yeni kayıt yardımcı olun lütfenn
yeni kayıt yardımcı olun lütfenn
yeni kayıt oldum ve yeni aktif hale geldim
.Toplam Dönemi : 7
AOL'de Okuduğu Dönem : 1
Toplam Kredi : 114
Alan Kredi : 8
bunların anlamı nedir acaba?:s ders seçimi yapacağım ama ne yapacağım hakkında pek fikrim yok,yardımcı olursanız seviirinm,şimdiden teşekkürler.
.Toplam Dönemi : 7
AOL'de Okuduğu Dönem : 1
Toplam Kredi : 114
Alan Kredi : 8
bunların anlamı nedir acaba?:s ders seçimi yapacağım ama ne yapacağım hakkında pek fikrim yok,yardımcı olursanız seviirinm,şimdiden teşekkürler.
Re: yeni kayıt yardımcı olun lütfenn
Mezun olmak için toplam kredinin 192, alan kredinin ise 80 olması gerekiyor. Senin 114 toplam kredin, 8 alan kredin mevcut. Ders seçim ekranında derslerin yanında numara olarak en düşüklerinden istediğini seçeceksin. Örneğin Matematik 1-2-3. dersler sıralıdır. Sen varsa Matematik 1 seçeceksin, yoksa 2'yi... Şimdi senin göründüğü üzere alan kredin düşük. Dolayısıyla 30 kredi olan ders seçim hakkının, 10 kredilik kısmını ders seçim ekranıda yanında ''ortak'' yazanlardan seç. Geri kalan 20 kredilik hakkını ise ''alan'' yazanlardan tamamla...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
öncelikle yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim emrahk.benim matematik 3,4,5,6 muaf yazıyor,mat1 ve 2 de yok seçebileceğim dersler listesinde:S kimya1,2, türk edebiyatı3,4, geometri 3,4 ve felsefe 1,2 de muaf derslerim arasında.dediğiniz gbi 10kredi ortak,20 kredi alan için seçerim ama inşallah doğru dersleri seçerim.çünkü bir işte çalışıyorum ve ders çalışmam zor.her neyse bir sorum daha var:$ ne kadar sürede mezun olabilirm acaba?çok önemli çünkü..
Öncelikle ders seçim ekranını aç ve yanında ''ortak'' yazanlardan istediklerinden toplam 10 kredilik seçim yap. Alan yazanlardan ise 20 kredilik seçim yap. Tabi muaf yazanlar da olacaktır, onları seçme. Örneğin ''alan'' yazanlardan seçeceğin 20 kredilik dersten eğer listedekiler 20 krediyi tamamlamıyorsa ''muaf yazan alan derslerinden'' 20 krediye tamamla. Seçmeli yazan dersler de olacaktır, onlardan uzak dur. 114 kredin var. Bir işte çalışıyorum zamanım olmaz ders çalışmaya demişsin ama sana şu kadarını söyleyeyim biraz dişini sıkarsan bu sene mezun olabilirsin. Bu sene Ocak, Mayıs ve Temmuz'da toplam 3 kere AÖL sınavına gireceksin. Bunlarda ytoplam 90 kredilik sınav demek. Yani full çekseni 204 kredin olur. 192 mezuniyet kredisi olduğuna göre, her sınavdan 27-28 kredi bile alsan mezun olursun. Eğer üniversite düşünüyorsan, YGS'ye başvuru da yapabilirsin Ocak ayında. Başarılar...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
evet isteğim üniversite okumak,aslında mesleki açıköğretime geçip ordan sınavsız geçişle 2 yıllığa geçmek istiyorum:S ama okul sürem uzcaksa yapmam tabi,onu araştırıyorum.verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkürler,iyi günler..
benim yine kısa bir sorum olacak,bir dersten 9soru yapmamız o dersten geçmiş olmamız için yeterliymiş,yani diyelim ki dil ve anlatım 7 dersinden 9 soruyu doğru cevapladım ve o dersin kredisi 5,9doğru cevapla ben o dersten 5 kredi almış oluyorum di mi?yani böyle anladım ama tereddütlüyüm sormak istedim.şimdiden teşekkürler.
evet . dil ve anlatım da 9 soruyu doğru cevapladığın takdirde dersin kredisi 5 kredi almış olursun. ayrıca bütün derslerde 9 soru doğru cevaplarsın ve o dersin kredisini alırsın
teşekkür ederim cedric;)ben ortak derslerden tarih4,ink1,trafik2,din7,ink2,tarih3 seçicem.toplam 10 kredi yapıyor.alan derslernden de 20 kredilik seçicem de tam 20 mi olması gerek yani 19 ya da 21 olmuyo di mi?hiç sayısal seçmicem de sözleller de hep 4,5 kredlk falan ya ondan:S
nacruel yazdı:teşekkür ederim cedric;)ben ortak derslerden tarih4,ink1,trafik2,din7,ink2,tarih3 seçicem.toplam 10 kredi yapıyor.alan derslernden de 20 kredilik seçicem de tam 20 mi olması gerek yani 19 ya da 21 olmuyo di mi?hiç sayısal seçmicem de sözleller de hep 4,5 kredlk falan ya ondan:S
Ders seçimi için yarın son gün!!!
Sakın sayısal seçmemezlik yapma. Sen şu an seçmesen bile, ilerde elbet seçmen gerekecek ve mezuniyetin uzayacak. ''Zorunlu Dersler'' kısmında yazan tüm dersleri dönem dönem seçip eritmelisin. Ve bu dönem seçeceğin derslerde de sayısallardan birkaç tane olsun. Ve 30 kredi hakkından fazla sistem izin vermez, 29 kredilik seçebilirsin ama seçme. Tam 30 krediye tamamla...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
ya dersleri belrledim de seçmeye imkanım olmadı işte sorunlar olmştu o yüzden birazdan seçicem,işte az zaman kaldığı için sayısal seçmek istemyrm.1 ay var.. bidahaki dönem de sayısalları alırım:s olmaz mı:S daha çok vaktm olur o zaman,kaç sene oldu liseden çıkalı,bir aya sayısala çalışmam imknsz:s
Sen bilirsin, amakesin önümüzdeki dönem seç. Onlardan kaçarak kurtulunmuyor malesef...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
tamam çok teşekkürler:)acayip stres oldum zaten,her şey ters gitti çalışmya zamanım kalmadı,o yüzden anca ezber falan yapablrm.tekrar teşekkrler,birazdan seçicem derslrmi inşallah bi aksilik olmaz.siz buralardasınız heralde:)
mesleki açıköğretime geçmek nasıl oluyor acaba?ben geçebilir miyim mesela?yani uzar mı mezuniyet?
Meslek lisesine geçmek için kayıt yenileme dönemlerinde okula dilekçeyle başvurup geçiş yapabiliyorsun. Mezuniyetin uzar, çünkü 3 yıl okula gidip eğitim alman gerekir. Bu da en az 3 yıl sonra mezun olman demektir...nacruel yazdı:mesleki açıköğretime geçmek nasıl oluyor acaba?ben geçebilir miyim mesela?yani uzar mı mezuniyet?
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Arkadaşlar tekrar merhaba,benim kredi bilgilerim
Toplam Dönemi : 8 AOL'de Okuduğu Dönem : 2
Toplam Kredi : 132 Alan Kredi : 20
oldu.Hala bu kredi olayını anlamış değilim,daha önceki kredi bilgilerm yukarda yazıyo,benm bu yıl mezun olma imkanım nedir?bir de ders seçimini yine 1.dönemdeki gibi 20 ortak,10 alan diye mi yapacağım.Yardmcı olursanz sevinirim,şimdiden teşekkürler.
Toplam Dönemi : 8 AOL'de Okuduğu Dönem : 2
Toplam Kredi : 132 Alan Kredi : 20
oldu.Hala bu kredi olayını anlamış değilim,daha önceki kredi bilgilerm yukarda yazıyo,benm bu yıl mezun olma imkanım nedir?bir de ders seçimini yine 1.dönemdeki gibi 20 ortak,10 alan diye mi yapacağım.Yardmcı olursanz sevinirim,şimdiden teşekkürler.