Soracağım birkaç soru

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
SpiffyText
Çırak

Soracağım birkaç soru

Mesaj gönderen SpiffyText » 17 Kas 2011, 16:52

Arkadaşlar birkaç sorum var,cevaplarsanız sevinirim

-Şimdi ben kayıt yaptırdım aktif oldum derslerimi seçtim,kitaplarımı aldım,sonra öğrenci kimliğimi aldım, eksik bıraktıgım birşey yok değilmi ilk dönem sınavlarına girmeden önce ?
-Sınavlara nasıl giriliyor , bir okul belirleniyor ancak gün günmü yani mesela matematik 5 ocak fizik 6 ocak gibimi yoksa hepsi bir aradamı?
-Askerlik yaşı 19 diye biliyorum ama herkesin 1 yıl tecil hakkı varmıs sanırım yani 20, diplomamı aldıgım anda ne kadar süre tecil ettirme hakkım var?
- Ben bir süre sonra İstanbul'a gideceğim ancak oraya birşeyler aktarmam gerekiyormu kayıt filan gibi? Yani gitmeden önce yapmam gereken işlemler varmı?
Teşekkürler

GüListaN
Doçent

Re: Soracağım birkaç soru

Mesaj gönderen GüListaN » 17 Kas 2011, 17:07

- Eksik bişey yok..

-1. Dönem Sınav günleri 21 - 22 Ocak..
Hangi okulda sınav olacağın ve Hangi gün hangi derslerden sınav olacağın 31 Aralıkta açıklancak.. Açıklandığında o sayfayı yazıcıdan çıkarıp yazdırman gerekiyor.. Sınava onu da götürceksin..

- Askerlikle ilgili hiç bi bilgim yok.. Erkek arkadaşlar cevap versin .)
En son GüListaN tarafından 15 Mar 2012, 17:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kırklareli Üniversitesi <3

SpiffyText
Çırak

Mesaj gönderen SpiffyText » 18 Kas 2011, 22:46

Teşekkürler . . Askerlikle ilgili sorumada cevap bulursam tam olacak :)

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 19 Kas 2011, 12:05

Eğer 20 yaşında mezun olursan, askerliğini 3 yıl süreyle diploman (ya da çıkma belgesi) ile tecil ettirebilirsin. Yalnız 20 yaş askere gitme yaşı olduğu için, kaçak duruma düşersin diploma alana kadar...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

SpiffyText
Çırak

Mesaj gönderen SpiffyText » 20 Kas 2011, 17:58

Teşekkürler,ancak eminsiniz değilmi İstanbul'a yerleşmeden önce,bulundugum ilde/ilçede yapmam gereken bir işlem olmadıgına?

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön