Ne zaman mezun olurum ??
Ne zaman mezun olurum ??
Arkadaşlar Bölüm:Genel Kültür toplam kredi:106 ortak kredi:58 sizce ne zaman mezun olurum toplam dönem:10 aol de okuduğum dönem:6
Re: Ne zaman mezun olurum ??
Öncelikle o senin başarına bağlı, eğer 3 sınavdan da 30 kredi alırsan ağustosa mezun olursun ama alamazsan ek sınavda mezun olursun. Bide Zorunlu dersin kalmayacak onun için ders seçimi yaparken onlara dikkat et...
Şimdi krediyi tutturursam ve zorunlu dersleri bitirirsem başka zorunluğum kalmayacak değilmi ?? Yani mesela ben sosyaldeydim ağustos ta mezun olacaktım,ama alan derslerinden hepsine 1 defa girme zorunluluğu var mezuniyet için o yüzden genel kültüre geçtim,yani bu bölümde böyle bir zorunluluk varmı ??
Evet Genel Kültürde de zorunlu derslerin var. Genel Kültürde Ortak dersler, Sosyal Bilimlerde Ortak+Alan Dersleri zorunludur. Ortak Derslerden ya geçeceksin, yada 3 defa sınavına girip muaf olacaksın. Alan derslerinde 1 defa kalman, muaf olman için yeterldir(Dil ve Anlatım Dersleri hariç, Dil ve Anlatım derslerinde Muafiyet Hakkı Yoktur.)
Mezuniyet Şartları Şöyledir;
Toplam Kredinin 192 olması
Alan Kredisinin 80 Olması(Genel Kültürde Ortak Kredi)
Toplam Döneminin 8 veya üzeri olması
Zorunlu derslerin hepsinden sınavı girilmiş ve muaf veya başarılı olması
Mezuniyet Şartları Şöyledir;
Toplam Kredinin 192 olması
Alan Kredisinin 80 Olması(Genel Kültürde Ortak Kredi)
Toplam Döneminin 8 veya üzeri olması
Zorunlu derslerin hepsinden sınavı girilmiş ve muaf veya başarılı olması
ya bunları biliyorum şimdi diğer bölümlerde zorunlu dersleri geçsende kredileri tuttursanda ortak dersleri başarsanda alan derslerinden hepsine 1 defa girmek zorunluluğu diyor ve ben ağustos ta mezun olmak istiyorum dönem yetmiyor ondan Genel Kültüre geçtim bende yani diğer bölümlerde olduğu gibi genel kültürde herhangi 1 derse 1 defa girme zorunluluğu varmı ??