Merhaba arkadaşlar bu sene adam gibi sınava çalışmak istiyorum.2-3 tane sorum var,cevaplarınız için teşekkür ederim.
1- Ben bir meslek lisesinde okuyorum, ya düz liseye yada düz açık liseye geçmek istiyorum.Eğer düz lise olursa burdaki lise bana yalandan almıyoruz felan diyor bunu nasıl yapabilirim.Eğer düz lise olmazsa açık düz liseye nasıl başvurabilirim ?
2- Gerçekten çalışan birisi için bu yapacağım davranış sizce benim için bir başarıya yol açar mı ?
12.Sınıf Açık Liseye Geçmek
Re: 12.Sınıf Açık Liseye Geçmek
1) Örgün bir liseye geçiş olur mu olmaz mı, yalan bir bilgiyi devlet kurumu nasıl iletme hakkına sahip vs.. bunları bilmiyorum. Ama eğer açık liseye geçmek istiyorsan yeni kayıtlar başladığı zaman tastikname ve gerekli belgeler ile halk eğitime başvurup kayıt olabilirsin. Bu linki takip et http://www.aciklise.net/ Burası açık lisenin resmi sitesi. Yeni kayıt tarihleri de burada yayınlanır.desbloq04 yazdı:Merhaba arkadaşlar bu sene adam gibi sınava çalışmak istiyorum.2-3 tane sorum var,cevaplarınız için teşekkür ederim.
1- Ben bir meslek lisesinde okuyorum, ya düz liseye yada düz açık liseye geçmek istiyorum.Eğer düz lise olursa burdaki lise bana yalandan almıyoruz felan diyor bunu nasıl yapabilirim.Eğer düz lise olmazsa açık düz liseye nasıl başvurabilirim ?
2- Gerçekten çalışan birisi için bu yapacağım davranış sizce benim için bir başarıya yol açar mı ?
2) Bu soruna net cevap vermek zor. Herkesin durumu, şartı farklıdır. Açık liseye geçip pişman olan ya da çok memnun kalanlar vardır herhalde. Yalnız ben çevremde pişman olanı görmedim. Şunu söyleyebilirim ki çalışan her yerde yapar. Gerçekten çalışan bir öğrenci için açık lisenin bir avantaj olduğunu düşünüyorum ben şahsen.
Senin için başarıya yol açar mı? Eğer okul ortamı çalışmana, derslere motive olmana mani ise evet açık lise bir avantajdır. Evde ben daha verimli çalışırım diyorsan tıpı kazanmana bile bir mani yok. Ki bir çok kişi evde kendi başına çalışarak iyi üniversiteler kazanıyor açık lisede. Çalışana her yer avantajlı