Nelere ne kadar değer veriyoruz ? hiç düşündünüzmü ?

Sanat ve edebiyat bölümü...
Cevapla
GüListaN
Doçent
Mesajlar: 994
Kayıt: 15 Mar 2010, 17:05
Konum: Mezun

Nelere ne kadar değer veriyoruz ? hiç düşündünüzmü ?

Mesaj gönderen GüListaN » 12 May 2010, 05:46

Hayata farklı açıdan bakabilmekle ilgili söyle bir hikâye anlatılır:
Nlere ne kadar değer veriyoruz ? hiç düşündünüzmü ?
"Bir gün New York'ta bir grup is arkadaşı yemek molasında dışarıya çıkar..

Gruptan biri Kızılderili’dir..

Yolda yürürken insan kalabalığı siren sesleri yoldaki is makinelerinin çıkardığı gürültü ve korna sesleri arasında ilerlerken Kızılderili kulağına cırcır böceği sesinin geldiğini söyleyerek cırcır böceği aramaya başlar..

Arkadaşları bu kadar gürültünün arasında bu sesi duyamayacağını kendisinin öyle zannettiğini söyleyip yollarına devam eder..

Aralarından bir tanesi inanmasa da onunla aramaya devam eder. Kızılderili yolun karşı tarafına doğru yürür arkadaşı da onu takip eder. Binaların arasındaki bir tutam yeşilliğin arasında gerçekten bir cırcır böceği bulurlar..

Arkadaşı Kızılderili’ye: "Senin insanüstü güçlerin var. Bu sesi nasıl duydun?" diye sorar. Kızılderili ise; bu sesi duymak için insanüstü güçlere sahip olmaya gerek olmadığını söyleyerek arkadaşına kendisini takip etmesini söyler..

Kaldırıma geçerler ve Kızılderili cebinden çıkardığı bozuk parayı kaldırımda yuvarlar. Birçok insan bozuk para sesini duyunca sesin geldiği tarafa bakarak onun ceplerinden düşüp düşmediğini kontrol eder..

Kızılderili arkadaşına dönerek:

"Önemli olan nelere değer verdiğin ve neleri önemsediğindir. Her şeyi ona göre duyar görür ve hissedersin." der..


Kırklareli Üniversitesi <3

eagle67
Uzman Doktor
Mesajlar: 768
Kayıt: 21 Nis 2009, 10:28
Konum: MEZUN

Re: Nelere ne kadar değer veriyoruz ? hiç düşündünüzmü ?

Mesaj gönderen eagle67 » 12 May 2010, 08:55

Yaaa....Arif olan bu menkıbeyi anlar. :wink:
Yahu azizim sohbet edilecek çok konu varda,vakit bulmak lazım..hiçbir ilimde keramet yoktur hak kelamından gayrı,zaten bütün ilimlerde hak kelamında tek bir nokta haline geliyor.Ne demiş Hazret-i ALİ ilim bir noktadır,cahiller onu arttırır.Bu hikayede kızılderili asıl ilmin peşine düşmüş,ötekiler gaflette,ibadet odurki menbası tefekkür olsun.Noktalar çizgileri ,çizgiler harfleri,harfler heceleri,heceler kelimeleri,kelimeler sözcükleri,sözcükler cümleleri,cümleler metinleri,metinlerde kitapları,edebi eserleri oluşturur.Bize de insan olduğumuz müddetçe bunların peşine düşmek düşer.Paylaşımın için teşekkürler Gülistan. :)
ALTYAPISINDA -DÜRÜSTLÜK - OLMAYAN HER EYLEM, BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANIR.
FATİH VOLKAN YENİTÜRK.

Cevapla

“Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler” sayfasına dön