sınavsız geçiş hakkı

YKS ( TYT, AYT, YDT ) Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
nivli_83
Doktor

sınavsız geçiş hakkı

Mesaj gönderen nivli_83 » 26 Haz 2015, 20:48

Meraba arkadaşlar. Ben bu sene mesleki açık liseden mezun oluyorum.nihayet bitirdim.şiödi sınavsız geçiş hakkı ile iki yıllık okumayı düşünüyorum. Ama bu konuda pek bilgim yok.bu iki yıllık ta hangi bölümler var? Ve en önemlisi ben açıktan okumak istiyorum.bu mümkünmüyoksa sadece örgün oolarak mıvar bu sınavsız geçiş hakkı ile iki yıllık.bilgisi olan yazsın lütfen

herşeyi bilmen gerekmez..haddini bil yeter !!

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Re: sınavsız geçiş hakkı

Mesaj gönderen foundreform » 27 Haz 2015, 20:51

Sınavsız geçiş hakkı,2 yıllık olarak yapılabilir.Lisede okuduğunuz bölüm ile ilgili bölüm seçebilirsiniz üniversite için.
Örneğin;Çocuk gelişimi okuyan birisi sınavsız geçiş yapacağı zaman üniversitede,elektronik veya muhasebe ile ilgili bölümlere sınavsız geçiş yapamaz.Sınavsız geçiş için kendi bölümünüzle ilgili bölüm olması lazım.
Tercihler başladığı zaman bakarsınız.Tercihler başlamadı fakat siz tercih kılavuzunu indirip bir bakın.(Tercih kılavuzu: http://www.osym.gov.tr/belge/1-23560/20 ... i-ki-.html )

Sınavsız geçiş açık öğretim fakültesine oluyor mu onu bilmiyorum.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

Kullanıcı avatarı
nivli_83
Doktor

Re: sınavsız geçiş hakkı

Mesaj gönderen nivli_83 » 28 Haz 2015, 11:58

:) Teşekkürler foundreform. Inşallah başvuru fln için geç kalmamışımdırr. Bir senem boşa geçsin istemiyorum.
herşeyi bilmen gerekmez..haddini bil yeter !!

“YKS ( TYT, AYT, YDT )” sayfasına dön