Öncelikle merhaba, ben mesleki açık öğretim muhasebe bölümü öğrencisiyim.
Bir okula kayıtlıyım ve hafta sonları okuldan alan derslerimi almak için yüzyüze eğitime gidiyorum. Bu sene Lise 4'üm.
Sormak istediklerime gelirsek;
1 - Benim toplam da kaç kredi vermem gerekiyor?
2 - Ne kadar alan kredisi toplamam, ne kadar genel ders kredisi toplamam gerekiyor?
3 - " Toplam Kredi : 98 Alan Kredi : 32 " Bunlar ayrı mı? yoksa toplamdamı 98 Kredi?
4 - Öğrenci sayfamda zorunlu dersler diye birşey gördüm, onları mutlaka vermek zorundamıyım ? Onları vermeden mevzun olamıyormuyum ?
Soruları cevaplayıp yardımını esirgemeyenlere şimdiden çok teşekkür ederim.
Mesleki Açık Öğretim hakkında yardım edebilicekler?
Re: Mesleki Açık Öğretim hakkında yardım edebilicekler?
Merhaba ben sorduğun sorulardan sadece 4. ye cevap yazayım ben düz lise olduğum için meslek lisesi hakkında bilgim pek yok.
Mezun olabilmek için zorunlu derslerini mutlaka geçmelisin veya muaf olmalısın. Dil anlatım dersinden muaf olunmadığı için o dersi mutlaka geçmelisin. ( Bir dersten 3 kez sınava girip geçemezsen o dersten muaf olursun. )
Mezun olabilmek için zorunlu derslerini mutlaka geçmelisin veya muaf olmalısın. Dil anlatım dersinden muaf olunmadığı için o dersi mutlaka geçmelisin. ( Bir dersten 3 kez sınava girip geçemezsen o dersten muaf olursun. )

Toplamda 98 kredin var benim bildiğim kadarıyla ayrı ayrı olmuyor. Senin toplam kredin zaten alan kredini kapsıyor.

Toplamda 98 Kredim var tamam ama 240 Kredi toplamam gerekiyormuş böyle birşey duydum(yeni). Bunun 130 Kredisi alan dersi olmalıymış, 110'uda genel kredi.
Bunun hakkında bir bilginiz varmı ?
Bunun hakkında bir bilginiz varmı ?
Merhaba Dean, Kripton cevaplamaya çalışmış ama ben meslek liseli olduğum için ayrıntılı açıklayayım;
1) Toplam 240 kredi toplaman gerekiyor.
2) Ortak (zorunlu+seçmeli) kredi için 110, alan kredisi için 130 olması gerkiyor en az.
3) Toplam kredi, içinde alan kredisinin de olduğu kredidir. Senin 66 kültür dersi kredin, 32 alan (meslek) kredin var.
4)Zorunlu derslerinin hepsinden sınava girmen, ya geçmen, ya da muaf olman lazım. Netice olarak zorunlu ders kısmında hiç ders kalmaması gerekiyor mezun olman için.
*Dil ve Anlatım'lardan muaf olunamaz....
1) Toplam 240 kredi toplaman gerekiyor.
2) Ortak (zorunlu+seçmeli) kredi için 110, alan kredisi için 130 olması gerkiyor en az.
3) Toplam kredi, içinde alan kredisinin de olduğu kredidir. Senin 66 kültür dersi kredin, 32 alan (meslek) kredin var.
4)Zorunlu derslerinin hepsinden sınava girmen, ya geçmen, ya da muaf olman lazım. Netice olarak zorunlu ders kısmında hiç ders kalmaması gerekiyor mezun olman için.
*Dil ve Anlatım'lardan muaf olunamaz....
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Anladım, 110 Genel kredi topladıktan sonra daha genel ders vermeme gerek yok. Verirsem bir faydası olur mu ?
Üniversite sınavına 110 Krediyi toplarsam girebiliyormuyum ? Yoksa Alan derslerinide bitirmek zorundamıyım ?
Üniversite sınavına 110 Krediyi toplarsam girebiliyormuyum ? Yoksa Alan derslerinide bitirmek zorundamıyım ?
110 kredi tamamlanınca (tabi hiç zorunlu ders kalmayacak) başka kültür dersine girmek zorunluluğun yok. İstersen çok başarılı olurum dediğin seçmeli dersleri seçersin o zaman. Biraz da olsa yükseltri diploma notunu. YGS'ye son sınıf düzeyinde başvuru için yüzyüze eğitimde son sınıfı okumak gerekiyor, tabi ki stajını da yapıyor olmalısın başvurduğun yıl...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Şu an son sınıfım. Okuldan stajla ilgili birşey söylemediler ama. Staj yapıcam ve ygs ye ne zaman başvurucam ? Bizim için ayrı bir tarih mi var?
Son sınıfsan neden staj yapmıyorsun onu anlamadım. Sadece okula mı gidiyorsun yani bu sene? Üniversite sınavına herkes için aynı tarihte başvuru yapılıyor. Bu da Ocak ayında yapılıyor. Acaba okul senin stajını yaz aylarında mı yaptıracak, bunu sorman gerek, çünkü staj zorunludur. Yapmazsan mezun olamazsın...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk