yeni kayıt oldum kredi hakkında...
yeni kayıt oldum kredi hakkında...
bugün gittim açık öğretim lisesine kayıt oldum.bana verilen kağıtta alan yok yazıyor ve kaydımı yapan görevli 102 kredim olduğunu söyledi.acaba ne zaman mezun olurum?
Re: yeni kayıt oldum kredi hakkında...
102 kredin varsa 192 ye ulaşmak için 90 kredi ihtiyacın var. Ve her sınavda 30 kredilik ders seçip hepsini geçebilirsen toplam 3 sınav da mezun olursun. Eğer yaşın tutar ve temmuz sınavına da girebileceğini varsayarsak
ocak 2013 sınavı ile mezun olabilirsin. ( mayıs 2012, temmuz 2012 ve ocak 2013 ) tabi mezun olmanın bir şartı da ortak derslerini geçmen ya da muaf olman. Ders seçimi yaparken önceliği ortak derslerden yana yap.
ocak 2013 sınavı ile mezun olabilirsin. ( mayıs 2012, temmuz 2012 ve ocak 2013 ) tabi mezun olmanın bir şartı da ortak derslerini geçmen ya da muaf olman. Ders seçimi yaparken önceliği ortak derslerden yana yap.

- AÇIK ACEMİ
- Doktor
ben kayit yaptırdıktan sonra benim kredimin kaç oldugu konusunda birşey söylemediler 

kalan kredi:56 toplam kredi:136
şifremin yazdığı kağıtta alanı yok yazıyor ama aktif olduğumda istediğim bölümü seçebileceğimi söyledi kayıdı yapan kişi.şimdi ben 3 sınavda yani ocak 2013 sınavı itibari ile mezun mu oluyorum kesin olarak?olamama ihtimalim var mıdır?
Siz örgün okuldayken alanınız vardı herhalde. Liseye sıfırdan başlayanlar için alanlar kalktı artık. Eğer yetkili kişi dediyse bölüm seçersiniz herhalde. Ben alansız okuduğum için alanlar hakkında çok bilgim yok.
Şu durumda ocak 2013 de mezun olabilirsiniz gibi gözüküyor. Tabi her sınavdan 30 kredi almanız lazım yukarıda da yazdığım gibi. Tabi sadece krediyi tamamlamak da yetmiyor. Tüm ortak dersleri geçmeniz veya muaf olmanız lazım. Mezuniyet şartları için şu linki tıklayın. http://www.aciklise.net/genel/mezuniyet-sartlari.html
Şu durumda ocak 2013 de mezun olabilirsiniz gibi gözüküyor. Tabi her sınavdan 30 kredi almanız lazım yukarıda da yazdığım gibi. Tabi sadece krediyi tamamlamak da yetmiyor. Tüm ortak dersleri geçmeniz veya muaf olmanız lazım. Mezuniyet şartları için şu linki tıklayın. http://www.aciklise.net/genel/mezuniyet-sartlari.html