Forumda aramadan açmamın sebebi de güncel bilgi almak ösym'nin sistemi durmadan değiştiği ve karman çorman olduğu için en güncel olan ve ilk elden bilgi lazım bana

2013-2014 yılında kız teknik lisesi bilişim teknolojileri bölümünden 71.06 (obp) ile mezun olup diplomamı aldım.
Ygs, Lys sınavına da girdim puanlar hiç iç acıcı değil 260-280 filan direk geçiş son şansım anlayacağınız 1 sene daha bekleyemem.
Şimdi sırasıyla kafama takılanlara geleyim.
1: Açık meslek lisesi mezunları (aöl) yerleştirilmede meslek lisesi mezunlarının gerisinde mi ?
2: Alan ve okul kodu aöl'den mezun olan öğrencilerin meslek lisesi öğrencilerinden farklı mı ?
3: Tercih yaparken normal tercih yapar gibi mi yapacağım yoksa sınavsız geçişin tercihi için farklı bir form,prosedür vs.. var mı ?
4: Meteb tam olarak nedir ? Mezun olduğum okulun bulunduğu il olduğunu varsayıyorum, eğer öyle ise ilçedeki öğrenciler ile merkezdeki liselerden mezun olmuş öğrenciler arasında fark olacak mı ?
5: Son olarak bu obp ve mezuniyet tarihi ile 2 yıllık bir bölüme yerleşebilmem mümkün mü ?
İlk tercihimi resmen rastgele yapmıştım, birazcık ta olsa akıllandım sanırım şimdi tamamen konuya hakim olmak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim, kafam çok çok çoooook karışık...