Para yatırdıktan sonra 5 TL vermek şart mı?

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
nepafter37
Acemi

Para yatırdıktan sonra 5 TL vermek şart mı?

Mesaj gönderen nepafter37 » 01 Şub 2017, 10:32

Kayıt yenileme yaptırıcam.Geçen sene başladım açık öğretime.Sınavlara girdim çıktım iyi güzel bu arada 45'le geçtim matematiği ve tarihi ve 33 kredi aldım :D Neyse bankamatikten kayıt yenilemeye yatırdım parayı,makbuzu aldım.Gittim halk merkese kağıt vardı "öğrencilik durumu aktif veya donuk olanların kayıt yenilemesini 30 tl yatırdıktan sonra sistem otomatik yapıyor" böyle yazıyordu bende hiç beklemedim eve döndüm.

Bunları dün yapmıştım,internettede gün mesai saati sonunda kayıt yenileme hallolur dediler.Ben şimdi giriyorum sayfama,ders seçimine basıyorum "durumunuz ders seçimi için uygun değildir" diyor.Herkeste mi böyle ders seçebilen var mı? Yoksa bir tek benimki mi olmadı? :S Bu gün öğlene kadar açılmazsa gidicem halk eğitime :S

Kullanıcı avatarı
hekimoglu

Re: Para yatırdıktan sonra 5 TL vermek şart mı?

Mesaj gönderen hekimoglu » 01 Şub 2017, 12:44

Selamunaleyküm kardeşim. Evet ben de dün -31.01.2017- öğlen para yatırdım fakat hala sendeki gibi uyarı veriyor.
Fakat dün para yatırırken dikkat ettim kayıt yenileme seçeneği yoktu sadece 2016/2 yeni kayıt vardı.
Ben de ona yatırmıştım. Öğleden sonra arayacağım 147 yi galiba.
Haberleşelim. Teşekkürler.
:44:

nepafter37
Acemi

Mesaj gönderen nepafter37 » 01 Şub 2017, 14:26

hekimoglu yazdı:Selamunaleyküm kardeşim. Evet ben de dün -31.01.2017- öğlen para yatırdım fakat hala sendeki gibi uyarı veriyor.
Fakat dün para yatırırken dikkat ettim kayıt yenileme seçeneği yoktu sadece 2016/2 yeni kayıt vardı.
Ben gidicem halk merkeze gider bakarım belki ben de yanlış yatırmışımdır.Kontrol ederim kayıt yenileme var mı yok mu diye halk eğitim merkezinede sorar gelince bilgilendiririm sizi de.

zekeriyakarahan
Doktor
İletişim:

Mesaj gönderen zekeriyakarahan » 01 Şub 2017, 14:28

nepafter37 yazdı:Kayıt yenileme yaptırıcam.Geçen sene başladım açık öğretime.Sınavlara girdim çıktım iyi güzel bu arada 45'le geçtim matematiği ve tarihi ve 33 kredi aldım :D Neyse bankamatikten kayıt yenilemeye yatırdım parayı,makbuzu aldım.Gittim halk merkese kağıt vardı "öğrencilik durumu aktif veya donuk olanların kayıt yenilemesini 30 tl yatırdıktan sonra sistem otomatik yapıyor" böyle yazıyordu bende hiç beklemedim eve döndüm.

Bunları dün yapmıştım,internettede gün mesai saati sonunda kayıt yenileme hallolur dediler.Ben şimdi giriyorum sayfama,ders seçimine basıyorum "durumunuz ders seçimi için uygun değildir" diyor.Herkeste mi böyle ders seçebilen var mı? Yoksa bir tek benimki mi olmadı? :S Bu gün öğlene kadar açılmazsa gidicem halk eğitime :S
Onu kim yazdıysa anlından öpmek lazım tekrar git halk eğitim merkezine kayıt yenileticem de senden tc kimliğik numaranı isticek daha sonrasında sana bir kağıt vericek kayıt yenileme işleminin tamamlandıgına dair. O kağıdı almadıgın takdirde ders seçme işlemin aktif olmaz.
Resim Ulû Sultân Abd-ül Hamid Han - Gazi "Tarih değil,hatalar tekerrür ediyor."

zekeriyakarahan
Doktor
İletişim:

Mesaj gönderen zekeriyakarahan » 01 Şub 2017, 14:30

hekimoglu yazdı:Selamunaleyküm kardeşim. Evet ben de dün -31.01.2017- öğlen para yatırdım fakat hala sendeki gibi uyarı veriyor.
Merhaba Hocam gidip halk eğitim merkezinden onaylatman gerek aksi takdirde işlemin onaylanmaz.
Resim Ulû Sultân Abd-ül Hamid Han - Gazi "Tarih değil,hatalar tekerrür ediyor."

Kullanıcı avatarı
hekimoglu

Mesaj gönderen hekimoglu » 01 Şub 2017, 16:28

Teşekkür ederim kardeşim. Halk eğitime bir gidelim bakalım. Selam ve dua ile.

megalanya
Acemi

Mesaj gönderen megalanya » 01 Şub 2017, 16:58

Bankaya para yatırdıktan sonra Halk Eğitim Merkezi'ne gitmeye gerek yok. Kendi yorumumu katmadan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi klavuzundaki yazıyı aşağa ekliyorum:

Öğrencilik durumu “Aktif ve Donuk” olan öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemlerini
tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine
Müracaat etmelerine gerek yoktur.
Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme
tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi
çalıştırılacaktır. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran
öğrencilerimizin öğrencilik durumları sistem üzerinden “Aktif” yapılarak kayıt yenileme işlemi
tamamlanacaktır. Kayıt yenileme işlemi tamamlanan öğrencilerimiz öğrenci numarası ve şifrelerini
kullanarak sisteme giriş yapıp, ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında sınavına girecekleri
dersleri seçmeleri gerekmektedir.

Kaynak:

http://aol.meb.gov.tr/kitap_kilavuz/kay ... 1_onay.pdf

nepafter37
Acemi

Mesaj gönderen nepafter37 » 01 Şub 2017, 18:53

hekimoglu yazdı:Teşekkür ederim kardeşim. Halk eğitime bir gidelim bakalım. Selam ve dua ile.
Gerçektende yukardaki arkadaşın dediği gibi oldu.Gittim tc kimlik istedi,verdim.5 Lira daha verdim ve şimdi ders seçimi açıldı.Ama aynı zamanda bi üstümdeki arkadaşın dediği gibi "otomatik" olması gerekiyordu.Gittiğim halk eğitim merkezinde camda yazıyordu arkadaşın dediğinin aynısı bende o yüzden dönmüştüm.

Özetle;Otomatik falan olmuyor aktif veya donuksanız bile.Makbuzunuzu alıp gidin halk eğitime kimlik soruyor ve 5 TL istiyorlar.Sonra aktifleşiyor ders seçimi.İyi günler.

Kullanıcı avatarı
hekimoglu

Mesaj gönderen hekimoglu » 03 Şub 2017, 14:12

Hayırlı Cumalar arkadaşlar.
Ataşehir Halk Eğitimde kaydımızı yaptık.
Rabbimiz herkese izihin açıklığı versin. Amin.
Selam ve dua ile.

bakansiz
Doktor

Mesaj gönderen bakansiz » 04 Şub 2017, 12:49

Bilip bilmeden gelişi güzel yazıp insanları yormayın. Ben dün akşam para yatırdım şu an ders seçme ekranı açık. Halk eğitime gitmeye falan gerek yok. :22:

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön