Muaf dersler

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
sevcan

Muaf dersler

Mesaj gönderen sevcan » 02 Mar 2012, 21:12

Ben tarihten ve bazı derslerden birkaç kere seçmiştim geçemedim.Muaf oldum o dersi tekrar alma gibi bi şansım var mı yoksa o dersi seçmeden de mezun olunuyor mu?Seçmeli dersler kredi getirir mi alan derslerindenmi seçeyim?

emrahk
Onursal Üye

Re: Muaf dersler

Mesaj gönderen emrahk » 02 Mar 2012, 21:50

Muaf ders = zorunluluğu kalkmış ders demektir. Artık muaf hiçbir dersini mezun olmak için seçmen gerekmez. Sen şimdi "zorunlu dersler" kısmında bulunan zor veya kolay ayırt etmeden 30 kredilik dersi kendine göre karar verip, ders seçme ekranından onları seç. Eğer 30 kredilik zorunlu ders yoksa seçebileceğin, artan hakkını, kolay bulduğun "seçmeli" derslerden seç.

Yani örneğin zorunlu derslerinde bulunan derslerini ders seçme ekranında bu dönem en fazla 22 kredilik seçebilme izni verirse sistem, geri kalan 8 krediyi kolay gelen seçmelilerle tamamla. Sonra kitaplarını alıp çalışırsın...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön