Alan dışı tercih

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
merhaba16

Alan dışı tercih

Mesaj gönderen merhaba16 » 09 Eyl 2011, 10:08

Öncelikle selamlar..

benim şuan 28 kredim kaldı ve önümde ek sınav olmak üzere eylül 11, ocak ve mayıstaki sınavlarla 3 sınavım var, aksilik olmadığı taktirde mezun olucağım. Şimdi sorum şöyle, eşit ağırlık alanım lakin ben dershaneye sayısaldan yazıldım ve sınavada sayılsaldan tercih yapıcam bu bana ne gibi kayıplar dogurucak ? lütfen en kısa sürede cevaplandırırsanız çok sevinirim teşekkürler...

emrahk
Onursal Üye

Re: Alan dışı tercih

Mesaj gönderen emrahk » 09 Eyl 2011, 10:23

Merhaba,

Alanın eşit ağırlıksa, ve sayısaldan tercih yapmak istersen AOBP puanına doğal olarak kat sayı uygulanır. Örneğin diploma notun 75 gelirse ve AOBP puanında 65 civarı olur farzedelim. Eğer tercihini alanın olan Eşit Ağırlık olarak yaparsan LYS'den aldığın ham puanının üstüne AOBP puanın olan 65 direkt eklenirken, sayısaldan tercih yaparsan, o 65 puana katsayı uygulanır ve 50 gibi bir puana düşer...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

merhaba16

Mesaj gönderen merhaba16 » 09 Eyl 2011, 10:30

anladım efendim, eğer öyleyse gerçekten iyi hani şurdan 2-3 sene önce puan yarıya düşüyorduya 50 iken 20 falan geliyordu öyle değil artık değil mi ? 10 - 15 puan mı oynama yapıyor ?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 09 Eyl 2011, 10:33

Evet en az 10-15 gibi bir düşüş olur ama 1 puan düşmesi bile çok önemli, sadece birkaç puan bile seni binlerce öğrencinin gerisine atabilir. Dolayısıyla iyi düşün derim ben tercih yaparken, veya çok iyi bir puan elde etmeye bak üniversite sınavında. Başarılar..
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

merhaba16

Mesaj gönderen merhaba16 » 09 Eyl 2011, 20:51

çok teşekkür ederim.

Yns
Uzman

Mesaj gönderen Yns » 10 Eyl 2011, 06:36

28 kredin kaldıysa neden 2 dönem daha sınava gireceksin onu anlamadım.

Ayrıca, alan dışı tercih yapacaksın yani üniversite sınavında Fizik Kimya Biyolojiye geometri çalışıp AOL'de edebiyat tarih felsefeye çalışmak zorunda kalacaksın.Önümüzdeki yıl (2012) üniversite sınavlarına gireceksin gördüğüm kadarıyla, yani elinde 3 dönem sınav hakkın var.Dershanede de sayısal göreceğinden bence ya sayısal seç, 3 dönemde derslerini ver alan içi tercih yap, ya da genel kültür seç 1 dönemde dersleri verip bitir , çünkü Türkçe Matematik olsan da Genel Kültür olsan da sayısal tercih yaparsan alan dışı olacak.Bu yüzden üniversite sınavında işine yaramayacak dersleri vermeye çalışmak gereksiz...
Resim

Kanadının altına sığınacak bir kuş arayan eskimiş saçak gibiyim sensiz,
Ya da bütün balinaların kıyıya vurup intihar ettiği bir deniz...

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön