DERS ÇALİŞMA
- AÇIK ACEMİ
- Doktor
DERS ÇALİŞMA
selam arkadaşlar herkes hangi derse nasıl çalişiyor nasıl bir program uyguluyor anlatabilir mi ?
kalan kredi:56 toplam kredi:136
Re: DERS ÇALİŞMA
Ben genelde kitap yerine int.ten test çözerek ve notlar alarak çalışıyorum.Özelliklede edebiyata sınavlarda genelde belirli yazarlar çıkıyor. Kitaptan çalışcaksan yine bir kaç test çözüp not al sonra kitaba bak derim. Matematik ve geometriye kitaptan hiç çalışma derim. Boş çaba olur iyi bir konu anlatımlı kitap al ondan çalış ders kitabında soruyu vermiş cevabı vermiş ama nasıl çözüldüğü anlatılmamış oyüzden ne kadar ugrassamda faydasını göremedim ben.
Kadınlar hiç de karmaşık değil, sadece aşk istiyorlar, bir de ilgi, bir de şefkat, bir de çiçek, bir de anlayamadığınız bir kaç şey daha..
ben kitapları alır almaz başlarım çalışmaya. kitabı baştan sona okuyaraktan özet çıkarırım. çalışmaya birkaç hafta ara verdikten sonra özetlere çalışırım gerekirse kitaba yeniden bakarım. sınava az bir zaman çıkmış sorularına bakarım test çözerim.bilemediğim test sorularını cevabıyla beraber özete eklerim
Sözel derslerin kitabını baştan sona okuyorum. Önemli yerlerin altını çiziyorum. Sayısal dersleri yine kitaptan çalışıyorum ama matematik de yardımcı kitap kullanmıştım. Ayrıca sayısal derslerde ekol hoca sitesinden faydalanıyorum. Sonra da bol bol geçmiş sınavlarda çıkan sorulardan çözüyorum.

ben okuyup işaretli yerleri not alıyorum özet gibi birşey çıkıyor tüm derslere ait...online testleri çözüyorum..sınava yakın daha çok test çözdüm 

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Ve AŞK insanın alnına
dokundu
Sübhanel Rabbiyel Ala
dokundu
Sübhanel Rabbiyel Ala
ayşe aynı şeyi yapmışızAyşe qüL yazdı:Bende bütün kitapları okuyorum özet çıkarıyorum ...kağıda geçiriyorum önemli yerlerini kağıdı da hep gözümün önünde bulunan bir yere asıyorum ...online testlerden çözüyorum sınavdan bir iki gün önce bütün özetlere göz atıyorum sınava girmeden önceki son saniyelerde bile çalışıyorum

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
pskolog yazdı:ayşe aynı şeyi yapmışızAyşe qüL yazdı:Bende bütün kitapları okuyorum özet çıkarıyorum ...kağıda geçiriyorum önemli yerlerini kağıdı da hep gözümün önünde bulunan bir yere asıyorum ...online testlerden çözüyorum sınavdan bir iki gün önce bütün özetlere göz atıyorum sınava girmeden önceki son saniyelerde bile çalışıyorum

Ve AŞK insanın alnına
dokundu
Sübhanel Rabbiyel Ala
dokundu
Sübhanel Rabbiyel Ala
Felsefeyi okuyup geçiyorum çünkü genelde sorular paragraf şeklinde veriliyor ve cevap paragrafta gizli oluyor bulabilirsen .)
Matematik-Geometri önce konu anlatımını iyice anlayarak ilerliyorum çözümlü sorularla geliştirip bol soru çözüyorum.
Dil ve anlatım-Edebiyat zaten kolay bir ders tabi edebiyat daha çok ezbere dayalı. Okuyorum sorular çözerek pekiştiriyorum.
Coğrafya kripton'un sayesinde keşfettiğim "ekolhoca" sitesinde yoğunlaşarak izliyorum daha sonra notlardan veya kitaplardan okuyarak ilerliyorum.
Tarihte pek ezber yapamıyorum fakat ekolhoca sitesinde çok çok çok dehşet anlatılıyor anında aklımda kalıyor ufak notlar da alıyorum.
Benlik başka ders kalmadı sanırım ^.^ Kolay gelsin. Rabbim herkese istediği bölümü hayırlısıyla versin (Amin)
Matematik-Geometri önce konu anlatımını iyice anlayarak ilerliyorum çözümlü sorularla geliştirip bol soru çözüyorum.
Dil ve anlatım-Edebiyat zaten kolay bir ders tabi edebiyat daha çok ezbere dayalı. Okuyorum sorular çözerek pekiştiriyorum.
Coğrafya kripton'un sayesinde keşfettiğim "ekolhoca" sitesinde yoğunlaşarak izliyorum daha sonra notlardan veya kitaplardan okuyarak ilerliyorum.
Tarihte pek ezber yapamıyorum fakat ekolhoca sitesinde çok çok çok dehşet anlatılıyor anında aklımda kalıyor ufak notlar da alıyorum.
Benlik başka ders kalmadı sanırım ^.^ Kolay gelsin. Rabbim herkese istediği bölümü hayırlısıyla versin (Amin)
- AÇIK ACEMİ
- Doktor
lise zamaninda aldiğim ünidersite seti var bende
matematik
kimya
fizik
biyoloji
geometri
felsefe
tarih
coğrafya
türkçe
konu anlatımli soru bankası +her konunun vcdleri var sizin ekol hoca gibi her dersin bir hocasi var anlamadiğin yere dön bir daha izle yani ama bunların dişinda bana edebiyat dil anlatım ingilizce yardımcı ders kitapları konu anlatımlı soru bankasi lazım ilayda yayınları var ama o istanbulda ben antalyada yaşiyorum ilayda yayınları dişinda açik lise dersleri içeren yardımcı ders kitapları konu anlatımlı soru bankasi başka yayınlar var mı ?
matematik
kimya
fizik
biyoloji
geometri
felsefe
tarih
coğrafya
türkçe
konu anlatımli soru bankası +her konunun vcdleri var sizin ekol hoca gibi her dersin bir hocasi var anlamadiğin yere dön bir daha izle yani ama bunların dişinda bana edebiyat dil anlatım ingilizce yardımcı ders kitapları konu anlatımlı soru bankasi lazım ilayda yayınları var ama o istanbulda ben antalyada yaşiyorum ilayda yayınları dişinda açik lise dersleri içeren yardımcı ders kitapları konu anlatımlı soru bankasi başka yayınlar var mı ?
Ben son seneye 2. Dönemden kaydolduğum ve YGS'ye de bu dönem içerisinde karar verdiğim için sadece açıklise konularına değil, full konu girişmiş durumdayım .) Bendekilerin etkisini çok gördüm 2 sene önce de. Halâ da görmekteyim. Vereyim aklında bulunsun .
Matematik-Geometri = Maltepe y.
Mat2 de Final yayınlarının(say.ea öğr.için) bir kitabı var süper anlatıyor ki ben matematikten anlamayan biriyim
Fizik-Kimya-Biyoloji = Güvender y.
Felsefe grubu = Güvender y.
Tarih-Coğrafya = Fem y.
Dil ve anlatım-Edebiyat = Maltepe y.
Ayrıca Tarih dersinde ekol hocanın üstüne yok. Süper anlatılıyor. Yoğunlaşıp aklındaki herşeyi atıp dinledikten sonra anlamamak mümkün değil .)
Matematik-Geometri = Maltepe y.
Mat2 de Final yayınlarının(say.ea öğr.için) bir kitabı var süper anlatıyor ki ben matematikten anlamayan biriyim

Fizik-Kimya-Biyoloji = Güvender y.
Felsefe grubu = Güvender y.
Tarih-Coğrafya = Fem y.
Dil ve anlatım-Edebiyat = Maltepe y.
Ayrıca Tarih dersinde ekol hocanın üstüne yok. Süper anlatılıyor. Yoğunlaşıp aklındaki herşeyi atıp dinledikten sonra anlamamak mümkün değil .)
Kitap okunur, ünite sonu soruları çözülür, sonrasında online test veya çıkmış sorular çözülür, yapılamayan soru üniteye geri bakılıp çözülür.
Lise derslerinde pek uygulamasam da şuanki üniversite hazırlık çalışma sistemim bu.Dershanenin verdiği dergileri bitiriyorum 3 dergi sonrası o konuları içeren 1 test kitabı.Test kitabının en iyi olayı bütün soruların çözümü kitabın içinden çıkan DVD'de var.Özellikle sayısal derslerde mükemmel bir uygulama...
Lise derslerinde pek uygulamasam da şuanki üniversite hazırlık çalışma sistemim bu.Dershanenin verdiği dergileri bitiriyorum 3 dergi sonrası o konuları içeren 1 test kitabı.Test kitabının en iyi olayı bütün soruların çözümü kitabın içinden çıkan DVD'de var.Özellikle sayısal derslerde mükemmel bir uygulama...

Kanadının altına sığınacak bir kuş arayan eskimiş saçak gibiyim sensiz,
Ya da bütün balinaların kıyıya vurup intihar ettiği bir deniz...
AÖL kitapları ünite sonu soruları çoğunlukla yanlış cevaplar çıkıyor. O yüzden o sorulara pek güvenmeyin derim. Dershanenin çok faydası var gerçekten bende seneye gidicem umarım.
Kadınlar hiç de karmaşık değil, sadece aşk istiyorlar, bir de ilgi, bir de şefkat, bir de çiçek, bir de anlayamadığınız bir kaç şey daha..
- AÇIK ACEMİ
- Doktor
nasıl yani şıklar mı yanliş ???Ceros yazdı:AÖL kitapları ünite sonu soruları çoğunlukla yanlış cevaplar çıkıyor. O yüzden o sorulara pek güvenmeyin derim. Dershanenin çok faydası var gerçekten bende seneye gidicem umarım.
Evet kaç kere çözdüysem hepsinden garanti 1yanlış çıktı. Şıklarda sorun var.