Merhaba,
Arkadaşlar alan seçimi kalktı tamam ama hiç bir destek sağlanmıyor çağrı merkezi tarafından. Şimdi ben Matematik - Fen okumak istiyorum. Alanlar kalktığı için bunun yerine, matematik - fen alanında bulunan dersleri seçmeli olarak mı seçeceğiz? 6. dönemdeyim, tasdikname ile kayıt oldum. Şimdi bu dönem kayıt yenileme yaptırdım, sosyal, tm, fen gibi alanların tüm dersleri seçmeli olarak geldi. Şimdi Matematik - Fen alanından sınava girmek istiyorum üniversitede. Bu yüzden seçmeli olarak biyoloji, matematik, kimya v.b dersleri mi seçeceğim? Kafam çok karıştı yardım edin..
Ortak dersler de birikti bunlar da .. İki gündür kafayı yemek üzereyim, adamları arıyorum adam akıllı bilgi vermiyorlar..
Ayrıca siteniz çok güzel olmuş, başarılarınızın devamını dilerim.
Alan Olmadan Nasıl Bitireceğiz? Seçmeli Dersler? Yardım Edin
Re: Alan Olmadan Nasıl Bitireceğiz? Seçmeli Dersler? Yardım
Sen şimdi bunları düşünme, ''zorunlu dersler'' kısmı açılacak öğrenci girişinde. Oradaki tüm dersleri tek tek sınavlarına girip eriteceksin. Seçmelilere gelene kadar daha en az 1.5 senen var yani. Onlar tükenince seçmeli derslerden, Fen-Matematik bölümüne en uygun olanları ders seçme dönemlerinde seçip, üniversite sınavlarına hazırlanırsın. (Örnek Matematik 5-6-7-8 gibi) Ama ilk önce ''ortak'' derslerin hele bir bitsin. Başarılar....
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
He yani sonradan düzeltme ve fen alanı için dersleri seçebilme imkanımız var dimi?
Vallahi ne diyebilirim, Allah razı olsun çok sağolun arkadaşlar, kafayı yedim yav 2 gündür. Teşekkür ederim.
Vallahi ne diyebilirim, Allah razı olsun çok sağolun arkadaşlar, kafayı yedim yav 2 gündür. Teşekkür ederim.

Tabi ki istediğin dersi seçme hakkın var. Ama zorunlu derslerin bitene kadar, seçmelileri seçme. Tabi sistem sana döneminde ortak ders seçme hakkını sınırlı verise, örneğin 20 kredilik ortak ders seçtikten sonra o dönem için daha fazlasını seçemezsen, o zaman kalan 10 krediyi seçmelilerden tamamlarsın...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Hocam Vallaha ne diyim, çok sağol. MEB'e soruyorum, nasıl yol izlemeliyim? Onlar da tam bilgi edinmemiş olsa gerek, kafa karıştırıcı cevaplar veriyor.
Sayende kafa karışıklığından kurtuldum, sağol.
Sayende kafa karışıklığından kurtuldum, sağol.