BİR DÖNEMDE MASİMUM KAÇ KREDİ ALABİLİYORUZ

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
tlghn

BİR DÖNEMDE MASİMUM KAÇ KREDİ ALABİLİYORUZ

Mesaj gönderen tlghn » 18 Mar 2014, 01:10

merhaba :lol:
11. sınıfın 2. dönemi devamsızlıktan atıldım müdür yrdmcısının dediğine göre 11. sınıfın üstü çiziliyomuş
yani 4 dönem bitirmiş oluyorum 9. sınıftan zayıf yok 50 altı yani 10. sınıfınıfın 2. döneminden sadece 5 zayıfım var(50 altı not ) sayısal 5 ana dersden bu zayıf dediklerim

soru 1 :D 1 dönemde maximum kaç kredi alabiliyoruz
soru 2 :D açık lise sınavında 50 aldım diyelim matemetik 4 kredi die geçiyo matemetikten 4 kredimi geliyo okuldaki sistem gibi mi yoksa 70 100üzerinden 4 ya 4.4=16 kredimi ?
soru 3 :D şimdi eylülde açık liseye kayıt yaptırıcam 5. dönemden başlamış oluyorum die biliyorum ilk dönem 102 krediyi tamamlıyabilirsem 2015 de mart ayında ygsye girebilicekmiyim
not :D benim 10. sınıf çift dikiş vbs de yok o sayılmıyıcakmı açık liseye geçerken acaba!
soru 4 :D 9. sınıfta 50 den aşşağı notum yok ortalamam 70. 10. sınıfta ortalamam 50 idi 1 . dönem zayıf yok 2. dönem 5 tane 50nin altında notum var acaba örgün eğitimden açık liseye kayıt yaptırınca kaç kredi gelir tüm bunları göz önünde bulundurursak

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: BİR DÖNEMDE MASİMUM KAÇ KREDİ ALABİLİYORUZ

Mesaj gönderen kripton » 18 Mar 2014, 04:48

tlghn yazdı:merhaba :lol:
11. sınıfın 2. dönemi devamsızlıktan atıldım müdür yrdmcısının dediğine göre 11. sınıfın üstü çiziliyomuş
yani 4 dönem bitirmiş oluyorum 9. sınıftan zayıf yok 50 altı yani 10. sınıfınıfın 2. döneminden sadece 5 zayıfım var(50 altı not ) sayısal 5 ana dersden bu zayıf dediklerim

soru 1 :D 1 dönemde maximum kaç kredi alabiliyoruz
soru 2 :D açık lise sınavında 50 aldım diyelim matemetik 4 kredi die geçiyo matemetikten 4 kredimi geliyo okuldaki sistem gibi mi yoksa 70 100üzerinden 4 ya 4.4=16 kredimi ?
soru 3 :D şimdi eylülde açık liseye kayıt yaptırıcam 5. dönemden başlamış oluyorum die biliyorum ilk dönem 102 krediyi tamamlıyabilirsem 2015 de mart ayında ygsye girebilicekmiyim
not :D benim 10. sınıf çift dikiş vbs de yok o sayılmıyıcakmı açık liseye geçerken acaba!
soru 4 :D 9. sınıfta 50 den aşşağı notum yok ortalamam 70. 10. sınıfta ortalamam 50 idi 1 . dönem zayıf yok 2. dönem 5 tane 50nin altında notum var acaba örgün eğitimden açık liseye kayıt yaptırınca kaç kredi gelir tüm bunları göz önünde bulundurursak
11. sınıfın 1. dönemini de okumuş isen muhtemelen 5 dönemi bitirmiş sayılırsın. Bu kaldığın dersler ortak(zorunlu) derslerdense karşına çıkar. Değilse çıkmaz. Açık liseye geçince alansız programa dahil olursun büyük ihtimal. Alansız programda lise 1 sayısalı zorunludur sadece. Diğer sınıflarda seçmelidir.

1) Bir dönemde en fazla 30 kredilik ders seçimi yapabilirsin.

2) Bir dersi 50 ile de geçsen kredisi 4 ise alırsın. 100 ile de geçsen 4 alırsın. Ama bu not senin diploma puanını etkiler.

3) Yukarıda yazdım 6. dönemden de başlama ihtimalin var. Ama 5 de olabilir. Ygs ye girme şartı en az 6. dönem olmak en az 102 kredidir. Girebilirsin gibi gözüküyor.

10. sınıf çift dikiş ise onu 2 sayıp toplam döneminin daha çok olarak başlamana sebep olabilir. Yani bir yıl 2 dönem sayılır. Senin 10. sınıf tekrar ise bu 4 dönem olarak sayılır büyük ihtimal. Ama önemli olan geçmiş olduğun derslerdir. vbs ne onu anlamadım.

4) Bir yıl için ortalama 50-60 kredi gelir. Ortalaman da diploma puanın hesaplanırken açık lisede almış olduklarınla beraber diploma puanı hesabına dahil olur. Yani ortalamanın kredi ile alakası yok. SEn 2 yıl okumuşsun. 100- 110 gibi gelir sanırım kredin. 11. sınıfın ilk dönemini sayarlarsa biraz daha artabilir.
Resim

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön