Yardımcı olun lütfen

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Veli1903
Acemi

Yardımcı olun lütfen

Mesaj gönderen Veli1903 » 01 Nis 2014, 08:39

Bir çok konu açtım fakat açık lise hakkında bilmediğim o kadar şey var ki hepsi parça parça geliyor aklıma. bir keresinde daha sormuştum zorunlu dersler hakkında. benim 1.dönem kayıt yenilemeden önce zorunlu derslere baktığımda öğrencinin zorunlu dersi yoktur yazıyordu kayıt yeniledikten sonra ise 5 6 tane zorunlu ders görünmeye başladı ve hemde hiç bilgim olmayan yabancı dil eklenmiş. şimdi sormak istediğim bu zorunlu dersler nerden çktı ve ben ders seçimimi çoktan yapmıştım o yüzden zorunlu dersleri seçemedim şimdi o dersleri vermesem mezun olamazmıyım o dersler orada sabit mi yoksa sürekli değişiyor mu? ygs girdim güzel bir puanda aldım ek sınavla mezun olacağım üniversite hayalleri kurarken umarım bu zorunlu ders olayı başıma bela olmaz.. Umarım sorunumu anlatabilmişimdir bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Kullanıcı avatarı
cemil.ksa
Doktor

Re: Yardımcı olun lütfen

Mesaj gönderen cemil.ksa » 01 Nis 2014, 19:32

Daha öncede belirttiğim gibi: Her dönemin kendine ait dersleri vardır ve siz her kayıt yenilediğiniz de o dönemin derslerini geçmekle mükellefsiniz. Yani karşınıza çıkan zorunlu derslerden ya başarı sağlamalı yada muaf olmaya hak kazanmalısınız. Aksi takdirde-yani zorunlu dersleriniz kaldığında- üniversite sınavlarında %100 başarı sağlasanız bile mezun olamaz ve üniversiteye kayıt yaptıramazsınız.
Ayrıca linkten hangi dersler hangi dönemde karşınıza çıkacak bakarsanız yersiz heyecanlarla ümidinizi kırmamış olursunuz.
http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html

Ek olarak,eğer YGS sınavına girmeye hak kazanmışsanız sene sonunda mezun olabilme ihtimaliniz de var demektir. Yani zorunlu dersler, İngilizce, LYS gözünüzü korkutmasın. Çalışınca olur kanaatindeyim. Başarılar.

Veli1903
Acemi

Mesaj gönderen Veli1903 » 01 Nis 2014, 22:17

Bu dönemin zorunlu derslerini alamadım ve eminim geçmiş dönemlerde de almadığım olmuştur bunun herhangi olumsuz katkısı olur mu?

Veli1903
Acemi

Mesaj gönderen Veli1903 » 01 Nis 2014, 22:25

yani şuan görünen zorunlu dersleri bir dahaki sınava alsam oluyor mu. 2,5 3 senedir açık lisedeyim böyle baktığımzda bir sürü zorunlu ders seçmemişimdir bunlar toplanıp başıma bela olmasın :) yoksa sadece bu görünen dersleri mi vermek zorundayım

Kullanıcı avatarı
cemil.ksa
Doktor

Mesaj gönderen cemil.ksa » 01 Nis 2014, 22:41

Olumsuz katkısı olmakla kalmaz direk olumsuz bir durum zorunlu dersin olması. Çünkü zorunlu derslerden geçmeden veya muaf olmadan mezun olamazsınız.Yani şuan kaç tane zorunlu dersiniz kalmış bilmiyorum ama onları önümüzdeki dönemden itibaren eritmek yararınıza olacaktır. Ayrıca istediğiniz zamanda seçebiliyorsunuz istediğiniz dersi. Kaç krediniz var şuan? Ve kaç zorunlu dersiniz kalmış? Umarım fazla değillerdir.

Veli1903
Acemi

Mesaj gönderen Veli1903 » 01 Nis 2014, 23:12

benim şuan 121 kredim var mezun olmak için planladığım şekil şöyle normal 2 sınav var gireceğim onlardan 25 25 alsam 121 + 50 = 171 yapar ve mezun olmama 21 kredi kalıyor onuda ek sınavla verip mezun olmak.Şuan gözüken Zorunlu dersler ise 6 tane 4 tanesi yabancı dil 2 tanesi edebiyat. Bu dersler bir diğer dönemde de olacak mı yoksa değişecek mi ? değişmez ise ben bu derslerden alıp geçtiğim takdirde zorunlu dersim kalmaz mı ? lütfen beni bu konuda aydınlatın içim hiç rahat değil ygs kazanmışken bu dersler yüzünden mezun olamayıp üniversiteye kayıt yaptıramazsam benim açımdan çok kötü olur

Kullanıcı avatarı
cemil.ksa
Doktor

Mesaj gönderen cemil.ksa » 01 Nis 2014, 23:45

Önceki mesajlarım da verdiğim linke bir göz atın. Şuan kaçıncı dönemdeyseniz o dönemin dersleri zaten size seçmeniz için geliyor. Eğer 8 dönemden fazla iseniz başka zorunlu ders ekleneceğini zannetmiyorum. Ama 8 dönemden az iseniz yeni zorunlu dersler eklenecektir. Ayrıca zorunlu dersten başarı sağlamadıkça veya muaf olmadıkça o ders orada kalır hiç bir yere de gitmez.

Veli1903
Acemi

Mesaj gönderen Veli1903 » 01 Nis 2014, 23:58

Toplam dönem 18 aol dönemi 10. Simdi benim zorunlu derslerim sadece suan gozukenler mi onları verdiğim takdirde baska zorunlu dersim olmayacak mi

Kullanıcı avatarı
cemil.ksa
Doktor

Mesaj gönderen cemil.ksa » 02 Nis 2014, 00:36

Başka zorunlu ders eklenmez bu konuda gönlünüz rahat olsun. Ayrıca bu tarz konuları kafanıza fazla takarsanız 2 güne kalmaz motivasyonunuz düşer ders çalışamazsınız. Yani mezun olamayacağım diye düşünmeyin mezun olmaya gayret gösterin. Başarılar.

Veli1903
Acemi

Mesaj gönderen Veli1903 » 02 Nis 2014, 00:49

Aynen öyle oldu bu zorunlu ders sorunu aklıma girdiğinden bu yana hep olumsuz düşünceye sahiptim ders calisamiyordum. Çok teşekkürler bilgiler için. Haziran ayindaki sinavda bu dersleri verip ek sinava zorunlu ders olmadan girerim inşallah

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön