Merhaba ben lise 3. sınıf öğrencisiyim, Anadolu lisesinde okuyorum, okul öğretmenlerim açık liseye kesinlikle geçmeyin; dershane öğretmenlerim 12. sınıfta mutlaka geçin yetiştiremezsiniz diyorlar ama açık lise hakkında çok bir bilgim yok, hep kulaktan dolma bilgiler. Öğretmenlerimin böyle konuşunca biraz kafam karıştı açıkçası... Sormak istediğim bazı soruları aşağıya yazdım, yardımcı olursanız çok sevinirim
-Kayıt dönemi ne zaman başlıyor ve kaydolmak için nereye müracaat etmeliyim
-Kredimi nereden öğrenebilirim
-Açık lise sınavları nerede oluyor ve zorluk düzeyi nasıl
-Bir de açık lise mezunları üniversitede erasmusa katılamıyor diye bir şey duydum, bunun hakkında da bilgi verebilirseniz sevinirim.
Açık lise hakkında bilgiye ihtiyacım Var
Re: !!!!!!! Açık lise hakkında acil bilgi ihtiyacı
Merhaba....Sena... yazdı:Merhaba ben lise 3. sınıf öğrencisiyim, Anadolu lisesinde okuyorum, okul öğretmenlerim açık liseye kesinlikle geçmeyin; dershane öğretmenlerim 12. sınıfta mutlaka geçin yetiştiremezsiniz diyorlar ama açık lise hakkında çok bir bilgim yok, hep kulaktan dolma bilgiler. Öğretmenlerimin böyle konuşunca biraz kafam karıştı açıkçası... Sormak istediğim bazı soruları aşağıya yazdım, yardımcı olursanız çok sevinirim
-Kayıt dönemi ne zaman başlıyor ve kaydolmak için nereye müracaat etmeliyim
-Kredimi nereden öğrenebilirim
-Açık lise sınavları nerede oluyor ve zorluk düzeyi nasıl
-Bir de açık lise mezunları üniversitede erasmusa katılamıyor diye bir şey duydum, bunun hakkında da bilgi verebilirseniz sevinirim.
1) Bu linke http://www.aciklise.net/ tıklayıp oradan da iş takvimini incelersen kayıt tarihleri yazar orada. Açık lisenin resmi sitesidir bura.
2) Kesin bir şey söyleyemem ama okuduğun bir yıl için sana 50-60 kredi gelir. 3 yılda da yaklaşık 150-180 arası gelmesi lazım. Mağdur olmazsın kredi konusunda.
3) Okullarda oluyor. Bu dönem X lisesinde, bir dahaki dönem Y lisesinde şeklinde. Bulunduğun ildeki okullarda yapılıyor. Çalışana kolay. Biz bilgilerimiz çok bayatlamışken başladık. Buna rağmen çalışınca çok da güzel not alınabiliyor. Senin bilgilerin taze. İşin daha kolay yani.
4) Erasmus konusunda kesin bir bilgim yok ama kimden duydu isen biraz yanlış bir bilgi gibi geldi bana. Sonuçta örgün okuyanlarla aynı haklara sahibiz ve bir üniversitenin öğrencisi olunca sana hangi liseden mezun olduğunu mu soracaklar.
Benim kardeşim 2 yıl anadolu lisesinde okuyup açık liseye geçti ve açık lise mezunu. Şu an örgün 4 yıllık bir üniversitede okuyor. Ben ona bi sorayım bilgisi varsa buraya tekrar döner yazarım.
Geçmeyi istiyorsan öğretmenlerin lafına takılıp kalma. Biz bizzat aile içinde tecrübe ettik ki açık lise sanıldığı gibi kötü değil tam tersine müthiş bir şeymiş. Kolay gelsin.

Re: !!!!!!! Açık lise hakkında acil bilgi ihtiyacı
Kayıt için halkeğitime başvuracaksın. İş takviminde yer almıyorsa kayıt tarihi halkeğitimlerden de gerekli bilgileri alabilirsin.

Re: Açık lise hakkında bilgiye ihtiyacım Var
Erasmus hakkında kardeşimle konuştum. Onun da bilgisi yokmuş ama "açık lise mezunlarının erasmusa katılamamaları gibi bir durum bana da saçma geldi" dedi. Forumda bilgisi olan arkadaşlar kesin cevap yazacaktır sana.

-
Re: Açık lise hakkında bilgiye ihtiyacım Var
:tesekkurler: