Aöl için alan ve ders seçimi hakkında yardım edermisiniz

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
nopanickk

Aöl için alan ve ders seçimi hakkında yardım edermisiniz

Mesaj gönderen nopanickk » 03 Eki 2011, 21:08

Arkadaşlar merhaba aöl kayıt yaptırdım bende artık lise mezunu olmak istiyorum :) şuan için yapmam gereken alanımı ve derslerimi seçmek fakat hangisini seçersem daha iyi olur bi fikrim yok lütfen deneyimli arkadaşlar yol gösterirmi bana şmdiden teşekkür ediyorm..

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Aöl için alan ve ders seçimi hakkında yardım edermisiniz

Mesaj gönderen kripton » 04 Eki 2011, 06:46

Öncelikle aramıza hoşgeldin nopanickk. Sen liseye ilk defamı başlayacaksın yoksa herhangi bir örgün eğitim veren okuldan tastikname ile mi ayrıldın :?:

Eğer liseye 1. sınıftan başlayacaksan ya da lise 1 den ayrılıp açık liseye yazıldıysan ALANSIZ okuyacaksın.

Ders seçimi yaparken şunlara dikkat etmelisin:

Yeni başlayan öğrencilerin derslerini bazen sistem seçebiliyor seçeceği dersler belli olduğu için ama eğer sen seçeceksen MUTLAKA önceliği ORTAK(ZORUNLU) derslerden yana yap. Her dönem 30 kredilik ders seçebiliyorsun. Ortak derslerin hepsini seçtiğin halde kredin hala 30 a ulaşmamışsa istersen SEÇMELİ derslerden sana uygun olanını seçebilirsin.

Zor da olsa kolay da olsa ortak dersleri mutlaka seç. Çünkü yarın mezuniyette kredini tamamlasan bile geçemediğin dersler başını ağrıtır mezuniyetini geciktirir.

Sen eğer sıfırdan başlıyorsan liseye seçeceğin dersler az çok belli. Ders seçme ekranın açıldığında sen de göreceksin ama liseye ilk başlayanlar bu dönem:

İngilizce-1
Dil anlatım-1
Edebiyat-1
Tarih-1
Coğrafya-1
Fizik-1
Kimya-1
Biyoloji-1
Matematik-1
Geometri-1
Sağlık-1
Dinkültürü-1 derslerini, ortak(zorunlu) ders olarak seçecekler.
Resim

nopanickk

Mesaj gönderen nopanickk » 04 Eki 2011, 18:53

Çok teşekkür ederim ilgilendiğin için...Ben yıllar önce meslek lisesi 1.sınıfı bitirmeden ayrılmıştım okuldan ve yıllar sonra yani geçen sene ilk kaydımı yaptırmıştım açıkögretim lisesine kaydımda ALANIM GENEL KÜLTÜRDÜ fakat kaydım silik durumuna geçti bu yıl tekrardan kayıt oldum ama ALAN yok olarak gözükmekte..Siteden bilgilerimi incelediğimde alanı kendim seçebiliyorum gibi görünüyor ve hangi alanı seçsem daha iyi vs kolay bitiririm bilmiyorum.Ayrıcı derslerde örnek olarak geometri 1 ve 2 yazıyor 2sini birden mi seçmeliyim yoksa sadece birinimi ? şimdiden teşekkür ederim...

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 04 Eki 2011, 19:48

:arrow: Şu an yine meslek lisesi olarak mı okuyorsun yoksa düz lise olarak mı :?: Eğer meslek lisesi ise benim o konuda bilgi eksiğim var. Emrahk arkadaşımız meslek lisesi konusunda daha bilgili.

Bilemiyorum ama sen belki 2. dönem derslerinden de başlayabilirsin. Şimdi önemli olan şu:

:arrow: Senin geo-1 ve geo-2 dediğin derslerin yanında ne yazıyor :?: Seçmeli mi ortak(zorunlu) mı? Eğer ortak yazıyorsa onları er ya da geç seçeceksin ama ister 2 sini birden seç istersen bu dönem 1 i gelecek dönem 2 yi seç o sana kalmış. :arrow: Bu arada ders seçme ekranın açıldı mı :?: Oradaki ders listesine göre konuşmak lazım.

Lise 1 den ayrıldım diyorsun. Görüp geçtiğin dersler varsa onları görme mecburiyetin sanırım olmaz. Bu yüzden ders seçme ekranının açılması bu konunun netleşmesini sağlar.

Lise 1 den ayrıldığına göre sen alansız okuyacaksın. Zaten durum dediğim gibiyse sen alan seçmek istesen de sistem sana müsade etmez. Ama alanlar varken en kolay bitirilen alan Genel Kültürmüş.

Sorduğum soruların cevaplarını yazarsan sana daha rahat yardımcı olabiliriz.
Resim

nopanickk

Mesaj gönderen nopanickk » 04 Eki 2011, 19:50

Lise 1 in başındayken ayrılmıştım ve şuan düz lise olarak okuyorum ayrıcı 1-2 olan derslerin sonunda hep ortak yazıyor

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 04 Eki 2011, 19:58

Ortak yazıyorsa seçip geçmek zorundasın. Ama dediğim gibi hangi dönem seçeceğin sana kalmış. Bir dönemde ikisini de seçerim rahat çalışırım ve geçerim diyorsan birarada da seçebilrsin. Ama ikisini bir arada çalışmam zor diyorsan 1 i seçer 2 yi gelecek döneme bırakırsın.
Resim

nopanickk

Mesaj gönderen nopanickk » 04 Eki 2011, 20:11

Çoook teşekkür ederim bi bakayım o halde :)

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön