MAÖL ve Sınavsız geçiş hakkında

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Lanetliokul

MAÖL ve Sınavsız geçiş hakkında

Mesaj gönderen Lanetliokul » 20 Ara 2014, 15:21

Merhabalar ben endüstrim meslek lisesi 2.sınıf maatba teknolojisi alanı öğrencisiyim.
Okulumdan memnun değilim, Mesleki açık liseye gitmek istiyorum bununla ilgili sorularım var;

1- Şimdi kayıt yaptırmaya gittiğimde lise 2 yi tekrae Sınavsız geçiş Hakkındar okuyacakmıyım ?
2- Eğer lise2 yi M.A.Ö.L den tekrar okursam alanımı seçebilecekmiyim (Bilişim istiyorum)
3- Endüstri meslekdeki gibi mezun olduğumda 2 yıllık myo'na sınavsız geçiş yapabilecekmiyim ?
4- Sizce endüstriye devam etmeliyimim (Okuldan nefret ediyorum hocalar ve öğrenciler lay lay lom)

Hocalarımdaki zihniyet şu: ''Siz zaten sbs de bi şey beceremişsiniz buraya gelipde üniversitemi okuyacaksınız biz ders anlatmayalım efendi durun sınıfı geçirtiriz'' şeklinde ve adam gibi ders işleme diye birşey yok..
Acil yardım :23: :23:

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Re: Yarım..Acil!!

Mesaj gönderen Dersatatürk » 20 Ara 2014, 17:38

Lanetliokul yazdı:Merhabalar ben endüstrim meslek lisesi 2.sınıf maatba teknolojisi alanı öğrencisiyim.
Okulumdan memnun değilim, Mesleki açık liseye gitmek istiyorum bununla ilgili sorularım var;

1- Şimdi kayıt yaptırmaya gittiğimde lise 2 yi tekrar okuyacakmıyım ?
2- Eğer lise2 yi M.A.Ö.L den tekrar okursam alanımı seçebilecekmiyim (Bilişim istiyorum)
3- Endüstri meslekdeki gibi mezun olduğumda 2 yıllık myo'na sınavsız geçiş yapabilecekmiyim ?
4- Sizce endüstriye devam etmeliyimim (Okuldan nefret ediyorum hocalar ve öğrenciler lay lay lom)

Hocalarımdaki zihniyet şu: ''Siz zaten sbs de bi şey beceremişsiniz buraya gelipde üniversitemi okuyacaksınız biz ders anlatmayalım efendi durun sınıfı geçirtiriz'' şeklinde ve adam gibi ders işleme diye birşey yok..
Hocalarındaki zihniyet eğitim sistemine aykırı eğer hocalarından memnun değilsen ve bu durum gerçekten böyle ise milli eğitime bile şikayette bulunabilirsin . Müfettişler gelir işlem yapar meslekten ihraca kadar devam edecek bir durum söz konusu olur. Eğer ki bu yılını başarılı bir şekilde bitirirsen önümüzdeki yıl açık mesleki liseye geçiş yaparsan 3'den devamın söz konusu . Yalnız bu yıl bırakıp geçersen mesleki derslerin aynı yıldan devam edicek . İlk döneminde başarılı derslerini görmüceksin sanırım ikinci dönemden devam etcen. Ayrıyetten sen mesleki açık lisede okuyacağın için yüzyüze mesleki derslerin devam edicek . Haftanın üç günü veya dört günü okula gidiceksin . Kendi fikrimi söylüyorum ki hiç okulunu bırakma devam et . Bu arada evet Meslek Yüksek Okullarına iki yıllık geçiş hakkın açık lisede'de bulunuyor .
Dünya vatanım, tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. #Deizm

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Lanetliokul

Mesaj gönderen Lanetliokul » 20 Ara 2014, 18:13

Dersatatürk yazdı:
Lanetliokul yazdı:Merhabalar ben endüstrim meslek lisesi 2.sınıf maatba teknolojisi alanı öğrencisiyim.

1- Şimdi kayıt yaptırmaya gittiğimde lise 2 yi tekrar okuyacakmıyım ?

Hocalarındaki zihniyet eğitim sistemine aykırı eğer hocalarından memnun değilsen ve bu durum gerçekten böyle ise milli eğitime bile şikayette bulunabilirsin . Müfettişler gelir işlem yapar meslekten ihraca kadar devam edecek bir durum söz konusu olur. Eğer ki bu yılını başarılı bir şekilde bitirirsen önümüzdeki yıl açık mesleki liseye geçiş yaparsan 3'den devamın söz konusu . Yalnız bu yıl bırakıp geçersen mesleki derslerin aynı yıldan devam edicek . İlk döneminde başarılı derslerini görmüceksin sanırım ikinci dönemden devam etcen.
Ayrıyetten sen mesleki açık lisede okuyacağın için yüzyüze mesleki derslerin devam edicek . Haftanın üç günü veya dört günü okula gidiceksin . Kendi fikrimi söylüyorum ki hiç okulunu bırakma devam et . Bu arada evet Meslek Yüksek Okullarına iki yıllık geçiş hakkın açık lisede'de bulunuyor .
Hocam şimdi güzel diyorsunuz tamamda kimsenin ekmeğiylede oynamak istemiyorum özünde iyi öğretmen ve iyi insanlar çoğunun çoluğu çocuğu var bu kısmı çok fazla düşündüm, bu dönem derslerim %50 başarılı , %50 başarısız gibi birşey devamsızlık deseniz 22 gün raporlu devamsızlığım mevcut okuldan fazla fazla nefret ediyorum serserisiydi eroincisiydi hepsi bizim okulda sinirli ve asabi bi yapıya sahibim kavga etmediğim kişi kalmadı (çatmayana çatmam hani durduk yerde kavga çıkaran biriside değilim) şimdi aklıma şu takıldı haftanın üç veya dört günü mesleki dersleri görmek için okula gideceksin demişsiniz bu şimdi okuduğum matbaa alanı içinnmi geçerli yoksa Açık lisede seçeceğim bilişim bölümü içinmi geçerli ?

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 20 Ara 2014, 18:35

Bilişim için geçerli tanıdığım bir arkadaş okumuştu . Matbaa için birşey söyleyemem ama tüm mesleki açık liselerde yüz yüze eğitim var diye biliyorum büyük ihtimalle matbaa içinde geçerli olucaktır. Hani şöyle bir düşünceniz varsa onu unutun ben evimde oturayım dersimi çalışayım sınava gideyim mesleki açık lisede böyle birşey yok diye biliyorum . Bu sadece aöl de açık lisede yani, maöl de yok mesleki açık öğretim lisesi. ''Asabiyim demişsiniz , bu ülkede asabi olmayan pek insan tanımıyorum herkes asabi bende olmak şartıyla sakinliğini korucaksın kavga etmiceksin yapabilceğin başka birşey yok . Demişsin ki hocalarım özünde iyi , iyi insanlar böyle tavır sergilemez , bunlar böyle yapıyor daha sonra sen gidiyorsun meslek yüksek okuluna orada iki yıllık bölümü 5 , 6 yılda bitiriyorsun sizin hayatınızı baltalayanlar suçsuz mu kalsın ki sadece sizin de değil kim bilir daha kaç nesin okutacak onlar . Neyse bu kısmı beni ilgilendirmez bildiğim kısmı böyle . Daha detaylı bilgi için ALO 147 arayabilirsin pek yardımcı olmuyorlar ama sen yinede dene derim .
Dünya vatanım, tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. #Deizm

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön