Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

Cevapla
sonbahar
Doktor
Mesajlar: 338
Kayıt: 30 Nis 2010, 06:49
Konum: MEZUN

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

Mesaj gönderen sonbahar » 25 Ağu 2011, 19:17

GENEL BİLGİ

Turizm Ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programı, 1993 yılında Uzaktan Eğitim Sisteminin yeniden yapılandırılması ile Açıköğretim Fakültesi bünyesinde açılan bir programdır. Bu bölümden mezun olanlar turizm sektöründe çalışabilmektedir.
PROGRAM HAKKINDA BİLGİLER

Bu bölümde okutulan dersler yıllıktır ve bölümün öğrenim süresi 2 yıldır. Uzaktan Eğitim Sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, yılda üç kez oturumlu olarak sınavlara katılmaktadırlar. Ara, yılsonu ve bütünleme sınavı olarak gerçekleştirilen bu sınavlara öğrenciler bağlı oldukları büronun bulunduğu ilde katılırlar.

Bölümden mezun olan öğrenciler, "Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca örgün veya Uzaktan Eğitim Sistemi ile öğrenim yapan programlara dikey geçiş yapma olanağına sahiptir.

AMAÇ

Bu program, otelcilik ve yiyecek içecek endüstrisinde çalışacak ara eleman yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Programda genel turizm bilgisiyle, turizm acentalığıyla, otel işletmeciliğiyle, konaklama ve yiyecek-içecek hizmetleriyle ilgili dersler yer almaktadır.

SUNULAN OLANAKLAR

Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programında öğrenim gören öğrencilerin temel öğrenme materyali ders kitaplarıdır. Ders kitaplarına destek olmak amacı ile derslere ilişkin televizyon yayınları da programda yer almaktadır. Programdaki bazı temel dersler için Akademik Danışmanlık (yüzyüze eğitim) hizmeti sunulmaktadır. Öğrencilerimiz ayrıca internet üzerinden destek hizmeti alarak e-öğrenme uygulamalarından (e-kitap, e-televizyon, e-sınav, e-alıştırma ve e-danışmanlık) yararlanabilmektedirler.


O Şimdi Üniversiteli

Cevapla

“Aöf Ön Lisans Bölümleri” sayfasına dön