Üniversite kazanmak

YKS ( TYT, AYT, YDT ) Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Cevapla
serdar17
Mesajlar: 2
Kayıt: 20 Eyl 2016, 05:51

Üniversite kazanmak

Mesaj gönderen serdar17 » 20 Eyl 2016, 06:00

öncelikle herkese merhaba ben lisede 2 sene bilgisayar bağımlılığımdan kaldım 1sene aölde okudum 123 kredim var bu sene bitrebilme ihtimalim var gibi duruyor açıkçası çok fazla araştırdım pek umudum kalmadı o kadar yazılardan sonra normal okulda yapamamışsın açık öğretimde mi kazanıcaksın sana anlatan biride olmicak bende böyle düşünüyodum ama üni kazanmaktan başka çarem yok iyi bir iş için nasıl çalışabilirim nerden başlayabilirim bi şansım varmı matematik temelim falan 0 en azından bi 300puan yapıp bi üniversitede bilgisayarla ilgili bişey okumak istiyorum gerçek düşüncemi sorarsanız üni kazaniyimde bişey okurum bu kadar umutsuzluk depresyon yeter diye düşünüyorum nası başlayabilirim 17 yaşındayım 5 ekimde 18 olacağım 192kredi lazzım bitirebilmem için kalan zorunlu ders sayısı 10 toplam dönem 8 kısacası nerden başlayabilirim çalışmaya napabilirim eski sınıf arkadaşlarımı görüyorüm hepsi istanbul üni falan yazıyor hayatımın hatasını yaptım telafi şansım var mı



Kullanıcı avatarı
emrey.55
Çırak
Mesajlar: 29
Kayıt: 16 Kas 2015, 11:59

Re: Üniversite kazanmak

Mesaj gönderen emrey.55 » 20 Eyl 2016, 14:49

Arkadaşım merhaba,
Öncelikle biraz sakin olursan ve dediklerimi harfiyen uygularsan sende bizimle birlikte bu serüvende sorunsuz atlatıcağını düşünüyorum.
Bir sınavdan maksimum 35 kredi alabiliyorsun, senin 123 kredin var ve 192-123=69 toplamda 69 krediye ihtiyacın var mezun olabilmek için. Yani önümüzdeki iki sınavdan da full çekersen her türlü mezun olursun. Ama biraz derslere çalışmadığını farz edelim, 3 sınavda mezun olacakmışsın gibi hesaplayalım her sınavdan 23 kredi alırsan 3 sınavda mezun oluyorsun. Bende seninle aynı yoldayım, 129 kredim var ve 2 sınavdan full çekersem mezun oluyorum. Dediklerimi yaparsan birlikte mezun oluruz.
Umarım faydalı olmuşumdur. Yolun açık olsun :)

yurnero
Acemi
Mesajlar: 64
Kayıt: 15 Tem 2016, 15:28

Re: Üniversite kazanmak

Mesaj gönderen yurnero » 20 Eyl 2016, 20:06

Bende çok fazla oyun oynuyordum günde neredeyse ortalama 7 saat ama bu sene sınava hazırlanmak için oynadığım oyunu bilgisayardan sildim 1 yıllığına, üniversitede acısını çıkartacağım :) ben bu sene aöle geçtim son sınıfım ve ben inanıyorum ki insan çalışırsa yapamayacağı şey yoktur. Bana da aynı şeyleri dediler nasıl öğreneceksin vb. ama bana göre bir insanın öğrenmek için illa da bir öğretmene ihtiyacı yok ben ağustos 15 te ygsye hazırlanmaya başladım ve 1 ayda Türkçe ve matematiği bitirdim (yakınlarım senin altyapın vardı diyorlar ama ne hikmetse ben altyapım olduğunu bilmiyorum :D bana kalırsa insanlar çalışmamı gölgelemek için altyapın vardı diyorlar zaten altyapım olsa konu çalışmazdım direk soru çözerdim ama böyle bir şey söz konusu değil). Geçen senelerdeki soruları çözdüm ilerlememi takip etmek amaçlı ve beklediğimden bile daha iyi sonuç aldım. Şimdi sosyal ve fen henüz çalışmadığım için onları çözmedim ama Türkçe ve matematikte yaptığımı onlarda da yaptığım zaman 400'ü çok rahat geçerim.Yıl sonunda ygsyi bitirip lys ye hazırlanmaya başlayacağım benim sana tavsiyem başkalarının ne dediğini boş ver al eline kitabı çalışmaya başla eğer diyorsan ben öyle yapamıyorum internette neredeyse her konunun anlatımı var izlersin sonra çalışırsın birde günde en az 30 dakika kitap okursan iyi olur okuduğunu anlamada yardımcı olur, unutma her şey senin elinde ihtiyacın olan şeyler azim ve sabır motivasyonunu her zaman yüksek tut ve başarabileceğine inan.

serdar17
Mesajlar: 2
Kayıt: 20 Eyl 2016, 05:51

Re: Üniversite kazanmak

Mesaj gönderen serdar17 » 21 Eyl 2016, 00:23

ben lisede dediğim gibi hiç çalışmıyodum şimdi hangi konudan başlayacağım falan hiç bi fikrim yok sen nasıl başladın eğer başaramazsam ilerki hayatım çok sıkıntılı olucak gibi duruyor benim tek derdim normal bi üniversite kazanmak

yurnero
Acemi
Mesajlar: 64
Kayıt: 15 Tem 2016, 15:28

Re: Üniversite kazanmak

Mesaj gönderen yurnero » 21 Eyl 2016, 12:08

ben ygs tüm dersler konu anlatımı aldım oradan sırayla konuları öğreniyorum. Sonra öğrendiğim konuyla ilgili test çözüyorum. Bir konuyu anlamazsan onunla takılmazsın geç onu sonra bir daha bakarsın ilk önce kolayları öğren o zaman normal bir üniversiteyi rahat kazanırsın.

Cevapla

“YKS ( TYT, AYT, YDT )” sayfasına dön