derslere çalışırken

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
jisguy
Acemi

derslere çalışırken

Mesaj gönderen jisguy » 14 Mar 2012, 18:29

daha önce sınavlara giren arkadaşlardan bilgi istiyorum.sınav için kitapların sonunda özet anlatım oluyor onlara çalışsak yeter mi?bir de aol'nin sitesinde online sınavlar oluyor oluyor gerçek sınav da online sınavdaki gibi mi oluyor?

cedric
Doktor

Re: derslere çalışırken

Mesaj gönderen cedric » 14 Mar 2012, 18:45

kitapların sonlarındaki özete çalışmak yeterli olamayabiliyor. kitaplardaki konularda ayrıntılar sınavda her zaman çıkıyor. kitap sonlarındaki özete çalışmak yerine kitaptaki konulara çalışmak, altını çizmek, önemli yerlerin detayların özetini çıkarmak daha iyi oluyor . aol'nin sitesindeki online sınavlar gerçek sınav sorularından alıntı zaten ve sınavlarda o sorulardan her zaman çıkıyor

Kullanıcı avatarı
E-mine
Doktor

Mesaj gönderen E-mine » 14 Mar 2012, 18:55

Kitabı iki defa okurum önce, not alıp tekrar yapıp online ve geçmiş sınav sorularını yapıyorum.Özetler yeterli değil mutlaka kitabı okumak ve not almak şart, daha iyi kavramak adına..

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 14 Mar 2012, 19:50

hayır yeterli olmaz not alarak çalış sonra online testler var...konu anlatımlı soru bankası da alıp çalışabilirsin ayrıca
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

jisguy
Acemi

Mesaj gönderen jisguy » 14 Mar 2012, 20:41

bu online testlerden başka soru çıkar mı?mesela tc. inkılap tarihi ve atatürkçülük-2 bölümünde 5 tane test var bunları rahat çözebiliyorum.bu 5 testin haricinde başka soru çıkar mı acaba ?bir de ingilizce 6 dersinin online testleri yok nasıl bir yol izlemeliyim acaba_?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 14 Mar 2012, 23:08

Kitabı mutlaka oku. Geçmiş sınav sorularının çok faydası oluyor. O kitapda çıkan sorular aynen çıkacak diye bir kural yok. Sonuçta o kitapta bulunan her konudan çıkma ihtimali olur. Sen mutlaka kitabı oku. Geçmiş sınav sorularına benzer oluyor genelde ama soruyu bazen evirip çevirip soruyorlar işte o zaman bilgi hızır gibi yetişiyor.

İngilizce 6 ya biz geçen dönem çıkmış sorulardan çalıştık ama tüm derslerin aksine ing-6 nın geçmiş sorularla alakası yoktu ve çuvalladık resmen :( Bu dönem nasıl olur bilmem ama ondada en garanti yöntem kitaba çalışmak çünkü kitaptan çıkmış sorular.
Resim

Kullanıcı avatarı
AngeL
Doktor

Mesaj gönderen AngeL » 19 Mar 2012, 00:58

Cok fazla vaktim yok gene de ders calismaya özen gösteriyorum bu sebepten bir sey sormak istiyorum. Bu 1-2 yazan kitaplarin sadece 1 bölümünü calissak olur mu? Mesela Kimya 1-2 var elimde ve bu kitapta dersler kimya 1, kimya 2 olarak ayrilmis.Ben Kimya 1 den girecegime göre kimya 1'e calissam, kimya 2'den soru cikma ihtimali var mi varsa ikisini de calismaliyim cünkü zatn bir hayli kötüyüm bu element islerinde.. :) Bilgisi olan ?

Yalanlar üzerine inşa ettiğin onca çocuksu aşkın sayesinde
evet belki de cümle cihana hükmetmen sağlanacak
fakat tarihte asla, sahiden sana ait bir masal olmayacak!
çünkü muhtaç olduğun kudret ve de haysiyet, senin hain damarlarında zaten yok!

Ö.G.

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 19 Mar 2012, 01:38

ben kimya 1 verdim o kitaptan şimdi 2. de elementlere çalışıyorum..sınavda sadce kimya 1 den sorular geldi rahat olabilirsin :wink:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Kullanıcı avatarı
AngeL
Doktor

Mesaj gönderen AngeL » 19 Mar 2012, 02:09

Tesekkürler psikolog, cok kücük bir fark gibi görünebilir ama ben derslerde hayli zorlaniyorum o yüzden bana faydali olacak. (:

Ö.G.

Kullanıcı avatarı
AngeL
Doktor

Mesaj gönderen AngeL » 10 Nis 2012, 11:44

Arkadaslar benim yine bir sorum var kitaplari aldigim lisede "acik ögretim geometri 1 " kitabi yerine normal "9 sinif geometri kitabi" verildi. Aöl ün sitesinden pdf formatindaki acik ögretim geometri dersine baktim konularda ve anlatimda fark var mi kavrayamadim, bir de ben bilgisayardan degil de kitaptan calismayi tercih ediyorum garip ama bilgisayardayken illa nete kayiyorum.. :D Simdi ben elimdeki kitaptan calissam, farkli sorularlar karsilasip zorlanir miyim? Ne tavsiye edersiniz?

Ö.G.

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 10 Nis 2012, 14:06

AngeL yazdı:Arkadaslar benim yine bir sorum var kitaplari aldigim lisede "acik ögretim geometri 1 " kitabi yerine normal "9 sinif geometri kitabi" verildi. Aöl ün sitesinden pdf formatindaki acik ögretim geometri dersine baktim konularda ve anlatimda fark var mi kavrayamadim, bir de ben bilgisayardan degil de kitaptan calismayi tercih ediyorum garip ama bilgisayardayken illa nete kayiyorum.. :D Simdi ben elimdeki kitaptan calissam, farkli sorularlar karsilasip zorlanir miyim? Ne tavsiye edersiniz?
Elinizdeki ders kitabı Aol Sitesindeki ders kitaplarının içerikleriyle uyuşmuyorsa o kitaba çalışmayın, konularda farklı diyorsunz sorular sitedeki kitabın içinden içeriklerinden çıkacağı için boşuna çalışmış olursunuz.

Kullanıcı avatarı
ozgur
Uzman Doktor

Mesaj gönderen ozgur » 19 Nis 2012, 15:23

ben geometriler de farklı yöntemler uyguluyorum artık. bütün son 3 dönemin cıkmıs sorularını yazdım tek tek. bir arkadaşım vasıtasıyla onlara calısıyorum. o cevapları cözup bana veriyor tüm soruların bende formüllerini ve cözümlerini ezberliyorum.:D başka care yok gibi geliyor bana. nasıl olsa soru icerikleri hep aynı. belki öyle yaparım diyorum. olmadı muaflıgı bekliycem:))
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön