2012 Mayısta Mezunum AOBP en az kaç gelicek bana?

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
piyanist_90

2012 Mayısta Mezunum AOBP en az kaç gelicek bana?

Mesaj gönderen piyanist_90 » 10 Nis 2012, 23:29

Merhabalar. ben Mayıstaki Açıköğretim lisesi sınavında kesin mezunum. Şimdi ben 1 Nisan 2012 deki YGS ye girdim. Kendimin açıköğretim lisesine başlamadan önceki alanım hep Müzik idi. şimdi enim ygs den en az 180 Puan almam gerekiyo ama Türkçede sorular çok uzundu baya kafa karıştı ve konsantrasyonum dağıldı bu yüzden 160 Küsür puan alacağımı düşünmekteyim. Ancak Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) denen birşey varmış. bu Puan benim ygs den aldığım ham puanı arttırırmı yada ne kadar arttırır arttırıyosa.
Ayrıca bu AOBP bir öğrenciye en az ne kaadr gelir bana 20 Küsür puan gelse ve eğerki ham puanı etkiliyorsa ben 180 Puanı zaten alırım. ama dediğim gibi bana acil cevap lazım bu konuyla ilgili. Teşekkürlerimi sunuyorum....

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Re: 2012 Mayısta Mezunum AOBP en az kaç gelicek bana?

Mesaj gönderen kardelen198 » 10 Nis 2012, 23:59

AObp diploma notuna göre hesaplanıyor şimdiki sisteme göre en az 15 en çokta 75 puan geliyor, diploma notun 70-80 gibi gelirse üstlerde bir puan alabilirsiniz. Arkadaşlarımız daha detaylı bilgi verebilirler...

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön