YGS'ye girebilir miyim?

YKS ( TYT, AYT, YDT ) Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
SahraGizemKonuk

YGS'ye girebilir miyim?

Mesaj gönderen SahraGizemKonuk » 13 Şub 2014, 05:39

Merhaba arkadaşlar

Şimdi soracaklarım hakkında bir çok konu var ama hiç biri beni tam olarak ikna edemedi. Soracaklarım şunlar;

1. Benim şuanda 70 kredim var ve önümde 2014 yılı içinde olacak 2 sınav daha var. Onlardan ortalama olarak 40 kredi alsam toplam 110 kredim olacak. Bu kadar krediyle 2015 YGS ye girebiliyor muyum?

2. Eğer cevap evet ise diplomam olmadan YGS ye girebildiğim gibi LYS ye de girebiliyor muyum yoksa LYS ye girebilmek için mezun olmam gerekir mi?

3. Kredim ve dönemim yeterli olsa bile zorunlu derslerden geçmeden veya muaf sayılmadan diploma alabilir miyim?

Şimdiden çok teşekkürler

SahraGizemKonuk

Re: YGS'ye girebilir miyim?

Mesaj gönderen SahraGizemKonuk » 13 Şub 2014, 06:16

Birde okul puanını neye göre alıyoruz acaba?

Kullanıcı avatarı
nemesis
Uzman

Mesaj gönderen nemesis » 13 Şub 2014, 06:40

6 dönem ve 102 kredisi olan herkes ygsye girme hakkı vardır okul puanıda başarılı olmuş derslerin ortalamasına göre hesaplanır

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 13 Şub 2014, 18:23

Kredini 102 ve üzerine çıkarilirsen 2015 YGS'ye başvurabilirsin. LYS'ye girmek için de mezun olman gerekmiyor; YGS barajını aşman yeterli.

Okul puanı açık lisede aldığın notların ortalaması ile hesaplanıyor. Yani dersleri ne kadar yüksek notla geçersen, okul puanın o kadar yüksek olacaktır.

Kredin yeterli olsa bile, 1 tane dahi ortak (zorunlu) dersin kalırsa mezun olamazsın...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“YKS ( TYT, AYT, YDT )” sayfasına dön