alan ve ders secımı

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
erkandenizoglu

alan ve ders secımı

Mesaj gönderen erkandenizoglu » 13 Eyl 2011, 15:26

alan ve ders secımı ne zaman baslıcak?

emrahk
Onursal Üye

Re: alan ve ders secımı

Mesaj gönderen emrahk » 14 Eyl 2011, 15:36

Yeni kayıt öğrencisi isen, ilk önce Ekim sonuna doğru durumun Aktife yani kesin kayıta çevrilmesini bekleyeceksin. Ondan sonra bu işlemleri yapabilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

erkandenizoglu

Mesaj gönderen erkandenizoglu » 18 Eyl 2011, 19:41

tesekkurler ayrıca bı sorum daha olacak yenı kayıt yaptırdım tam bılgı almak ıstıyorum bu konuda yardımcı olursanız cok sevınırım.amac 192 kredıye ulasmak ve her donemde 30 kredı alabılıyoruz en fazla pekı ben lise 2de 1 ders ve lise 3te 1 ders olmak uzere toplam ıkı dersten kaldım simdi benım butun lıse gecmısım bosamı gectı yoksa tasdıkname aldıgım lıseden bellı bır kredı alıp uzerıne acık lıseden gelen kredılerle 192 puanı tamamlayıp mezun olabılıyormuyum??

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 18 Eyl 2011, 19:49

erkandenizoglu yazdı:tesekkurler ayrıca bı sorum daha olacak yenı kayıt yaptırdım tam bılgı almak ıstıyorum bu konuda yardımcı olursanız cok sevınırım.amac 192 kredıye ulasmak ve her donemde 30 kredı alabılıyoruz en fazla pekı ben lise 2de 1 ders ve lise 3te 1 ders olmak uzere toplam ıkı dersten kaldım simdi benım butun lıse gecmısım bosamı gectı yoksa tasdıkname aldıgım lıseden bellı bır kredı alıp uzerıne acık lıseden gelen kredılerle 192 puanı tamamlayıp mezun olabılıyormuyum??
Hayır tabi ki lisede okuduğun sınıflar boşa gitmedi. AÖL'de sınıf olmadığı için lise hayatın boyunca okuduğun ve geçtiğin tüm dersler krediye çevrilip sisteme yansıtılacak. Eğer lise 3'ü de örgün lisede bitirdiysen (yada sorumlu olduğun dersler varsa) çok şanslısın bu sene bile AÖL bitebilir. Lise 2'de ve 3'te kaldığın dersleri AÖL'de seçip sınavına girmen gerekecek. Ama onları kaldıysan 1-2 kere bu sene sınavına girip muaf olabilirsin. Kısaca sana baya kredi verecek bıraktığın lise. Alan seçimi yapacaksın bir süre sonra ve örgün lisede okuduğun alanı seç tekrar. Başka bir alan seçersen kredilerin düşebilir...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

erkandenizoglu

Mesaj gönderen erkandenizoglu » 20 Eyl 2011, 16:41

ben yenı kayıt oldum ılk defa gırıcem sınava kredım ıyı gelcekse genel kultur alanını secıp daha kolay bıtırebılırmıyım acık lıseyı...turkce matemetık alanım kaldıgım derslerde lıse 2 analıtık geometrı lise 3 geometrı lıseden ayrılalı 6 yıl oldu ve bu derslerı secersem hayatta gecemem bu yuzden genel kultur bolumunu secsem daha avantajlı olurmu??

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 20 Eyl 2011, 17:09

Genel Kültür sözle bir alandır ve Matematik, Geometri gibi dersler sadece 1 ve 2. dönem vardır. Bu yüzdendiğer bölümlerenazaran daha kolaydır. Bu sene katsayıların kalkacağı söyleniyor bu yüzden kalkarsa, üniversite sınavında sayısal bir alan tercih etsende puanın düşmez o zaman...

Mustafa Kemal Atatürk

erkandenizoglu

Mesaj gönderen erkandenizoglu » 22 Eyl 2011, 16:36

yani diger bolumlere gore daha kolay olur benım ıcın oylemı?

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön