1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Meslek lisesinden açık anadoluya geçme

Gönderilme zamanı: 25 Eyl 2019, 21:27
gönderen Mliam
11.sınıf meslek lisesi öğrencisiyim, 1 kere kaldım 1 kere dondurdum. Yani şuan da tekniken lise de 5.yılıma girdim. Bu sene açığa geçmek istiyorum ama anadoluya, rehberlik hocam bizde olan kültür dersleri ve anadolu liselerinde olan kültür dersleri arasında saat farkı olduğu için 10.sınıftan (gerçi dönem olması gerekirdi sınıf değil bu yüzden belki yanlıştır) başlamak zorunda kalabilme ihtimalim olduğunu söyledi. Geçiş yapmadan önce kredimi öğrenebilir miyim ve 10.sınıf yani 3-4. dönemden başlama durumum olabilir mi gerçekten? Sonuçta krediyle dönem tamamlanmıyor mu 1 dönemde 35 kredi almam gerektiğini düşünürsek bu sene kredime bağlı olarak mezun da olabilirim aslında değil mi??

Re: Meslek lisesinden açık anadoluya geçme

Gönderilme zamanı: 25 Eyl 2019, 23:46
gönderen Senanur
1 sene kaldığınız için 7. dönemden başlarsınız. Sadece ortak ve seçmeli derslerden aldığınız krediler AÖL'ne aktarılır. Zorunlu ortak derslerinizi bitirip 192 krediye ne zaman ulaşırsanız o zaman mezun olursunuz.

Re: Meslek lisesinden açık anadoluya geçme

Gönderilme zamanı: 26 Eyl 2019, 08:29
gönderen Mliam
Tamam çok teşekkür ederim, şey krediyi öğrenmemin bir yolu yok mu o halde?

Re: Meslek lisesinden açık anadoluya geçme

Gönderilme zamanı: 26 Eyl 2019, 18:04
gönderen Senanur
Okuduğunuz her sınıfın 1. ve 2. dönemi ayrı ayrı olarak hesaplamak şartıyla geçtiğiniz derslerin haftalık ders saatlerini topladığınızda alacağınız krediyi bulmuş olursunuz. Alan derslerini bu hesaplamaya dahil etmeyeceksiniz.