Merhaba.
Şuanda örgün eğitimde lise 3. sınıf öğrencisiyim ve daha önce lise 3 bir kere daha tekrar ettim.Bu sene de kalırım gibi ve bazı nedenlerden dolayı dönemi tamamlamadan bırakmak istiyorum.Acaba tasdikname aldığım zaman AÖL de beni kaçıncı dönemden başlatır ve ne kadar sürede mezun olurum ? Şuanda 19 yaşındayım.Ayrıca örgün eğitimde sayısal bölümdeyim aynı şekilde AÖL de sayısal tarzı bölüm seçersem bu sene örgün eğitimde geçemediğim sayısal derslerden kredi alamaz yada onları AÖL de vermek mi zorundayım ?
Şimdiden teşekkürler.
Örgün eğitimden geçiş
Re: Örgün eğitimden geçiş
Okuduğun her yıl 2 dönem sayılır. Benim bildiğim kadarıyla tekrar yaptığın yılı da dönem olarak sayarlar. Lise 3 ün ilk dönemini de bitirmiş isen muhtemelen 7 veya 8 olur toplam dönemin. Artık alanlar kalktı ve geçiş yaptığın zaman alansız programa dahil olursun (emin değilim ama büyük ihtimalle şu an örgünde okuyanların da diplomasında alansız yazacak) Ama istersen sayısal derslerini seçmeli olarak yine seçip görebilirsin.Sienne yazdı:Merhaba.
Şuanda örgün eğitimde lise 3. sınıf öğrencisiyim ve daha önce lise 3 bir kere daha tekrar ettim.Bu sene de kalırım gibi ve bazı nedenlerden dolayı dönemi tamamlamadan bırakmak istiyorum.Acaba tasdikname aldığım zaman AÖL de beni kaçıncı dönemden başlatır ve ne kadar sürede mezun olurum ? Şuanda 19 yaşındayım.Ayrıca örgün eğitimde sayısal bölümdeyim aynı şekilde AÖL de sayısal tarzı bölüm seçersem bu sene örgün eğitimde geçemediğim sayısal derslerden kredi alamaz yada onları AÖL de vermek mi zorundayım ?
Şimdiden teşekkürler.
Açık lise alansız programda sadece lise 1 sayısalı zorunlu diğerleri seçmeli. Lise birde geçemediğin sayısal varsa karşına çıkar ama diğerlerini (lise 2-3-4 sayısalı) görme zorunluluğun yok dediğim gibi seçmeli olarak alabilirsin.
Yaşın yılda 3 kez sınava girmek için uygun. Tüm zorunlu derslerini bitirmek şartı ile 2015 yılında mezun olursun büyük ihtimal

Teşekkürler 8. dönemden başlatır diyorsunuz da 8 dönem tamamlayınca mezun olunmuyor mu ? Yoksa krediyi de mi tamamlamam lazım ? Eğer öyleyse şuan ki örgün eğitimde okuduğum süreden sizce tahmini kaç kredi alırım ?kripton yazdı:Okuduğun her yıl 2 dönem sayılır. Benim bildiğim kadarıyla tekrar yaptığın yılı da dönem olarak sayarlar. Lise 3 ün ilk dönemini de bitirmiş isen muhtemelen 7 veya 8 olur toplam dönemin. Artık alanlar kalktı ve geçiş yaptığın zaman alansız programa dahil olursun (emin değilim ama büyük ihtimalle şu an örgünde okuyanların da diplomasında alansız yazacak) Ama istersen sayısal derslerini seçmeli olarak yine seçip görebilirsin.Sienne yazdı:Merhaba.
Şimdiden teşekkürler.
Açık lise alansız programda sadece lise 1 sayısalı zorunlu diğerleri seçmeli. Lise birde geçemediğin sayısal varsa karşına çıkar ama diğerlerini (lise 2-3-4 sayısalı) görme zorunluluğun yok dediğim gibi seçmeli olarak alabilirsin.
Yaşın yılda 3 kez sınava girmek için uygun. Tüm zorunlu derslerini bitirmek şartı ile 2015 yılında mezun olursun büyük ihtimal
Mezun olmanın bir şartı da en az 8 dönemi tamamlamak ama toplam dönemin 8 veya 10 oldu diye seni direk mezun etmezler. Önemli olan kredini tamamlamak ve daha da önemlisi tüm zorunlu derslerini bitirmek.Sienne yazdı: Teşekkürler 8. dönemden başlatır diyorsunuz da 8 dönem tamamlayınca mezun olunmuyor mu ? Yoksa krediyi de mi tamamlamam lazım ? Eğer öyleyse şuan ki örgün eğitimde okuduğum süreden sizce tahmini kaç kredi alırım ?
Örgünde okuduğun yıl başı yaklaşık 50-60 civarı bir kredi gelmesi lazım. Tahminen 120 ila 150 arası bi kredi gelir.

merhaba
Arkadaşlar ben meslek lisesi son sınıf öğrencisiyim bu sene devamsızlık yuzunden kaldım seneye duz açık liseye geçmek istiyorum kaç kredi almam gerekiyor bitirmek için ? 1 sene içinde mezun olabilirmiyim ? hangi dersleri zorunlu vermem gerekiyor ? ve bir de sizce ben başladığımda kaç kredim olur elimde ?
Arkadaşlar ben meslek lisesi son sınıf öğrencisiyim bu sene devamsızlık yuzunden kaldım seneye duz açık liseye geçmek istiyorum kaç kredi almam gerekiyor bitirmek için ? 1 sene içinde mezun olabilirmiyim ? hangi dersleri zorunlu vermem gerekiyor ? ve bir de sizce ben başladığımda kaç kredim olur elimde ?
Yukarıda arkadaşa verdiğim cevabı dikkatlice okursan bazı sorularının cevabı orada var. Bir yıl içinde bitirme şansın var gibi duruyor. Düz açık lisede biriktirmen gereken kredi en az 192. Tabi sadece kredi doldurmak yetmiyor zorunlu(ortak) derslerini de bitirmen lazım mezuniyet için.alp yazdı:merhaba
Aşağıda verdiğim linke tıkla ve oradan 4 YILLIK ALANSIZ (ALAN YOK) SİSTEMİNE AİT DERSLER e bakarsan hangileri ortak(zorunlu) ders görebilirsin
http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html