ders çalışma yöntemleri

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
ayşegülnur
Acemi

ders çalışma yöntemleri

Mesaj gönderen ayşegülnur » 26 Mar 2012, 11:37

arkadaşlar kitapları baştan sona okuyun diyor bazı arkadaşlar ama birini okurken diyeri aklımda kalmıyor o yüzden ders çalışmanın yöntemlerini veya akılda kalması için ne yapmalı bu konudada bilgiler verirseniz benim gibi olanlarda öğrenirler cevap bekliyorum.matamatiğinde öğrenmenin püf noktası varmı :?: :? :? :?

Kullanıcı avatarı
Ceros
Doçent

Re: ders çalışma yöntemleri

Mesaj gönderen Ceros » 26 Mar 2012, 12:10

matematik için sağlam bir konu anlatımlı kitap alıcaksın yada alamıyorsan internetten konu anlatımlı videolar izle ve soru çöz. Diğer dersler için ben geçmiş sınav soruları, online testler çözüp not alıyorum o notların üzerinden tekrar tekrar gidiyorum. Akılda kalıcı oluyor. Bende hafıza sorunu var biraz çok unutkanım son zamanlarda oyüzden tüm kitabı okuyamıyorum unutuyorum. Not alarak çalışmak hem pratik hem akılda kalıcı.

Kadınlar hiç de karmaşık değil, sadece aşk istiyorlar, bir de ilgi, bir de şefkat, bir de çiçek, bir de anlayamadığınız bir kaç şey daha..

Kullanıcı avatarı
ozgur
Uzman Doktor

Mesaj gönderen ozgur » 26 Mar 2012, 15:11

kitapları baştan sona okuman gerektiği doğru. ama bunu nasıl okursun ve ezberlersin. oda, neden sebeb ve sonuç ilişkisi ile. atıyorum, tarih dersinde bir osmanlı savaşını anlatır kitapta. 2 sayfalık bir anlatımdır. ama sen sadece savaş kac yılında cıktı. kimler arasında cıktı. ve sonucu ne olduya bakarsın bakmalısın. bunlarda hemen hemen 4,5 cümleyi gecmez. niye diyorum cünkü coğundan girdim ve girmeye devam ediyorum. sözel dersler basittir kısa kısa ezbere bakar. önemli yerlerin altını ciz baştan sonra onları ezberle rahatlıkla gecersin. sayısal derslere gelince de konu anlatımlı kitap al. açık lise matematik geometri kitapları oldukca berbat ve anlaşılamaz durumda. soru cözülmemiş konular hic anlatılmamıs. hic bişey anlamıyorsun. o yüzden dısardan konu anlatımlı kitaplar al. sayısallara yönelik. onlardan çalıs. sonra eski soruları bol bol cöz. gerisi istersen başarırsın.
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 26 Mar 2012, 16:42

mucize bir çalışma yöntemi yok yanii :D belkide en önemlisi konuları okurken kafamızın başka yerlerde olmasını engellemek :wink:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Kullanıcı avatarı
by_scorpion
Asistan

Mesaj gönderen by_scorpion » 26 Mar 2012, 17:00

Matematik ve geometri için kesinlikle EKOL HOCA & Detay Hoca tavsiyemdir ;) Ekol hoca'nın sitesinde diğer derslerde mevcut ;)

murattt

Mesaj gönderen murattt » 26 Mar 2012, 17:58

sizin günde 24 saatlik bir sermayeniz var bunun en az 2 saatini ders çalışmaya ayırmalısınız. Ve bu 2 saatte iki farklı derse çalışmalısınız. 45 dk okuyun. 15 dakka gözden geçirin çalıstıklarınızi. diger dersinizide aynı şekilde 45 artı 15 taktigi ile tamamlayin boylelikle hergün 2 ders çalısırsınız buda hergun farklı iki derse çalışmak suretiyle haftada 14 derse tekabul eder. hergün aynı satte ayni yerde çalışmalısınız . zira bu istikrar icin çok önemli ilk birkaçgün konsantrasyon eksikligi çekersiniz ama sonra düzeliyor unutmayın tasi delen suyun gucu degil devamlı ayni noktaya damlamasıdır yani istikrardır
burada bir konu paylaşmıştim

http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic ... f8f8599248

Kullanıcı avatarı
serena
Uzman Doktor

Mesaj gönderen serena » 26 Mar 2012, 19:39

benim kendi yöntemim bastan sonra okurum ama yatmadan önce talsiye ederim sabahda oludugun dersi önemli yerlerini ezberle sayısala gelince bence kitapdan yapma konularını ekol hocadan çaliş benim yöntem bu umarım işine yarar
Umutsuzluga kapılmak mutsuzluğa kapı aralar içinde besledigin umut seni hayata bağlar

Kullanıcı avatarı
sonerkeser1
Asistan

Mesaj gönderen sonerkeser1 » 03 Nis 2012, 20:04

benim tavsiyem online test çözüp kontrol ederek yalnış olanlarla doğruları karşılaştırman daha sonra doğru cevaba bakıp bi iki gün sonra çöz sonuç değişmemişse kitaptan o konuyu bulup çalış hem daha zahmetsiz hemde kolay diğer bi yandan orda çözdügün çoğu soru sınavdada farklı isimlerde karşına çıkma olasıgılı taşıyor ahmet = mehmet olarak
Bin Handan Yüz Kaleden Geçersinde Bir Ufacık Gönülden İçeri Giremezsin..

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön