yeni kayıt :( lütfen admin yardım

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
sare
Yardımcı Uzman

yeni kayıt :( lütfen admin yardım

Mesaj gönderen sare » 08 Nis 2014, 20:06

admin ben orta okul mezunuyum acaba meslek yapmak istiyorum çocuk gelişimi okumak istiyorum acıktan, daha kayıdımı yaptırmadım.agustos ayında yaptırcam inşaALLAH ziraat bankasına yatırdıktan sonra bütün evraklarımı hazırlayp halkegitim merkesine gidip kaydımı gercekleştircem oylemi internetten okuduğuma göre öyle.sonra aktif olunca derslerimi internetten seçicem ??sonra da neler oluyo yüz yüze egitim almak zorundamıyım :?: okulu nerden araştırcam :?: kitaplarımı nerden alıcam :?: meslek okumak için illa yüzyüze egitim şartmı :?: lütfen yardım :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( bilmediğim konular varsa kayıt yada meslek için yazın :( :( :( :(

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Re: yeni kayıt :( lütfen admin yardım

Mesaj gönderen Doçent » 08 Nis 2014, 22:34

admin deilim ama cevap verebilirim :D

meslek okuycaksan yüzyüze eğitim şart ...okulu kayıt olduğunda halk eğitimden öğrenirsin kitaplarda halk eğitimde mevcut zaten...hafta sonları bildiğim kadarıyla yüzyüze eğitim, stajı da oluyor aöl'e nazaran mezuniyet süresi uzun :wink:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

sare
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen sare » 08 Nis 2014, 22:45

aöl lisesi kaç yıl sürüyo möl lisesi kaç yıl ?? mesela möl bitirsem anaokulunda görev yapabilirim değilmi ?? yoksa üniversiteye gitmem şartmı?? çok sağolun cvp için :)

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 08 Nis 2014, 23:01

maöl de 8. dönem de mezuniyet şartı var bu da aöl gibi 2.5 yıla denk geliyor...maöl de alan dersleri ve staj zorunluluğu olduğu için uzama ihtimali yüksek başarına bağlı :wink: 240 mezuniyet kredisi aöl de ise 192 :)

lise diplomasıyla kreşte çalışma ihtimalin var bildiğim kadarıyla ama meslek okuduğun için ygs ile sınavsız geçiş hakkında olcak üni okursan daha iyi olur :)

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 08 Nis 2014, 23:07

AOL ile MAOL ARASINDAKİ FARKLAR

Mesleki Açık Öğretim Lisesi (MAOL) bölümleri ve Açık Öğretim Lisesi (AOL)'den farkı Açık Lisede okumayı düşünen öğrencilerimizin alan ve bölüm seçimi aşamasında en çok merak ettikleri konu oluyor. Aşağıya Mesleki Açık Öğretim Lisesi (MAÖL) ortak ders tablosunu çıkarttık. Ayrıca Mesleki Açık Öğretim Lisesi Alan/Kol/Bölümleriyle ilgili kısa bilgileri ve tanıtıcı linkleri de yine aşağıda verdik.
AOL ile MAOL arasındaki fark ne diye soran Açık Lise öğrencileri ve öğrenci adayları için bu farkları birkaç maddede sıralayabiliriz:
AOL öğrencilerinin uygulama dersi olmamasına rağmen, MAOL (Mesleki Açık Lise) öğrencilerinin uygulama dersleri vardır. Bu uygulama dersleri devam mecburiyeti olan derslerdir.
AOL'den mezuniyet için tamamı teorik derslerden en az 192 krediyi tamamlamak gereklidir. Oysa MAOL'den mezuniyet için:

4 YILLIK SİSTEME GÖRE
Uzaktan Eğitim
(Ortak + Seçmeli)
Yüz Yüze Eğitim (Alan)
Toplam
Tüm Alanlar
110
130
240
İmam-Hatip Alanı
130
110
240

sare
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen sare » 08 Nis 2014, 23:23

çokmu zor dersleri yüzyüze egitim alırım o sorun değilde 2.5 yıl diyosun :( sınavdan kalırsam birdaha girme şansım varmı ?? varsa kaç kere :( ???

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 09 Nis 2014, 00:37

2.5 yıl çok uzun bir süre deil :wink: kalmak yok kredi toplamaya bakcaksın bir dersten kalırsan onu 3 kere alıp muaf olarak geçebilirsin...yıl da 3 sınav oluyor yaşın 18 den yukarı ise tabi :) maöl resmi sayfasından daha detaylı bilgi bulabilirsin :wink:

sare
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen sare » 09 Nis 2014, 17:47

ortak olan dersleri benmi secicem yoksa onlar sabitmi.seciceksem eğer kaçtane dersin arasından secicem.secmeli ders ne oluyo??yüzyüze egitimde zorunlu olan derslerde olcakmı yoksa alanımın egitimini görücem ??cevaplarınız için teşekkürler :)

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 09 Nis 2014, 20:59

kayıt olduğunda öğrenci sayfana ders seçme ekranı gelcek orda seçebilceğin dersleri görceksin mümkün olduğunca ortak dersleri seçmeye bak...seçmeli ders ortak dersin ekranda kalmadığında kredini 30 yapmak için tamamlaman için seçeceğin ders oluyor bölümüne göre 40 kredide olabilir ekranında yazar...

normal bir liselinin gördüğü zorunlu dersleri alcaksın alanının derslerinide :wink:

sare
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen sare » 09 Nis 2014, 22:51

senin aöl mi yoksa möl mi hangi alan .mesela senin 7 dönem ya 157 kredi yazıyo bölümsonuna kadarmı kredi topluyosun gecemediğin ders olursa tekrar giriyosun değilmi?möl 2,50 yıl sürüyomuş ya ben derslerden kalırsam eğer kredi alamazsam 2.50 yıl biterse ben ne yapıcam tekrarmı kayıt olucam ??? kusura bakma çok soru soruyorum ama sorduğum şeyler hakkında hiç bilgim yok ??

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 10 Nis 2014, 00:27

merak etmen normal sorun deil cevaplarım :wink:

ben aöl de okuyorum bölüm yok bizde düz...eğer 8. dönemi geçipte mezun olamazsan sorun deil devam etceksin... her sınav öncesi kayıt yenileme yaparız para yatırıp öyle aktif olursun ve ders seçersin...

sen kayıt ol başla bu forumu da takip et herşeyi anlarsın karmaşık gibi gelebilir ama işin içine girdiğinde öyle olmadığını anlıycaksın :wink:

sare
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen sare » 10 Nis 2014, 00:50

ben şimdi agustosa kadar bekliycem ya kayıt olmak için bu zaman içinde neler yapabilirim ders konusunda hangi derslere çalışabilirim ne tür kaynak kullanabilirim boş geçirmek istemiyorum...

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 10 Nis 2014, 02:34

9.sınıf konu anlatımlı kitap alabilirsin :wink:

sare
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen sare » 10 Nis 2014, 04:45

yeterli olacaksa insaAllah alayim .tesekkurler

sare
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen sare » 10 Nis 2014, 04:57

sey internetten baktimda cok .sen bana onerirmisin.

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön