Düşünceleriniz bilgilerinizi duymak istiyorum.
Düşünceleriniz bilgilerinizi duymak istiyorum.
Öncelikle herkese selam forumda yeniyim adanadanım benim kredim kalan ders sayım kalan kredi sayım burda fotoğrafta var biliyorum kesin birşey söyleyemezsiniz ama sizce bu tablo hakkında görüşlerinizi varsa önerilerinizi varsa tüyolarınızı duymak istiyorum dil anlatım zorunlu derslerimde var vermemiş olduğum lise 2 de tek bir zayıfım olduğu halde kendi isteğimle okulu bıraktıktım psikolojik sebeplerden dolayı sonra ailemin isteğiyle (benim isteğim değil kesinlikle) yazılmıştım çok önceden ama şuan yaşım 21 ve artık açık liseden liseyi bitirip olursa üni okumayı düşünüyorum olmazsa bile en azından lise diplomamın olmasını istiyorum üniversite içinde bana önerebileceğiniz şeyler varmı açık üniyemi yazılim yoksa örgün eğitim olarakmı gidim 2 senelik okusam 4 seneliğe geçiş konusu çok zorlar mı şimdiden cevap verecek arkadaşlara teşekkür ederim
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
-
- Doktor
Re: Düşünceleriniz bilgilerinizi duymak istiyorum.
kardeşim hosgeldin, kalan zorunlu dersin 16. kayit yenileme islemleri basladigi zaman kaydini yenileyip, en azindan zorunlu dersleri bitirmen gerekiyor ilk basta. zorunlu dersin 0 oldugun da ve kredin 192 olduğun da acikogretimden mezun olursun. tabi örgun universite okumak daha saglikli. puanina göre örgün veya acik universite tercih edersin.
Sıkı çalışmayla bu sene bitirmeye çalışcam inşallah istediğim gibi olur bu dönem biter örgün okumayı bende istiyorum
Hocam Öncelikle Hoşgeldin Siteye

Hemen İlk İşiniz Kayıt Yenileme Yapıp Donuk Öğrenciliğinizi Aktife Çevirmek Olsun ...
Kalan Zorunlu Dersler Sayısı Bir Hayli Fazla Krediniz İyi Lakin Dersler Fazla
18 Dersi 3 SINAVA BÖLÜN
HER SINAVDA 6 DERSİ TEMİZLEMEYE BAKIN SENE SONU MUTLAKA MEZUN OLURSUNUZ BU TAKTİRDE.
ÜNİVERSİTE İÇİN İSE EVDEMİ ÇALIŞIP HAZIRLANICAKSINIZ YOKSA DERSHANE GİBİ BİR TAKVİYENİZ OLUCAK MI ?
ÜNİVERSİTEYİ HER DAİM ÖRGÜN OKUMAYA ÇALIŞIN ARKADAŞ ÇEVRENİZ OLSUN ORTAMINIZ OLSUN DEĞİŞMİŞ OLUR HEM SİZE İYİ GELİR HEM YENİLİKLER GÖRMÜŞ OLURSUNUZ HELEKİ BAŞKA BİR İL DE FALAN OKURSANIZ DAHA İYİ OLUCAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.
2 YILLIKTAN 4 SENELİĞE GEÇİŞ DEMİŞSİNİZ
BU TAMAMEN SİZİN ÜNİVERSİTEDE OKUMAYA ÇALIŞTIĞINIZ BÖLÜMLE İLGİLİ OLUCAK VARMI DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ ÜNİVERSİTE BÖLÜMÜ ? ONA GÖRE SİZE ZOR BASİT ŞARTLARINI ELİMDEN GELDİĞİNCE ANLATMAYA ÇALIŞAYIM.
Moralini bozmak istemem ama alan yok olarak okuyorsun kaydını yeniler yenilemez 8 ders daha eklenecek ve 26 dersin olacak imkansız değil tabi ama baya sıkı çalışman gerekecek allah yardımcın olsun
@Jezxy Verdiğin güzel bilgiler için teşekkür ederim aşşağıdaki arkadaşın dediği konuyada açıklık getirebilme imkanın varmı acaba kayıdı yenilediğimde eklenecek dersler olursa dediğiniz şekil yaparsam bu sene benim için mezun olmak imkansızmı olur acaba ? üniversite için liseyi bitirdikten sonra dershaneye yazılmayı düşünüyorum üniversite bölümüne ise şuan bir kararım yok o karar zamanla dershaneye yazıldığımda kafamda şekillenir diye düşünüyorum
İmkansız deil ama dediğin gibi sıkı bir çalışma gerekir bir sene daha atlarsa ne yapalım atlamış olur birşey yapamam önemli olan sonuç olarak bitirmek erken bitmesi içinde sıkı çalışmak dediğin gibiBeydanurr yazdı: 20 Ağu 2018, 02:41 Moralini bozmak istemem ama alan yok olarak okuyorsun kaydını yeniler yenilemez 8 ders daha eklenecek ve 26 dersin olacak imkansız değil tabi ama baya sıkı çalışman gerekecek allah yardımcın olsun

Arkadaşın Bahsettiği Konu İçin
Öğrenci Girişi Yapıp
Dönem bilgileri
Kısmının Ekran Görüntüsünü Paylaşabilirsen Detaylıca Anlatımını Yapalım
Öğrenci Girişi Yapıp
Dönem bilgileri
Kısmının Ekran Görüntüsünü Paylaşabilirsen Detaylıca Anlatımını Yapalım

Dönem bilgileri burada şimdiden teşekkür ederim vereceğin bilgiler için bir de askerliğimi tecil etmek istiyorum bu konu hakkında bilgin varsa geniş bi şekilde beni aydınlatırsan çok memnun olurum şuan zaten tecilliyim yıl sonuna kadar fakat birdaha tecil ettirmek istiyorum neticede üniversite düşüncelerim varJezxy yazdı: 20 Ağu 2018, 14:20 Arkadaşın Bahsettiği Konu İçin
Öğrenci Girişi Yapıp
Dönem bilgileri
Kısmının Ekran Görüntüsünü Paylaşabilirsen Detaylıca Anlatımını Yapalım![]()
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kardeşim Sen Açık Liseye ALAN YOK-2 Olarak Başlamışsın Arkadaşın Bahsettiği Olaydan Dolayı Mağdur Olmayacaksın. 2015-1 Döneminden İtibaren Sende Yeni Müfredata Geçmişsin. Bu Konuda Rahat Olabilirsin Hocam. SİZ SADECE O ZORUNLU DERSLERİ TEMİZLEYİN GERİSİ TAMAMDIR
Askerlik Tecili İse

Yaşınız 29 Olana Dek Tecil Ettirebiliyorsunuz.
E-DEVLET ÜZERİNDEN EK-C2 BELGESİNİ ÇIKARTIP BİR ASKERİYE GİDİN İÇİNİZ RAHAT OLSUN YAŞINIZIN DAHA VAKTİ OLDUĞUNDAN TECİL ETTİREBİLİRSİNİZ LAKİN BİRAZ UĞRAŞTIRICAKLAR GİBİ ESKİDEN SADECE BELGE İLE HEMEN TECİL YAPILIYORDU
ŞİMDİ BİRAZ DAHA TEFERRUATLI OLMUŞ
ŞU KONUDAN BİR BAKIN İSTERSENİZ ARKADAŞ PAYLAMIŞ YENİ SİSTEMİ
http://aciklise.net/Forum/viewtopic.php ... e4bb945b49

Askerlik Tecili İse

Yaşınız 29 Olana Dek Tecil Ettirebiliyorsunuz.
E-DEVLET ÜZERİNDEN EK-C2 BELGESİNİ ÇIKARTIP BİR ASKERİYE GİDİN İÇİNİZ RAHAT OLSUN YAŞINIZIN DAHA VAKTİ OLDUĞUNDAN TECİL ETTİREBİLİRSİNİZ LAKİN BİRAZ UĞRAŞTIRICAKLAR GİBİ ESKİDEN SADECE BELGE İLE HEMEN TECİL YAPILIYORDU
ŞİMDİ BİRAZ DAHA TEFERRUATLI OLMUŞ
ŞU KONUDAN BİR BAKIN İSTERSENİZ ARKADAŞ PAYLAMIŞ YENİ SİSTEMİ
http://aciklise.net/Forum/viewtopic.php ... e4bb945b49
Ya çok geç cevap veriyorsunuz biraz daha bilgilenirizden yararlansam biraz daha fazla konuşabilsek ne kadar güzel olacak benim içimi çok rahatlattınız teşekkür ederim gece gece gerçekten sevinçlendim çünkü bu liseyi bitirip ilerisinin düşüncesi hayallerim var askerliğindetecil ettirebilme olayıda gerçekten benim için önemli hem liseden sonrasını düşünüyorum hemde maddi zorluluklarla başa çıkabilmek için çalışmam gerekli askere gidersem sıkıntılı bir döneme geçmiş olurdum

Hocam Bu Sizin Üyelik Ve Sorular Bayrama Denk Geldi Burada Değildim Ondan Dolayı Maalesef Geç Yanıt Verebildim.
Siz Dert Etmeyin Varsa Aklınızda Kalan Sorular vs Sorun Elimden Geldiğince Yardımcı Olmaya Çalışırım.
Siz Dert Etmeyin Varsa Aklınızda Kalan Sorular vs Sorun Elimden Geldiğince Yardımcı Olmaya Çalışırım.
Çok teşekkür ederim haklisiniz bayrama denk geldi oda benim şansım işte hep olur oyle seyler
benim aklima takilan bilmiyorum ya bilgi verecek birisi yokken 40 dusunce geciyor suan soracak birsey bulamadim .
bu kitaplari aliyoruz ama kitabin neresinden hangi konusundan cikacagi belirsizmi oluyor neye gore calisiyoruz kitaplarda 20 30 sayfa birsey olmuyor bildiginiz gibi 100 sayfa 60 sayfa oluyor hani benmi cok cahilim yoksa insanlarmi cok caliskan bilmiuorum ama herhalde 60 sayfanin 100 sayfanin hepsine calisipta tum kitabi yalayip yutupta oyle sinava girilmesi gerekilmiyordur herhalde bununla ilgili net olmasada varsa bilginiz dusunceniz tüyolariniz destek olabileceginiz şeyler izah ederseniz cok sevinirim simdi diceksinki kac senedir gitmissin o kadar kredin var falan ama dedigim gibi bu zamana kadar oylesine girilmis cikilmisti sinavlardan ben bu kadar kredimin olmasina bile cok sasirdim acikcasi simdiden tesekkur ederim
Hocam Estağfurullah.
http://aok.meb.gov.tr/test/dk/
Kitapları Güncel Buradan Takip Ediyoruz Sizde İnşallah Burayı Kullanıyorsunuzdur.
Bu Siteyi Kullanırken İndireceğiniz Kitabın Açıklamalarını İyi Okuyun Oraya Dikkat Etmeniz Lazım.
Misal Örnek Tarih Dersi
Tarih 1 ve 2 Dersinin Kitabı Ortak ve Toplam 5 Üniteden Oluşuyor
Lakin.
1. ve 2. Ünitesi Tarih 1
3. 4. 5. Üniteleri İse Tarih 2 Dersini Kapsıyor.
ama
TARİH 5 VE 6 TININ DERSİ KİTABI İSE AYRI AYRI
TÜM ÜNİTELER YANİ KİTABIN TAMAMINDAN SORUMLU OLUYORSUNUZ.
http://aciklise.net/Forum/viewtopic.php ... 7a36cfcfe0
Hocam Ben Şurada Tüm Dersleri Detaylıca Anlattım Hangi Ders Hangi Kitap
İsterseniz Bir Göz Atın Aklınızda Bu Konu Hakkında Daha Soru Kalmaz
http://aok.meb.gov.tr/test/dk/
Kitapları Güncel Buradan Takip Ediyoruz Sizde İnşallah Burayı Kullanıyorsunuzdur.
Bu Siteyi Kullanırken İndireceğiniz Kitabın Açıklamalarını İyi Okuyun Oraya Dikkat Etmeniz Lazım.
- TARİH
- TARİH1 MEB Devlet Kitapları Tarih 9 ders kitabının 1. ve 2. ünitesi
- TARİH 2 MEB Devlet Kitapları Tarih 9 ders kitabının 3. 4. ve 5. ünitesi
- TARİH 3 Tuna Matbaacılık Tarih 10 ders kitabının 1. 2. ve 3. ünitesi
- TARİH 4 Tuna Matbaacılık Tarih 10 ders kitabının 4. ve 5. ünitesi
- TARİH 5 Kitabının Tamamı
- TARİH 6 Kitabının Tamamı
Misal Örnek Tarih Dersi
Tarih 1 ve 2 Dersinin Kitabı Ortak ve Toplam 5 Üniteden Oluşuyor
Lakin.
1. ve 2. Ünitesi Tarih 1
3. 4. 5. Üniteleri İse Tarih 2 Dersini Kapsıyor.
ama
TARİH 5 VE 6 TININ DERSİ KİTABI İSE AYRI AYRI
TÜM ÜNİTELER YANİ KİTABIN TAMAMINDAN SORUMLU OLUYORSUNUZ.
http://aciklise.net/Forum/viewtopic.php ... 7a36cfcfe0
Hocam Ben Şurada Tüm Dersleri Detaylıca Anlattım Hangi Ders Hangi Kitap
İsterseniz Bir Göz Atın Aklınızda Bu Konu Hakkında Daha Soru Kalmaz

Attiginiz yeri daha onceden bilmiyordum cok tesekkur ederim inceleyip sinav vakti ona gore hazirligimi yapcam vallahi buyuk sevaba girdiniz ☺