Melankoli Hastalığı (Sizdede Olabilir)

Herşey serbest...
Kullanıcı avatarı
Jackal4540
Uzman Doktor

Melankoli Hastalığı (Sizdede Olabilir)

Mesaj gönderen Jackal4540 » 31 May 2012, 06:41

Melankoli nedir ?
Melankoli nöbeti duyumsamazlık (apati), derin bir keder, kırıklık ve ölüm duygusu gibi kişinin dünyasını karartan belirtilerle ortaya çıkar. Ruhsal çöküntü içindeki kişi olağan duygularını yitirmiş ve bu duygusal boşluğu dolduramamış gibidir. Boşluk ve kaybolma duygusu bundan kaynaklanır.

Melankoli, klasik olarak manik depresif psikozlarda (kişilikdeki derin boşluklara yol açan sorun), yani manik ve depresif davranışların döngüsel olarak birbirini izlediği ruhsal bozulkuklarda ortaya çıkar. Bu durumda ruhsal-devimsel etkinlikle belirgin bir yavaşlama, suçluluk ve kendini cezalandırma duyguları, şiddetli bir ruhsal çöküntü ve keyifsizlik görülür. Her yaşta ortaya çıkabilirsede genellikler ileri yaşlarda ve kadınlarda sık raslanan bir sorundur.

Nedenleri :

Melankoli hiçbir neden olmadan ortaya çıkabileceği gibi çok değişik gerginlik ve çatışma durumlarıyla da bağlantılı olabilir; bir yakının ölümü, eşin sadakatsizliği, büyük miktarda para kaybı, iş ya da aile ortamında düş kırıklığı bu dür durumlara örnek olabilir.

Belirtileri :

Melankolinin başlangıcı aşamalıdır. Genellikle yavaş yavşa ortaya çıkar; öncesinde haftalar ya da aylar sürebilen baş ağrısı, uykusuzluk, olağan işlerini yapmada güçlük gibi belirsiz işaretler görülür.

Belirtileri şöyle özetlenebilir:

* Hasta kendiliğinden konuşmaya başlamaz. Rahatsızlıklarını sözlü olarak dile getirmez. Sık sık ağlar, üzüntülü bir yüz ifadesi ve sabit bakışlarla hareket eder.
*Ruhsal etkinlik belirgin biçimde ketlenmiştir(engel). Düşünce akışı yavaşlamış, çağrışımlar azalmıştır.
*hasta derin bir hüzün içindedir. Çevresindeki insanların sözlerinden hiç etkilenmez. Olağan duygularını kaybetmiş ve bu duygusal boşluğu dolduramamış gibidir.Kapıldığı yetersizlik, güçsüzlük, kendini aşağı ve değersiz görme duygularıyla dünyadan uzaklaşmıştır.
*Ölüm duygusu ve ölüm arayışının belirtileri yemek yemeyi reddetmekten intihar girişimine kadar uzanır. İntihar tehlikesi her zaman vardır.

Melankoli'nin klinik tablosu :

*ilerleyici, yavaş başlangıç
*hüzünlü mizaç
*ruhsal devimsel yavaşlama
*suçluluk, yıkılmışlık duyguları ve intihar düşüncesi
*bedensel rahatsızlıklar
*uykusuzluk
*neden bilinmemekte (bazı belirtili değresyon olguları dışında)
*ilaç tedavisi : Antidepresanlar ve Psikotrop İlaçlar.

Tedavi :

Manide olduğu gibi, melankoli nöbetlerinde de kişi genellikle hastaneye kaldırılır. Olguların büyük bölümünde hastanede sürekli denetim gerekmesinin nedeni intihar tehlikesidir.

İlaç tedavisi bazı sınırlar dahilinde ve psikoterapiye yardımcı olarak uygulanmaktadır. Psikoterapi her türlü ruhsal çöküntüsünde uygulanabilir. Ağır olgulardaki uygulanması deneysel değilse bile haka başlangıç aşamasıdır.

Melankoli, depresyon halinin gizlenmiş halidir. Eğer böyle bir durumda olduğunuzu düşünüyorsanız. Yaşantınızda ki sorunları ciddi bir ruhsal çöküntüye dönüştürmemek için kendiniz için değişiklikler yapmaya başlamalısınız. En kısa zamanda bir uzamanın fikirlerini almanızda fayda olabilir. Sevgiler..

NOT : Psikiyatri Doktorum İle Görüştüğümde Bu Teşhisi Koydu.Sizde Bu Tür Belirtiler Varmı Diye Merak Ettim Varsa yazın lütfen bu hastalık bir iç sıkıntı ve çok ciddi bir hastalık.Hafife alınacak Bir Şey değil.

Kullanıcı avatarı
Jackal4540
Uzman Doktor

Re: Melankoli Hastalığı (Sizdede Olabilir)

Mesaj gönderen Jackal4540 » 02 Haz 2012, 01:33

49 kişi görüntülemiş galiba kimsede yok :roll:

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 02 Haz 2012, 07:15

Tam olarak nedir tanımı bilmiyorum ama bende şöyle bir şey var daha başka şeylerde varda bundan giriş yapabilirim; insanlardan uzak yaşamayı seviyorum ama yalnızlık canımı da acıtmıyor değil hele ki bu yıl çok değişik duygular içerisindeyim türlü türlü şeyler gezinmeye başladı beynimde.
Net olarak nasıl yazılır bilemiyorum insanları istemiyorum ama hayatıma girdiklerinde pişmaniye gibi oluyorum sonra insanlar gidince pişmanlık sarıyor böyle kendimi suçlu hissediyorum. Demek istediğim kırıntıları da olsa duygular mevcut ama neden böyle istiyor canım bilmiyorum. Şimdi sana teşhis konmuş belki anlarsın ha.

Kullanıcı avatarı
Jackal4540
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Jackal4540 » 02 Haz 2012, 21:24

KGamze yazdı:Tam olarak nedir tanımı bilmiyorum ama bende şöyle bir şey var daha başka şeylerde varda bundan giriş yapabilirim; insanlardan uzak yaşamayı seviyorum ama yalnızlık canımı da acıtmıyor değil hele ki bu yıl çok değişik duygular içerisindeyim türlü türlü şeyler gezinmeye başladı beynimde.
Net olarak nasıl yazılır bilemiyorum insanları istemiyorum ama hayatıma girdiklerinde pişmaniye gibi oluyorum sonra insanlar gidince pişmanlık sarıyor böyle kendimi suçlu hissediyorum. Demek istediğim kırıntıları da olsa duygular mevcut ama neden böyle istiyor canım bilmiyorum. Şimdi sana teşhis konmuş belki anlarsın ha.
Senin bir kere,Senle dost olucak dertlerini paylaşacak muhabbet edecek bir dosta ihtiyacın var sadece bir kişiye,sende benim gibi topluluğu sevmiyorsun kalabalığı sevmiyorsun ama yanında bir kişi olsun senle muhabbet edecek senle dertlerini paylaşacak.Sürekli yalnız yaşamak olmazki.Sana şarkılar söyleyecek kavye çalacak seni diskoya götürecek.Akşam yemeğine götürecek seni gezdirecek bir arkadaşa ihtiyacın var.Bak ben kendimden bahsetmiyorum yanlış anlama.Sana sadece öyle birisi lazım sen eğlenmeyi seviyorsun ve hakediyorsun bir kere yalnızlık adamı çürütüyor.Elma gibi çürürsün depresyona girersin benden söylemesi.Bunalırsın belirli bir yaştan sonra.
En son Jackal4540 tarafından 03 Haz 2012, 00:32 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
serena
Uzman Doktor

Mesaj gönderen serena » 02 Haz 2012, 22:44

Senin bir kere,Senle dost olucak dertlerini paylaşacak muhabbet edecek bir dosta ihtiyacın var sadece bir kişiye,sende benim gibi topluluğu sevmiyorsun kalabalığı sevmiyorsun ama yanında bir kişi olsun senle muhabbet edecek senle dertlerini paylaşacak.Sürekli yalnız yaşamak olmazki.Sana şarkılar söyleyecek kavye çalacak seni diskoya götürecek.Akşam yemeğine götürecek seni gezdirecek bir arkadaşa ihtiyacın var.Bak ben kendimden bahsetmiyorum yanlış anlama.Sana sadece öyle birisi lazım sen eğlenmeyi seviyorsun ve hakediyorsun bir kere yalnızlık adamı çürütüyor.Elma gibi çürürsün depresyona girersin benden söylemesi.[/quote]

bu söylediklerin sanki bana arkadaş diğilde sevgiliyle yapılan şeyler gibi geldi
Umutsuzluga kapılmak mutsuzluğa kapı aralar içinde besledigin umut seni hayata bağlar

Kullanıcı avatarı
Jackal4540
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Jackal4540 » 03 Haz 2012, 00:31

serena yazdı:Senin bir kere,Senle dost olucak dertlerini paylaşacak muhabbet edecek bir dosta ihtiyacın var sadece bir kişiye,sende benim gibi topluluğu sevmiyorsun kalabalığı sevmiyorsun ama yanında bir kişi olsun senle muhabbet edecek senle dertlerini paylaşacak.Sürekli yalnız yaşamak olmazki.Sana şarkılar söyleyecek kavye çalacak seni diskoya götürecek.Akşam yemeğine götürecek seni gezdirecek bir arkadaşa ihtiyacın var.Bak ben kendimden bahsetmiyorum yanlış anlama.Sana sadece öyle birisi lazım sen eğlenmeyi seviyorsun ve hakediyorsun bir kere yalnızlık adamı çürütüyor.Elma gibi çürürsün depresyona girersin benden söylemesi.
bu söylediklerin sanki bana arkadaş diğilde sevgiliyle yapılan şeyler gibi geldi[/quote]
------------------------------------------------------------------------------------
Yazdım ya kendimden bahsetmiyorum yanlış anlama diye.Bunlar tabi sevgilin olduğunda yapılacak şeyler.Ben ona sadece arkadaş bulup gezmesini sürekli yalnız kalmamasını tavsiye ediyorum :wink: Yalnız kalmak demek depresyon sıkıntı üzüntü melankoli demek bu bahsettiklerim doğrumu değilmi ?Yalnız kalmak demek bunalmak demek.Eğer halinden memnunsa gamze bir şey diyemem :mrgreen: Herkez istediğini yapabilir ben sadece şahsi görüşümü sizlere aktarıyorum.

Kullanıcı avatarı
serena
Uzman Doktor

Mesaj gönderen serena » 03 Haz 2012, 01:11

Jackal4540 yazdı:
serena yazdı:Senin bir kere,Senle dost olucak dertlerini paylaşacak muhabbet edecek bir dosta ihtiyacın var sadece bir kişiye,sende benim gibi topluluğu sevmiyorsun kalabalığı sevmiyorsun ama yanında bir kişi olsun senle muhabbet edecek senle dertlerini paylaşacak.Sürekli yalnız yaşamak olmazki.Sana şarkılar söyleyecek kavye çalacak seni diskoya götürecek.Akşam yemeğine götürecek seni gezdirecek bir arkadaşa ihtiyacın var.Bak ben kendimden bahsetmiyorum yanlış anlama.Sana sadece öyle birisi lazım sen eğlenmeyi seviyorsun ve hakediyorsun bir kere yalnızlık adamı çürütüyor.Elma gibi çürürsün depresyona girersin benden söylemesi.
bu söylediklerin sanki bana arkadaş diğilde sevgiliyle yapılan şeyler gibi geldi
------------------------------------------------------------------------------------
Yazdım ya kendimden bahsetmiyorum yanlış anlama diye.Bunlar tabi sevgilin olduğunda yapılacak şeyler.Ben ona sadece arkadaş bulup gezmesini sürekli yalnız kalmamasını tavsiye ediyorum :wink: Yalnız kalmak demek depresyon sıkıntı üzüntü melankoli demek bu bahsettiklerim doğrumu değilmi ?Yalnız kalmak demek bunalmak demek.Eğer halinden memnunsa gamze bir şey diyemem :mrgreen: Herkez istediğini yapabilir ben sadece şahsi görüşümü sizlere aktarıyorum.[/quote]

seni kast ederek söylemedim yazdıkların arkadaşdan çok sevgiliyle yapılan şeyler gibi geldi bana ben bunları yapan pek arkadaş görmüyorum da
Umutsuzluga kapılmak mutsuzluğa kapı aralar içinde besledigin umut seni hayata bağlar

Kullanıcı avatarı
Jackal4540
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Jackal4540 » 03 Haz 2012, 01:17

Anladım herkez aynı değil tabi bazı insanlar sıkıcı somurtkan kendini beğenmiş olunca başkası daha çok depresyona giriyor mesela benim arkadaşım çok dalga geçerdi herkezle bir gün kafasında torpil patlattım küçüktüm ozamanlar :mrgreen: torpili yaktım geriye bir salladım ana çocuğun kafasına geldi beni kovalamaya başladı buldu belasını :mrgreen: :lol:
Dedim insanların canını sıkarsan dalga geçersen bende senle torpil geçerim dedim.O gün oldu bidaha konuşmadı benle
Ben sıkıcı birisi değilim açıkça ifade edeyim dedim.Tabi eğlenmeyi sevmeyenlerde var bende onlarla ayrı bir sıkıntı yaşarım.

Kullanıcı avatarı
serena
Uzman Doktor

Mesaj gönderen serena » 03 Haz 2012, 01:29

Jackal4540 yazdı:Anladım herkez aynı değil tabi bazı insanlar sıkıcı somurtkan kendini beğenmiş olunca başkası daha çok depresyona giriyor mesela benim arkadaşım çok dalga geçerdi herkezle bir gün kafasında torpil patlattım küçüktüm ozamanlar :mrgreen: torpili yaktım geriye bir salladım ana çocuğun kafasına geldi beni kovalamaya başladı buldu belasını :mrgreen: :lol:
Dedim insanların canını sıkarsan dalga geçersen bende senle torpil geçerim dedim.O gün oldu bidaha konuşmadı benle
Ben sıkıcı birisi değilim açıkça ifade edeyim dedim.Tabi eğlenmeyi sevmeyenlerde var bende onlarla ayrı bir sıkıntı yaşarım.
eğlenmek herkesin aynı olmaz ki ama insan anlaşabilceği kişileride zor buluyo esgiden arardım anlaşabilceğim kişiler artık aramıyorum böyle daha iyi

Kullanıcı avatarı
Jackal4540
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Jackal4540 » 03 Haz 2012, 01:46

Olsun insan sıkılıyor yine aynı halinden değilmi serena :mrgreen: eğlenmek insanın hakkı çalıştığın kadar eğlenmek insana moral verir.Eğlenceyi severim ben.

Kullanıcı avatarı
serena
Uzman Doktor

Mesaj gönderen serena » 03 Haz 2012, 02:40

Jackal4540 yazdı:Olsun insan sıkılıyor yine aynı halinden değilmi serena :mrgreen: eğlenmek insanın hakkı çalıştığın kadar eğlenmek insana moral verir.Eğlenceyi severim ben.
ben bazen sıkılırım ama genelde sıkılmam kendime yapıcak şeyler bulurum başkalarıyla eğleniceğim zaman bu konusuna göre değişir örnek piknikleri çok severim arkadaslarla gidip eğleniriz bu gibi şeyleri çok severim

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 03 Haz 2012, 03:00

Ben yalnızlığımı seviyorum ama canımı acıtmaya başladı mesela son Turkcell reklamını görünce moralim sinirleniyor. :evil: Ben çok yalnızım öyle böyle değil. Halimden memnunum ama dediğim gibi bir yerde bir şeyler oldu kopukluk oldu sanki ya da büyüyorum ne bileyim.

Açıkça arkadaş istemediğimi söyleyebilirim ama bazen şimdi yanımda bir arkadaşım olsa hiç fena olmaz dediğimde oluyor en azından hiç bir şey yapmasak birlikte güleriz diyorum.

Kullanıcı avatarı
Jackal4540
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Jackal4540 » 03 Haz 2012, 05:07

KGamze yazdı:Ben yalnızlığımı seviyorum ama canımı acıtmaya başladı mesela son Turkcell reklamını görünce moralim sinirleniyor. :evil: Ben çok yalnızım öyle böyle değil. Halimden memnunum ama dediğim gibi bir yerde bir şeyler oldu kopukluk oldu sanki ya da büyüyorum ne bileyim.

Açıkça arkadaş istemediğimi söyleyebilirim ama bazen şimdi yanımda bir arkadaşım olsa hiç fena olmaz dediğimde oluyor en azından hiç bir şey yapmasak birlikte güleriz diyorum.
Yalnızlık canımı acıtmaya başladı dediğine göre gittikçe psikolojik bir rahatsızklığa yakalanıyorsun gamze yalnız olmak güzeldir tamam ama sürekli yalnız olmak insanın psikolojisini bozar

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 03 Haz 2012, 05:26

Eee, ne olacak şimdi kendime arkadaş mı edineceğim çok zor. :o

Kullanıcı avatarı
Jackal4540
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Jackal4540 » 03 Haz 2012, 05:35

Sen şimdilik böyle devam et üniversiteyi kazandığında zaten ortam ayağına geliyor zaten böyle kafa dinle sen şimdilik :mrgreen:

“Serbest Kürsü” sayfasına dön