ygs
Re: ygs
YGS'ye başvurmak için mezun olma şartı yok. Şartlar, "toplam dönemin" en az 6 ve üzeri, toplam kredinin ise, 102 civarı olması gerekiyor. Bu seneki başvurular uzatılmıştı ancak o da Perşembe günü sona erdi...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
ben bu konuları hiç anlamıyorum, benim dönemim ve puanım tutuyor ygs'ye kayıt ettirmek için, kayıt etirince ne oluyor ben anlamadım, cahiliğime verin, birisi açıklarsa detaylı sevinirim, ayrıca senede birmi kayıt olunuyor bu ygs'ye ?
milne yılda bir kez oluyor. Süreyi uzatmışlardı ama sanırım bu sürede bitti. BU sınavda başarılı olanlar lys sınavına başvuru yapma hakkına sahip olacaklar. ygs de lys de yılda 1 kez yapılıyor.
Kayıt yaptıranlar üniversite sınavına giriyorlar. ygs yi başaramayanlar lys sınavına giremiyorlar, bir nevi eleme oluyor bildiğim kadarıyla.
Sen bu sene kayıt yaptırmışsan nisan 1 de sınava gireceksin. Biz de girecez ama liseden de temmuz ayında mezun olacağız. Yani lise okurken üniversite sınavına girmiş olacağız.
Ygs den sonra tercih yapıp üniversitelere yerleşenler olacak. Ama bazı bölümler için ( yüksek puanlı ) sadece ygs yeterli olmuyor. O kişiler de lys sınavına girip tercihlerini yapacak ve üniversiteye yerleşecekler.
Tam hangi noktayı anlamadın bilemiyorum ama umarım aydınlatıcı olmuştur.
Kayıt yaptıranlar üniversite sınavına giriyorlar. ygs yi başaramayanlar lys sınavına giremiyorlar, bir nevi eleme oluyor bildiğim kadarıyla.
Sen bu sene kayıt yaptırmışsan nisan 1 de sınava gireceksin. Biz de girecez ama liseden de temmuz ayında mezun olacağız. Yani lise okurken üniversite sınavına girmiş olacağız.
Ygs den sonra tercih yapıp üniversitelere yerleşenler olacak. Ama bazı bölümler için ( yüksek puanlı ) sadece ygs yeterli olmuyor. O kişiler de lys sınavına girip tercihlerini yapacak ve üniversiteye yerleşecekler.

allah razı olsun anladım dediğini, bu sene kaçtı benim adıma tren, keşke daha önceden baksaydım bu ygs'yekripton yazdı:milne yılda bir kez oluyor. Süreyi uzatmışlardı ama sanırım bu sürede bitti. BU sınavda başarılı olanlar lys sınavına başvuru yapma hakkına sahip olacaklar. ygs de lys de yılda 1 kez yapılıyor.