Anlayamadım. Lütfen yardım
Anlayamadım. Lütfen yardım
Adı : DUYGU Soyadı : B....
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
Öğrencilik Durumu : AKTİF
Toplam Dönemi : 4 AOL'de Okuduğu Dönem : 2
Toplam Kredi : 152 Alan Kredi : 0
DERS KODU DERS ADI DÖNEM KREDİ KATEGORİ
117 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 7 7 1 Ortak
118 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 8 8 1 Ortak
141 T.C.İNK.TAR. VE ATA. - 1 5 2 Ortak
142 T.C.İNK.TAR. VE ATA. - 2 6 2 Ortak
244 YABANCI DİL - 5 5 2 Ortak
407 DİL VE ANLATIM 7 7 2 Ortak
408 DİL VE ANLATIM 8 8 2 Ortak
417 TÜRK EDEBİYATI 7 7 3 Ortak
418 TÜRK EDEBİYATI 8 8 3 Ortak
500 YABANCI DİL - 6 6 2 Ortak
501 YABANCI DİL - 7 7 2 Ortak
502 YABANCI DİL - 8 8 2 Ortak
Arkadaşlar uzundur öğrenciliğimin aktifleştirilmesini bekliyordum ki SOSYAL alandan TM'ye geçiş yapayım.. Az önce sisteme giriş yapınca bunları gördüm ve aradım. Adam bana 6 dönem altındaki öğrencilere ALANSIZ şeklinde bir sistem getirildi dedi. Bu ne demek oluyor ya. Yani ben YGS'de ne yapacağım ne edeceğim aklım çok karıştı bir halt alamadım desem yeridir. Bana anlayacağım şekilde "detaylı" bir bilgi verir misiniz lütfen..? Ayrıca dip not düşmem gerekirse ösym ye kayıt yaptırırken alan benim isteğim üzerine TM olarak girildi.
Re: Anlayamadım. Lütfen yardım
sen ne ögrenmek istiyosun onu yazarsan yardımcı olayım ?
duygu benim tam bir bilgim yok ama sen lise 4. sınıftan açık liseye yeni kayıt yaptırmamış mıydın? Eğer böyleyse toplam dönem 6 aol de okuduğu dönem 0 yazması gerekiyordu. Sanki orada bir hata var gibi geldi bana
Yanılıyor da olabilirim bilen arkadaşlar düzeltsin lütfen

derslerin lise 4 dersleri ama sen lisede inkılap tarihini geçmemişmiydin. Bir de dikkatini çekerim yabancı dil 5-6-7-8 ortak ders yazıyor. Bu alansız okuyanlar için ortak derstir. Alanlılar yabancı dil 1-2-3-4 den sorumlular diye biliyorum ben ama

ben alansız okuyorsam osym öğrenci bilgilerimde tm alan geçmesi beni ne kadar etkiler? Sorun tam da bu işte.. Anlayamadım yani. Benim aol'de alanlı okumam gerekmiyor muydu? Ben 2010da lise son için kayıt yaptırdım ve sosyal alan seçtim fakat bi nedenle gitmedim bu sene de 2. Dönemden kayıt yaptırdım. Aklımda yalnızca öğrenciliğimin aktifleşmesi ve alanımı TM olarak değiştirmem vardı. Fakat bugün gördüklerim ve duyduklarım beni anlamsızlığa sürükledi doğrusu. Bunları da bil diye söyledim.thekral yazdı:sen ne ögrenmek istiyosun onu yazarsan yardımcı olayım ?
En son dyg tarafından 02 Şub 2012, 01:00 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
evet kripton lise4 2. Dönemden kayıt yaptırdım 2010daki kaydımda sosyal alandım değiştirecektim aklımda. Bilmiyorum ki ne diyorlarkripton yazdı:duygu benim tam bir bilgim yok ama sen lise 4. sınıftan açık liseye yeni kayıt yaptırmamış mıydın? Eğer böyleyse toplam dönem 6 aol de okuduğu dönem 0 yazması gerekiyordu. Sanki orada bir hata var gibi geldi bana

Lütfen birileri yardım etsin kafayı sıyıracağım yaa bu kadar da yüklenilmez ki bir insana

inkılaptan geçmiştim evet. Alan yok zaten. Adam da insan gibi konuşmadı sorduğumu ağzıma teptikripton yazdı:derslerin lise 4 dersleri ama sen lisede inkılap tarihini geçmemişmiydin. Bir de dikkatini çekerim yabancı dil 5-6-7-8 ortak ders yazıyor. Bu alansız okuyanlar için ortak derstir. Alanlılar yabancı dil 1-2-3-4 den sorumlular diye biliyorum ben ama

Arkadaşlar'm
Takıldığım konu osym'ye alan olarak TM girildi ama benim aol'de alansız okuyacak olmam aklımı karıştırdı. Bu bir problem yaratır mı? Hem neden 2010 da 6 dönemden düşük olduğu halde alan seçebildim de bu sene seçemiyormuşum!? Of şaşık kalmış vaziyetteyim
Neden sadece dil a. din k. Edebiyat inkılap t. Ve ingilizce var? Nerede matematiği geometrisi osu busu? Neden ben seçmedim dersleri alan yok deyip onlar bana ders verdi? Neden neden neden?

Neden sadece dil a. din k. Edebiyat inkılap t. Ve ingilizce var? Nerede matematiği geometrisi osu busu? Neden ben seçmedim dersleri alan yok deyip onlar bana ders verdi? Neden neden neden?

duygu eğer sen alansız isen kalan zorunlu derslerin bellidir zaten. YAni lise 4 seviyesindesin sen. Alansız okuyanlara sadece lise 1 matematiği, geometrisi, fiziği, kimyası, biyolojisi zorunlu. Yani 1 ve 2 leri. 8 e kadar olan kısmını ise istersen seçmeli olarak sen kendin seçersin. Ama inkılap tarihinden geçmişsen neden onu ortak ders olarak yazmışlar acaba? Şu linki bir incelersen orada bölümlere göre dersler var.
http://www.aciklise.net/acik-lise-dersl ... ileri.html
Sol bölümde ders listeleri var ve orada 6 bölümün de ders ve kredileri var.
Bu durum seni nasıl etkiler hiç bir bilgin yok maalesef. Daha tecrübeli arkadaşlar umarım cevap yazacaklardır.
Bu durum seni nasıl etkiler hiç bir bilgin yok maalesef. Daha tecrübeli arkadaşlar umarım cevap yazacaklardır.

kripton yazdı:duygu eğer sen alansız isen kalan zorunlu derslerin bellidir zaten. YAni lise 4 seviyesindesin sen. Alansız okuyanlara sadece lise 1 matematiği, geometrisi, fiziği, kimyası, biyolojisi zorunlu. Yani 1 ve 2 leri. 8 e kadar olan kısmını ise istersen seçmeli olarak sen kendin seçersin. Ama inkılap tarihinden geçmişsen neden onu ortak ders olarak yazmışlar acaba? Şu linki bir incelersen orada bölümlere göre dersler var.
Teşekkürler kripton ama buraya yazdığım dersler dışında hiçbir ders yok ben de seçim yapamıyorum kafalarına göre mi yaptılar o zaman? Mat geo fiz kim biy. yok bu yazdığım derslerin dışında bir ders. Açık lisede okumadığım dönemde yani lise3te inkılaptan geçtim tabi ama 2010 yılında AOL e kayıt olup gitmemem ve sınavlara girmememin bir etkisi mi oldu acaba?!
aslında geçmiş olduğun bir ders olmaması lazım ama ben o kısmı tam anlamadım. Ama bu çıkmayan dersler ders seçme ekranın açılınca göreceksin. Şu an gördüklerin senin zorunlu derslerin ama ders seçme ekranın açıldığında orada seçebileceğin tüm dersler yer alır ve sen kendin seçersin. Kafalarına göre iş yapma durumu olmaz.

Kripton bu manyak herifler yanlış yapmışlar yani 4. senem olması gerekirken beni ilk seneden almışlar. Şu saat olmuş onunla uğraşıyorum dilekçe verdim. Düzelir inşallah. Bir sorum olursa yine gözlerinizi yorarım artıkkripton yazdı:aslında geçmiş olduğun bir ders olmaması lazım ama ben o kısmı tam anlamadım. Ama bu çıkmayan dersler ders seçme ekranın açılınca göreceksin. Şu an gördüklerin senin zorunlu derslerin ama ders seçme ekranın açıldığında orada seçebileceğin tüm dersler yer alır ve sen kendin seçersin. Kafalarına göre iş yapma durumu olmaz.

Allah Allah eminmisin böyle olduğuna. Neden böyle dikkatsiz davranıyolar acaba. Umarım düzelir işlerin.Bizim de dönemlerde bi problem var. Tartışma bölümünde tartışıyoruz konuyu. Toplam dönemimizi değiştirmişler 

evet tabi emin gibiyimkripton yazdı:Allah Allah eminmisin böyle olduğuna. Neden böyle dikkatsiz davranıyolar acaba. Umarım düzelir işlerin.Bizim de dönemlerde bi problem var. Tartışma bölümünde tartışıyoruz konuyu. Toplam dönemimizi değiştirmişler

Allah'ım sana geliyorum. Az önce 4448383 ü aradım bana alanlar kaldırıldı ayrıca Lise-4 olarak görünüyorsunuz herhangi bir yanlışlık yok dendi. Bu olay nereye gidiyor anlamış değilim. Lütfen yardım edin.
Bilgilerim de belirttiğim gibi verdiğim dersler zorunlu derslerim. Ya kafam karıştı TM olamayacaksam YGS'de TM alanlı görünmemin sonucunda bir şey olur mu? Eğer olmayacakdıysa neden illa Alan diye direttiler? Şu durumda ben o dilekçeyi boşuna mı gönderdim? eğer alansızsam nerede tarihi matematiği filan milan? Yalnızca y.d. , edeb. , dil a. , din k . , ink. mı vereceğim dersler arasında olacak? Lise ! gibi bi yanlışlık yapmış olsalar neden kredim 152? Değilse neden bana bugün böyle bir bilgi verildi?
Bilgilerim de belirttiğim gibi verdiğim dersler zorunlu derslerim. Ya kafam karıştı TM olamayacaksam YGS'de TM alanlı görünmemin sonucunda bir şey olur mu? Eğer olmayacakdıysa neden illa Alan diye direttiler? Şu durumda ben o dilekçeyi boşuna mı gönderdim? eğer alansızsam nerede tarihi matematiği filan milan? Yalnızca y.d. , edeb. , dil a. , din k . , ink. mı vereceğim dersler arasında olacak? Lise ! gibi bi yanlışlık yapmış olsalar neden kredim 152? Değilse neden bana bugün böyle bir bilgi verildi?