Slm arkadaşlar...
Ben bu sene 2 dönem Açıkilköğretim sınavlarına girdim tum dersleri verdim ( en düşük 70 ) 11 Aralıkta sınav Açıkilköğretimde girmediğim kalan 2 derse gireceğim. Bu 2 dersten kalsam dahi mezun olabiliyorum notlarım çok yüksek... Öğrenmek istediğim şu..
Çalışıyorum çokta zamanım yok en kolay ve kısa yoldan liseyi nasıl bitirebilirim. Hangisini seçmem gerekiyor. ( düz, meslek, vs ) 32 yaşındayım çok okurum yabancı dilim anadil gibi.. Kendimi geliştirdiğimden dolayı diplomaya ihtiyacım olmadı hiç. Ama kısa zamanda liseyi bitirip üniversiteli olmak istiyorum. Sorularım şunlar yardımcı olursanız çok duacınız olurum..
1- Bu aralık ayında yapılan sınav sonrası sanıyorum diplomam kayıt tarihine yetişmeyecek yinede geçti belgesi ile kayıt yaptırabiliyormuyum?
2- Prosedür aynen ilkokul gibi kayıt parası yatırılıp en yakın liseye kayıtmı ettiriliyor?
3- Bu ders kredi ortak konularından hiçbirşey anlamadım... Kaç ders seçmem gerek? kaç sınava girmem gerek? en az kaç soruyu bilmem gerek?
not: matamatikten nefret ediyorum illa matamatik dersi almam gerekiyormu?
Bu sorularımı bir çocuga en basite ingirdeyerek anlatırsanız çok sevinirim..
Yeni kayıt
Re: Yeni kayıt
Asyıldız merhaba, öncelikle azminden dolayı seni tebrik ediyorum. Sorularına madde madde bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışayım:
1) Bu konuda bilgim yok. Onu açık lise ile ilgili liselere gidip sorabilirsin.
En kolay yoldan nasıl bitirebilirim diye sormuşsun: Yaşı 18 in üzerinde olanlar yılda 3 kez sınavlara girip 2.5 sene de lise mezunu olabiliyor. Yani 2.5 yıldan önce bitmez. Ben sana düz liseyi tavsiye ederim. Meslek liselerinde yüzyüze eğitim felan oluyor.
2) Yılda 3 kez sınav oluyor. Ziraat bankasına para yatırıyorsun ve ilgili liseye gidip kayıt yeniliyorsun her dönem ( Bu işleri halkeğitim yapıyordu ama yavaş yavaş liselere devretmeye başladılar. Hala bazı yerde kayıt yenileyen halkeğitimler de var )
3)Aslında sistem çok kolay. Bir kez sınava gir çoğu soru otomatik cevap bulacak kafanda. Yine de aklına takılanlar için yardımcı oluruz. Mezun olman için ortak(zorunlu) dersleri geçmen veya 3 kez sınava girip o dersten muaf olman gerekiyor. En az 8 dönem okuman lazım. En az 192 kredi biriktirmen lazım. Kaç sınava girecem demişsin, şimdi yılda 3 sınav oluyor her bir sınav cumartesi pazar günleri toplamda 4 oturumda gerçekleşiyor. Her yıl 3 kez sınava girerek de 8 dönemi en az 2.5 senede bitirmiş oluyorsun. Kayıt yaptırdığında sana sistem seçebileceğin derslerin listesini veriyor sen bunların içinden önceliği ORTAK derslerden yana yapıp her dönem için 30 kredilik ders seçiyorsun. Sen ilk dönem muhtemelen şu dersleri seçersin:
edebiyat-1
dil anlatım-1
kimya-1
fizik-1
biyoloji-1
matematik-1
geometri-1
din-1
tarih-1
coğrafya-1
yabancı dil-1
sağlık-1
Bunlar ortak dersler. Bunları seçtiğin halde kredin 30 a dolmazsa 1 - 2 tana de seçmeli ders seçebilirsin.
Sınavda her dersten 20 soru soruluyor. SEn en az 9 unu cevaplarsan geçersin. Yanlış doğruyu götürmüyor.
Matematik 1 den 8 e kadar. Sen sadece matematik-1 ve matematik-2 den sorumlusun. Yani bunlar ortak ders. YA geçmen lazım ya da 3 kez bu dersten sınava girip muaf olman lazım.
Şimdi ne kadar anlatsak kafanda tam şekillenmez arkadaşım. Sen kayıt yaptır o zaman sorularında daha net olur inşallah bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır. Başarılar Şu linklerden bilgi alabilirsin
http://www.aciklise.net/
http://www.aciklise.net/acik-lise-dersl ... n-yok.html
1) Bu konuda bilgim yok. Onu açık lise ile ilgili liselere gidip sorabilirsin.
En kolay yoldan nasıl bitirebilirim diye sormuşsun: Yaşı 18 in üzerinde olanlar yılda 3 kez sınavlara girip 2.5 sene de lise mezunu olabiliyor. Yani 2.5 yıldan önce bitmez. Ben sana düz liseyi tavsiye ederim. Meslek liselerinde yüzyüze eğitim felan oluyor.
2) Yılda 3 kez sınav oluyor. Ziraat bankasına para yatırıyorsun ve ilgili liseye gidip kayıt yeniliyorsun her dönem ( Bu işleri halkeğitim yapıyordu ama yavaş yavaş liselere devretmeye başladılar. Hala bazı yerde kayıt yenileyen halkeğitimler de var )
3)Aslında sistem çok kolay. Bir kez sınava gir çoğu soru otomatik cevap bulacak kafanda. Yine de aklına takılanlar için yardımcı oluruz. Mezun olman için ortak(zorunlu) dersleri geçmen veya 3 kez sınava girip o dersten muaf olman gerekiyor. En az 8 dönem okuman lazım. En az 192 kredi biriktirmen lazım. Kaç sınava girecem demişsin, şimdi yılda 3 sınav oluyor her bir sınav cumartesi pazar günleri toplamda 4 oturumda gerçekleşiyor. Her yıl 3 kez sınava girerek de 8 dönemi en az 2.5 senede bitirmiş oluyorsun. Kayıt yaptırdığında sana sistem seçebileceğin derslerin listesini veriyor sen bunların içinden önceliği ORTAK derslerden yana yapıp her dönem için 30 kredilik ders seçiyorsun. Sen ilk dönem muhtemelen şu dersleri seçersin:
edebiyat-1
dil anlatım-1
kimya-1
fizik-1
biyoloji-1
matematik-1
geometri-1
din-1
tarih-1
coğrafya-1
yabancı dil-1
sağlık-1
Bunlar ortak dersler. Bunları seçtiğin halde kredin 30 a dolmazsa 1 - 2 tana de seçmeli ders seçebilirsin.
Sınavda her dersten 20 soru soruluyor. SEn en az 9 unu cevaplarsan geçersin. Yanlış doğruyu götürmüyor.
Matematik 1 den 8 e kadar. Sen sadece matematik-1 ve matematik-2 den sorumlusun. Yani bunlar ortak ders. YA geçmen lazım ya da 3 kez bu dersten sınava girip muaf olman lazım.
Şimdi ne kadar anlatsak kafanda tam şekillenmez arkadaşım. Sen kayıt yaptır o zaman sorularında daha net olur inşallah bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır. Başarılar Şu linklerden bilgi alabilirsin
http://www.aciklise.net/
http://www.aciklise.net/acik-lise-dersl ... n-yok.html