olmuştu ve evimizi su basmıştı kitaplarım suyun üstünde yüzüyordu :) o psikolojiyle son sınavlarda çuvalladım sorumluluk sınavlarında bir ders verme imkanım oldu diğerini veremedim bunun neticesinde sınıfta kaldım şuan akabinde açık liseye kayıt oldum evde çalışarak güzel sonuçlar aldım şuan yine derslerine çalışıyorum boş vakitlerimde autocad,3ds max mimari programların sertifikasını aldım kısmetse iç mimarlık hayalim var.

murattt

Re: Sizi Açık liseye iten sebeb neydi ?

Mesaj gönderen murattt » 21 Kas 2013, 12:40

İlk ve orta okuk yillarimda bende rahatima oldukca duakundum orta bitince liseye fitmenin bir anlami olmadgini dusunuyordum. sonraki yillarda acisi cok pis cıktı. boyle bir imkanin varligindan haberim yoktu. biraz gec ohrendim ama sonuc lise bitti. Bunun icin calisan ve bitirdigi gunun hayalini kuran herkes ins bitirir

Kullanıcı avatarı
emrah42
Onursal Üye
Mesajlar: 498
Kayıt: 26 May 2012, 19:25
Konum: çumra
İletişim:

Re: Sizi Açık liseye iten sebeb neydi ?

Mesaj gönderen emrah42 » 21 Kas 2013, 17:03

Bundan yıllar önce Liseyi yatılı bir okulda okumaya başlamıştım ozamanda kredili sistem vardı ve ikinci senesiydi çalışanlar için güzel çalışmayanlar için kötü bir sistemdi devlet okulunda ders sayısı 11 iken benim okuduğum yatılı okulda ders sayısı 6 idi ve derslerimden 5 tanesi kötü idi kaldığın kredili derslerin kredisi Lise son sınıfta alınıyordu ve kafama yatmadı bu notlarla devlet okulları beni kabul etmedi yani herkese kredili sistemler yaraken bende ters tepki yaptı ve okulu bıraktım. ve nasip AÖL den mezun oldum şu an yaşım 33 size tavsiyem okumanın yaşı yok.
Bu forumdaki Eski arkadaşları özledim. Face de behchat chatin diye aramanın yeterli.

murattt

Re: Sizi Açık liseye iten sebeb neydi ?

Mesaj gönderen murattt » 17 Ara 2013, 01:42

Evet herkesin bir nedeni var. Diger arkadaslar sizde katilmak istemezmisiniz ?

YELİZ
Doktor
Mesajlar: 370
Kayıt: 25 Kas 2013, 08:20
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Sizi Açık liseye iten sebeb neydi ?

Mesaj gönderen YELİZ » 17 Ara 2013, 02:35

Okul ortamını arkadaş ortamını sevmeyen biriyim.
Aile baskısı ile istemedigim okula gittim ki ortam kötüydü 1. dönem devamsızlıgım çok olmasına ragmen 4 zayıfım vardı düzeltebilirdim 2. dönem fakat hep kaytardım okuldan gitmedim devamsızlıktan kaldım aklıma koyunca birşeyi illa yapmam gerek ki hayallerim var ailem hep benimle yaşamayacak diyerekten adım adım hayallerime koşuyorum açık ögretime yazıldım hayallere giden yol okumaktan geçmemeliydi diyenleri kınıyorum hayattan birşeyler ögrenmeden ve yaşamadan hayallere koşmak başarmak degildir çaba ve emek lazım :)

Açık ögretimi seviyoruz :D <3
        • İnsanların YAPAMAZSIN Dediklerini YAPMAK En Büyük Zevktir
          passion100.blogspot.com

nur_sena
Acemi
Mesajlar: 41
Kayıt: 15 Ağu 2013, 17:01
Konum: mezunn

Re: Sizi Açık liseye iten sebeb neydi ?

Mesaj gönderen nur_sena » 19 Ara 2013, 08:05

3 yıl ailemin zoruyla istemediğim bir anadolu lisesine gitmek zorunda kaldım.okulu değistirme çabalarım sonuç vermeyince son sınıfta zaman bakımından benim için açıklisenin rahat olacağı ve hem okul hem dersanenin bana ağır geleceği bahaneleri ile açıklieye geçmiş bulunuyorum:)
çevremdekiler;1 sene daha sabredemedin mi açıklisede napıcan?,sınavlarını veremezsin,bu kuzun okumaya niyeti yok bahane arıyo kendine gb.saçmalıklarla başımın etini yeseler de iyi ki geçmişim açıkliseye:) şimdi sakin kafayla sınava hazırlanıyorum..
ÜLKÜ ONUN ÖZÜNDE
O BAŞBUĞ'UN İZİNDE...

Cloudyy
Doktor
Mesajlar: 357
Kayıt: 20 Haz 2013, 21:50

Re: Sizi Açık liseye iten sebeb neydi ?

Mesaj gönderen Cloudyy » 19 Ara 2013, 15:21

Evet Açık Öğretim macerası sıra Mösyö DeKaN' da öncelikle böyle güzel bir konu başlığı açan Muraatt kardeşime teşekkür ediyorum.

Benim açıktan mezun olmama iten özellik hayat şartlarının adil olmayışıydı ben 2007 yılında matematik yüzünden lisede 2 yıl üst üste kalarak sınıfta kaldım sonra babam beni açık öğretime kayıt etti ama o zaman ben şöyle zannediyordum 1 defa gir hepsini verdin verdin veremedin gene kaldın sınıfta düşüncesi ile hareket ettim ilk girdiğim açık öğretim sınavından bana okulla beraber 56 kredi gelmişti. Bir şey anlamadım kredi sisteminden açıktan okumayı da bıraktım ve hayatın pençesine düştüm çektiğim sıkıntılar anlatılamaz ben masa başı ve rahat temiz bir iş yerinde çalışmak istiyordum. Bunun için liseyi bitirmen gerekir dediler bu da zoruma gidiyor okumaya hiç hevesim yoktu.Yıl 2011 geldi ve Bursa' dan babamın yeğenleri geldiler beni teşvik ettiler ama benden söz istediler benimde bir huyum var sözüme vefalı bir insanım söz verdim liseyi bitireceğime babam kaydımı yeniledi ve şu anda 2013 Temmuz 21 mezun oldum. Üniversiteye hazırlık yapıyorum.Açık Öğretimi seviyorum bilakis aşığım aöl e bazen düşünüyorum keşke şu an ki kafam 2007 yılında olsaydı kendime 2 yıl sınıfta kaldığım lise değilde açıktan okuyup daha erkencecik mezun olabilirdim. En çok hayıflandığım ve kaybettiğim yer orası nereden bilebilirsin ki? Şu anda İRAN' DA medrese okumayı hedefliyorum henüz kararım tam belli değil farsça diline demir atmayı kafama koydum. Kendimi eğitim ile donatacağım çalışarak her şeyin üstesinden geleceğim. Şeytanın bel kemiğini kıracak kadar kendime güvenim tam.
Zorlukların göbeğinde, fırsatlar yatıyor.

Açık Öğretim Lisesi - Sosyal Bilimler
MEZUN

Kullanıcı avatarı
Hayatmı'OdaNe
Doçent
Mesajlar: 1166
Kayıt: 09 Ara 2012, 05:39
Konum: mezun

Re: Sizi Açık liseye iten sebeb neydi ?

Mesaj gönderen Hayatmı'OdaNe » 19 Ara 2013, 23:31

ah ahhh bnde geçmişte yaptıgım hatalar yüzünden geçtim ama hiçde pişman deyilim lise 1 derslerimde kötüydü hemde devamsızlıkta vardı orta okulda hep taktir getiriyodum fix ama lisede bi genişleme rahatlama ortam ama eger issteseydim o ortama girmezdim bide kötü arkadaş diyede birşey yok ya bir insan istemse hiç birşeyi yapmaz o zaman cahilli okuldan atıldım belki birsene devam etseydim pkurdum ama hiç ağzıma açamadım cünkü suçluydum ama annem dedi dısardan oku falan basladık okumaya il sene biraz notlar düsük olsada baktım 100 müz alıyrm vala öyle böyle derken bitti iyiki geçmişim açık liseye hatalarımdan ders aldım eger belki açıkda okumasaydım şimdiki ben olmazdı :D

murattt

Re: Sizi Açık liseye iten sebeb neydi ?

Mesaj gönderen murattt » 10 Oca 2014, 03:07

gercekten birbirinden farkli yollardan gelerek. bu aciklisede kader birligi yapmisiz. İyikide yapmisiz

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü
Mesajlar: 3303
Kayıt: 29 Nis 2011, 07:57

Re: Sizi Açık liseye iten sebeb neydi ?

Mesaj gönderen Doçent » 10 Oca 2014, 03:18

murattt yazdı:gercekten birbirinden farkli yollardan gelerek. bu aciklisede kader birligi yapmisiz. İyikide yapmisiz
kader arkadaşı :D
Hayat seni güldürmüyorsa espriyi anlamadın demektir.

Cevapla

“Serbest Kürsü” sayfasına dön