Açıık liseye ne zaman kayıt yaptırabilirim? Fazla zaman kaybetmek istemiyorum.

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
99hzl

Açıık liseye ne zaman kayıt yaptırabilirim? Fazla zaman kaybetmek istemiyorum.

Mesaj gönderen 99hzl » 09 Ara 2016, 05:39

Merhaba. Ben henüz ortaokul mezunu değilim ortaokuldan sadece 2 dersim var ama 2017 ocakta yapılan sınav için kayıt yenileme yapamadım, şu an kaydım donuk. Bu yıl açık liseye başlamak istiyordum. Kendi kendime 2019 da üniversiteye başvurmayı düşünüyordum eğer liseyi 2,5 yılda bitirebilirsem. Eğer ortaokul sınavını martta bitirirsem (inşallah) 2017'de liseye kayıt yaptırabilir miyim. 2017'de 3. Dönem sınavına girebilir miyim yoksa 2018,i mi beklemem gerek. Ayrıca 2019'da üniversiteye başvurabilirmiyim liseyi 8 dönemde bitirirsem?

Bir arkadaşımla başka şehirde okumak istediğimiz için ve ailem benim yalnız başıma başka şehre gitmeme izin vermeyecekleri için 2019'da üniversiteye girebilmem iyi olurdu. Ayrıca biliyorum bu ihtimaller başarılı olduğum takdirde olur bu konuda elimden geleni yapacağım inşallah. Neyse uzattım okuduğunuz için teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Re: Açıık liseye ne zaman kayıt yaptırabilirim? Fazla zaman kaybetmek istemiyorum.

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 09 Ara 2016, 20:55

99hzl yazdı:Merhaba. Ben henüz ortaokul mezunu değilim ortaokuldan sadece 2 dersim var ama 2017 ocakta yapılan sınav için kayıt yenileme yapamadım, şu an kaydım donuk. Bu yıl açık liseye başlamak istiyordum. Kendi kendime 2019 da üniversiteye başvurmayı düşünüyordum eğer liseyi 2,5 yılda bitirebilirsem. Eğer ortaokul sınavını martta bitirirsem (inşallah) 2017'de liseye kayıt yaptırabilir miyim. 2017'de 3. Dönem sınavına girebilir miyim yoksa 2018,i mi beklemem gerek. Ayrıca 2019'da üniversiteye başvurabilirmiyim liseyi 8 dönemde bitirirsem?

Bir arkadaşımla başka şehirde okumak istediğimiz için ve ailem benim yalnız başıma başka şehre gitmeme izin vermeyecekleri için 2019'da üniversiteye girebilmem iyi olurdu. Ayrıca biliyorum bu ihtimaller başarılı olduğum takdirde olur bu konuda elimden geleni yapacağım inşallah. Neyse uzattım okuduğunuz için teşekkürler.
Merhaba, Malesef bu yıl açıkliseye kayıt yapamazsınız seneye 1. dönem artık, çünkü Martta orta okul sınavına gireceksiniz daha ama kayıtlar Subatta, o yüzden seneye 1. dönem kayıt yaparsınız. 2,5 yılda bitirmek için 3. dönem sınavlarına girebilmeniz lazım, 3. dönem sınavlarına girebilmek içinde yaşınız 18 ve daha üzeri olması lazım. 2019 da YGS ye giremeyeceksiniz malesef anca 2020 ye denk geliyor. Olsun sıkıntı yok daha iyi çalışırsınız böylelikle... ;)

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön