Yeni kayıt hakkında, bi bakarmısınız.
Yeni kayıt hakkında, bi bakarmısınız.
Merhabalar. Şu an bir meslek lisesinin Bilişim Teknolojileri alanında 10. Sınıf okumaktayım. Dün okuldan atıldım, örgün eğitime devam etmek istemiyorum ama son 1 ay kaldı, acaba bu seneyide geçsem daha çok kredim olurmu yoksa bişey değişmezmi ve 3.4 dönem derslerini görürmüyüm merak ediyorum. Ayrıca kredi hesaplamayı bilen arkadaşlar varmı ? varsa notlarımın ekran görüntüsü atacağım. Teşekkürler şimdiden.
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Re: Yeni kayıt hakkında, bi bakarmısınız.
Merhaba.. Eğer halen okula devam ediyorsan bu yılın yani 10. sınıfın kredilerini alırsın ama artık okula dönemiyorsan 3. dönemi zaten geçmişsin ama açıkliseye geçersen 4. dönemden tekrar başlarsın büyük ihtimal.xnexusx yazdı:Merhabalar. Şu an bir meslek lisesinin Bilişim Teknolojileri alanında 10. Sınıf okumaktayım. Dün okuldan atıldım, örgün eğitime devam etmek istemiyorum ama son 1 ay kaldı, acaba bu seneyide geçsem daha çok kredim olurmu yoksa bişey değişmezmi ve 3.4 dönem derslerini görürmüyüm merak ediyorum. Ayrıca kredi hesaplamayı bilen arkadaşlar varmı ? varsa notlarımın ekran görüntüsü atacağım. Teşekkürler şimdiden.
Kredi haftalık ders saatine göre hesaplanıyor mesela dil ve anlatım sizde haftalık 3 saat görüyorsunuz biz açıklisede kredi 3 olarak görünür. Yani vermiş olduğun derslerin ders saatlerini topla, o kredini verir.

- foundreform
- Doçent
Eğer 2.dönemi bitiremeden okuldan ayrılırsan 2.dönemin sayılmaz yani geçtiğin derslerin kredisini alamazsın.Açık lise için devam eden yeni kayıt yok mümkünse 2.dönemi bitirdikten sonra açık liseye geç.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015
-
Merhaba, Açık ilköğretim 3.dönem sınavına 28.06.2015 tarihinde giriyor ve mezun oluyorum.Benim sorum şu Ben şimdi en erken liseye kaçıncı dönemden kayıt yaptırabilirim? Bu 3.dönem sınavına girme şanşım varmı yoksa daha sonraki 1.dönem ocak sınavınamı girmek zorunda kalacağım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Merhaba, aramıza hoşgeldiniz....likable_21 yazdı:Merhaba, Açık ilköğretim 3.dönem sınavına 28.06.2015 tarihinde giriyor ve mezun oluyorum.Benim sorum şu Ben şimdi en erken liseye kaçıncı dönemden kayıt yaptırabilirim? Bu 3.dönem sınavına girme şanşım varmı yoksa daha sonraki 1.dönem ocak sınavınamı girmek zorunda kalacağım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

En erken kayıtlar Eylül'de olacak! Hayır bu 3. dönemde yapılacak açıklise sınavına giremezsiniz çünkü sizin yeni kayıt yapmanız lazım ve 3. dönem sınavlarında yeni kayıt olmaz. Zaten açık ilköğretimden mezun olduktan sonra en erken yine Eylül de olacak.
Eylül'de kayıt yaptığınızda 1. dönemden başalyacaksınız...
ben mesela 9 sınıfta 6 ay gittim okula sonra 2. yıl tekrar yaptım yine bir 4-5 ay. gitmişimdir.bari liseyi bitirseydimde öyle bıraksaydım diyorum.pişmanlık başka bişey değil.
şimdi ilk defa açık liseye kayıt oldum gelen kredi 3

-
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürlerKöylü Kızı yazdı:Merhaba, aramıza hoşgeldiniz....likable_21 yazdı:Merhaba, Açık ilköğretim 3.dönem sınavına 28.06.2015 tarihinde giriyor ve mezun oluyorum.Benim sorum şu Ben şimdi en erken liseye kaçıncı dönemden kayıt yaptırabilirim? Bu 3.dönem sınavına girme şanşım varmı yoksa daha sonraki 1.dönem ocak sınavınamı girmek zorunda kalacağım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.![]()
En erken kayıtlar Eylül'de olacak! Hayır bu 3. dönemde yapılacak açıklise sınavına giremezsiniz çünkü sizin yeni kayıt yapmanız lazım ve 3. dönem sınavlarında yeni kayıt olmaz. Zaten açık ilköğretimden mezun olduktan sonra en erken yine Eylül de olacak.
-
Birde son olarak bir soru daha soracaktım.Bu link üzerinden tıkladığınızda http://www.aol.meb.gov.tr/sayfaoku.php?id= siteye girdiğimizde karşımıza AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ DERSLERİ ( 4 YILLIK SİSTEM) ve 4 YILLIK ALANSIZ (ALAN YOK 2) SİSTEMİNE AİT DERSLER gibi ekran çıkıyor biz şimdi AÖL ye yeni kayıt olduğumuzda bu ( ALAN YOK ) VE ( ALAN YOK 2 ) ekranından hangisinden ders seçeceğiz? Şimdiden teşekkürlerlikable_21 yazdı:Bilgilendirdiğiniz için teşekkürlerKöylü Kızı yazdı:Merhaba, aramıza hoşgeldiniz....likable_21 yazdı:Merhaba, Açık ilköğretim 3.dönem sınavına 28.06.2015 tarihinde giriyor ve mezun oluyorum.Benim sorum şu Ben şimdi en erken liseye kaçıncı dönemden kayıt yaptırabilirim? Bu 3.dönem sınavına girme şanşım varmı yoksa daha sonraki 1.dönem ocak sınavınamı girmek zorunda kalacağım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.![]()
En son likable_21 tarafından 16 May 2015, 04:20 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
-
Birde son olarak bir soru daha soracaktım.Bu link üzerinden tıkladığınızda http://www.aol.meb.gov.tr/sayfaoku.php?id= siteye girdiğimizde karşımıza AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ DERSLERİ ( 4 YILLIK SİSTEM) ve 4 YILLIK ALANSIZ (ALAN YOK 2) SİSTEMİNE AİT DERSLER gibi ekran çıkıyor biz şimdi AÖL ye yeni kayıt olduğumuzda bu ( ALAN YOK ) VE ( ALAN YOK 2 ) ekranından hangisinden ders seçiyoruz? Şimdiden teşekkürlerlikable_21 yazdı:Bilgilendirdiğiniz için teşekkürlerKöylü Kızı yazdı:Merhaba, aramıza hoşgeldiniz....likable_21 yazdı:Merhaba, Açık ilköğretim 3.dönem sınavına 28.06.2015 tarihinde giriyor ve mezun oluyorum.Benim sorum şu Ben şimdi en erken liseye kaçıncı dönemden kayıt yaptırabilirim? Bu 3.dönem sınavına girme şanşım varmı yoksa daha sonraki 1.dönem ocak sınavınamı girmek zorunda kalacağım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.![]()
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Siz Alan yok 2ye göre olacak, Alan yok 2 yeni kayıtlar için yeni ders programıdır
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Alan Yok 2 yeni ders listesi
http://www.aol.meb.gov.tr/dokumandb/4_y ... ersler.pdf
http://www.aol.meb.gov.tr/dokumandb/4_y ... ersler.pdf