Lise son sınıf Açık Liseye geçmek (Meslek Lisesi)

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
Gunzy

Lise son sınıf Açık Liseye geçmek (Meslek Lisesi)

Mesaj gönderen Gunzy » 06 Ağu 2014, 15:59

Arkadaşlar Anadolu Teknik Lisesinde okuyorum. Son senemi lisedeki mesleğimde devam etmeyeceğim için boş geçirmek istemiyorum. Bu seneye kadar eşit ağırlık derslerim genelde 4-5 gelmesine rağmen meslek derslerim zayıf geldi ve ortalamamı düşürdü.

Sadece 11.sınıftan alan baraj dersim sorumlu geldi. Açık Lisenin resmi mail adresine şöyle bir mail attım;

Merhabalar,ben şuan Anadolu teknik lisesi öğrencisiyim 11.sınıfı bitirdim ve 12.sınıf için Düz Açık Liseye geçmek istiyorum. 11.sınıftan 1 alan dersi sorumluluğum var,Açık liseye geçiş yaptığımıda düz açık liseye geçiceğim için bu sorumluluk kalkıcak mı ve geçmiş senelerdeki sene sonu notumda yeni seçtiğim derslere göre bi değişme olucak mı? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Gelen cevap:

Başarılı olduğunuz kültür dersleri Genel Lisede de geçerli olur. Meslek dersleri değerlendirmeye alınmaz.

Yani ben açık liseye geçiş yaptığımda meslek olarak devam etmeyeceğim için sorumlu sayılmayacak değil mi?

Ek not:

Dersanenin açık lise programına kayıt yaptırdım, haftada 5 gün dersanede olacağım ve hafta sonları özel ders alacağım. Ygs ve Lys için.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Lise son sınıf Açık Liseye geçmek (Meslek Lisesi)

Mesaj gönderen kripton » 06 Ağu 2014, 17:58

Zaten sana gerekli cevabı vermişler resmi kanaldan. Ama ortak derslerden kaldıkların varsa onlar çıkar karşına mesela edebiyat dersi vs..gibi. Onlar da sorun olmaz. Dönem dersleri ile birlikte seçip sınava aynı anda girebilirsin.
Resim

Gunzy

Re: Lise son sınıf Açık Liseye geçmek (Meslek Lisesi)

Mesaj gönderen Gunzy » 06 Ağu 2014, 18:03

Anladım, ortak derslerden hiç bir sorumluluğum yok. Cevap için teşekkürler :)

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön