Arkadaşlar bazılarını biraz bilsemde kesin emin olmak istediğim bazı sorular var cevaplarsanız sevinirim
1- Açık öğretimden mevzun olanlar,örgün eğitimdekiler gibi okul puanı alabiliyormu? okul puanı yani üni.sınavındaki puanınıza 15 ile 75 arasında ekleme yapılan puan. . yapılıyorsa bu neye göre artıyor,kredi mi sınavlarda alınan notlarmı?
2- Açık ögretimde ben 4 senelik ALAN YOK bölümündeyim. . Ancak istediğim üni. istediğim meslek Türkçe-Matematik ile alıyor. . Burada bir sorun olusurmu? Yani ben her bölüme girebilirim değilmi üni. tede?
Ve açık ögretimden cıkan herkesin örgün eğitimdeki gibi sınavlara girmeye hakkı var mıdır?
3- Askerliğe girme yaşı 19 ve biz bunu 1 yıl tecil ettirebiliyoruz bildiğim kadarıyla,bu 1 yıl tecil herkes için geçerlidir değilmi?
4- 2. Dönem kayıt yenileme işlemleri 20 şubatta başlıyor bildiğim kadarıyla,ben 1. dönemde kayıt oldum su anda halen ''yeni kayıt '' olarak görünüyorum. . ögrencilik durumumda aktif. . 2.Dönemde yapmam gerekenlerin tam tarihini verirseniz sevinirim .. Bu arada ben sınava yedek sınıfta girdim bu yapmam gerekenler konusunda 2. dönem için bir değişiklik yaratırmı?
5 - Mesela matemetik 2 zorunlu dersimiz diyelim,aynı şekilde seçmeli matematik 2 yide seçebiliyor muyuz? Sınavlarda sorun olurmu?
6 - Benim muhtemelen 3-4 dönemim kaldı aol ü bitirmeme,ancak zorunlu derslerimin hepsini vermesem yine mevzun olabilir miyim?
Örn. matematik 1-2 zorunlu dersim,ben 1 i bir dönem verdim , 2 yi hiç seçmedim,bu bir sorun olusturur mu?
7- Mezun olduktan sonra diplomalar hemen veriliyormu?
8 - Birde söyle birşey duydum, misal benim kredim 180 diyelim,12 puan için ek sınav yapılınabiliyormus. . bunun dogrulugu nedir ve eğer varsa kaç kredi açıgınız olunca ek sınavlara girebiliyorsunuz,yada ne gibi şartlarda . .
Fazla soru sordum ancak kesin cevap almak istedim,cevaplarsanız sevinirim arkadaşlar . . .
Aklıma Takılan Sorular
Re: Aklıma Takılan Sorular
6.zorunlu derslerin hepsini vermezsem mezun olamazsıN
8. EKsınava girebilmen için gerekli kredinin 30 dan fazla olmaması lazım
8. EKsınava girebilmen için gerekli kredinin 30 dan fazla olmaması lazım
29.09.2014
MEZUN
MEZUN
Merhaba;
1) AÖL'nin örgünden avantaj bakımından hiçbir farkı yok. Dolayısıyla okul puanı AÖL mezunlarına da tabi ki veriliyor. Öğrencinin başarılı derslerinin diploma notuna çevrilmesi ve okuduğu ilin açık liselilerinin başarısı okul puanını, yani AOBP'yi belirliyor. Kesin kaç puan geleceğini hesaplamak zor. ÖSYM, LYS sonuçlarını açıklayınca öğrenilebiliyor.
2) Evet, zaten katsayılar da kaldırıldığı için, alanlı okuyanlar da dahil herkes, sözel sayısal farketmeksizin, iyi puan alırlarsa puan düşmeden istedikleri bölümü kazanabilirler.
3) Tecil etme hakkı diye bir durum yok. 20 yaşına gelen herkes, askere gitmediği takdirde asker kaçağı oluyor. Açık liseden mezun olanlar, 3 yıl askerliğini tecil ettirebiliyor. Ama mezun olmadığın sürece, Mesleki Açık öğretim Lisesi öğrencisi olmadığın takdirde, tecil hakkın yok.
4) İlk dönem kayıt yaptırdıysan, sen de kayıt yenileme tarihinde, bankaya "kayıt yenileme ücreti" adı altında ücreti yatırdıktan sonra, semtindeki görevli liseden kaydını yenileteceksin.
5) Matematik dersinin seçmelisini de seçebilirsin tabi ki, eğer Matematik ile aran çok iyi değilse, daha kolay seçmelilere yönelmeni tavsiye ederim. Tabi zorunlu derslerinin arasındaki sayısalları kesin seçip,zorunlu derslerini tamamen bitirmelisin.
6) Öğrenci sisteminde, "öğrencinin zorunlu dersi bulunmamaktadır" yazısını görmeden mezun olamıyorsun. Bu da 1 tane bile dersin kalmaması gerek demek oluyor.
7) Diplomalar hemen gelmiyor. duruma göre 2-3 ayı bulabiliyor. Acil mezuniyet belgesine ihtiyacı olanlara, geçici olarak "mezuniyet belgesi" veya "çıkma belgesi" talep edilirse hemen veriliyor.
Ek sınav her sene kesin yapılır diye bir kural yok. Ama genelde oluyor ve, toplam dönemi 8 ve üzeri olup, en fazla 30 kredi eksiği olanlar katılabiliyor...
1) AÖL'nin örgünden avantaj bakımından hiçbir farkı yok. Dolayısıyla okul puanı AÖL mezunlarına da tabi ki veriliyor. Öğrencinin başarılı derslerinin diploma notuna çevrilmesi ve okuduğu ilin açık liselilerinin başarısı okul puanını, yani AOBP'yi belirliyor. Kesin kaç puan geleceğini hesaplamak zor. ÖSYM, LYS sonuçlarını açıklayınca öğrenilebiliyor.
2) Evet, zaten katsayılar da kaldırıldığı için, alanlı okuyanlar da dahil herkes, sözel sayısal farketmeksizin, iyi puan alırlarsa puan düşmeden istedikleri bölümü kazanabilirler.
3) Tecil etme hakkı diye bir durum yok. 20 yaşına gelen herkes, askere gitmediği takdirde asker kaçağı oluyor. Açık liseden mezun olanlar, 3 yıl askerliğini tecil ettirebiliyor. Ama mezun olmadığın sürece, Mesleki Açık öğretim Lisesi öğrencisi olmadığın takdirde, tecil hakkın yok.
4) İlk dönem kayıt yaptırdıysan, sen de kayıt yenileme tarihinde, bankaya "kayıt yenileme ücreti" adı altında ücreti yatırdıktan sonra, semtindeki görevli liseden kaydını yenileteceksin.
5) Matematik dersinin seçmelisini de seçebilirsin tabi ki, eğer Matematik ile aran çok iyi değilse, daha kolay seçmelilere yönelmeni tavsiye ederim. Tabi zorunlu derslerinin arasındaki sayısalları kesin seçip,zorunlu derslerini tamamen bitirmelisin.
6) Öğrenci sisteminde, "öğrencinin zorunlu dersi bulunmamaktadır" yazısını görmeden mezun olamıyorsun. Bu da 1 tane bile dersin kalmaması gerek demek oluyor.
7) Diplomalar hemen gelmiyor. duruma göre 2-3 ayı bulabiliyor. Acil mezuniyet belgesine ihtiyacı olanlara, geçici olarak "mezuniyet belgesi" veya "çıkma belgesi" talep edilirse hemen veriliyor.

..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
-
- Çırak
Teşekkürler . .