Maol devamsızlık
Maol devamsızlık
Merhaba arkadaşlar ben mesleki açık öğretim lisesine gidiyorum 2.dönem dört dersten devamsızlıktan kaldım iki dersime devam ettim askerlik tecilim bozulur mu acaba derslerin devamsızlığı birbirinden bağımsız yani herhangi bi dersten devamsızlıktan kalan öğrenci diğer derslerine devam edebilir yeni askerlik kanununa görede 29 yaşını doldurmadıkça ve okulla ilişiği kesilmedikçe tecil edilir benim ilişiğim kesilmedi iki derste olsa devam ettim ve dünde kayıdımı yeniledim tecilim bozulur mu acaba cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Re: Maol devamsızlık
kredili sistem gecerlidir kardeş dönem olayı yani sen kafana takma ama alttan ders bırakman senin aleyine kurtarma sınavları zor oluyor söylim kastırıyorlar benim görüşüm
Tüm derslerinden devamsızlıktan kalmazsan tecilin bozulmaz. Ama şuan ki duruma göre toplam dönemi en fazla 12 olan öğrenciler tecil ettirebiliyor. Yeni askerlik yasası ile 29 yaş hakkı verildi ama henüz uygulamaya konulduğuna dair bir bilgi yok...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için arkadaşlar sayenizde rahatladım benim toplam dönemim 10 sanırım okullar açılınca ikinci dönem 12 olucak o zamana kadarda yeni askerlik kanunu yürürlüğe girer bide 28-29 temmuzda sınav varmış bu sınava girmesek okulla ilgili sorun olurmu daha önce hocama sormuştum okulla ilgisi yok demişti ama bide size sormak istedim
Dönemin artmasın diye girmek istemiyorsan girmeyebilirsin. Eylül'de tekrar kayıt yenilersin ilk dönem için. Ama şunu hatırlatayım MAÖL öğrencileri 3. dönem kayıt yenilerse tam 40 kredilik ders seçip sınavlarına girebiliyor. Bu da büyük avantaj...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Cevabın için teşekkürler madem girmeme hakkım var bende girmem bu arada yeni askerlik kanunu yürürlüğe girmiş artık döneme bakmadan 29 yaşına kadar tecil ediliyoemrahk yazdı:Dönemin artmasın diye girmek istemiyorsan girmeyebilirsin. Eylül'de tekrar kayıt yenilersin ilk dönem için. Ama şunu hatırlatayım MAÖL öğrencileri 3. dönem kayıt yenilerse tam 40 kredilik ders seçip sınavlarına girebiliyor. Bu da büyük avantaj...

MAÖL bu konu hakkında resmi bir açıklama yapacaktır. 12 dönem şartı kalktı mı, devam mı ediyor konusu net değil...mercedes yazdı:Cevabın için teşekkürler madem girmeme hakkım var bende girmem bu arada yeni askerlik kanunu yürürlüğe girmiş artık döneme bakmadan 29 yaşına kadar tecil ediliyoemrahk yazdı:Dönemin artmasın diye girmek istemiyorsan girmeyebilirsin. Eylül'de tekrar kayıt yenilersin ilk dönem için. Ama şunu hatırlatayım MAÖL öğrencileri 3. dönem kayıt yenilerse tam 40 kredilik ders seçip sınavlarına girebiliyor. Bu da büyük avantaj...burdan bakabilirsiniz http://www.asal.msb.gov.tr/
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Mail gönderdim bakalım ne diyecekler cevap verirlerse yazarım burayaemrahk yazdı:MAÖL bu konu hakkında resmi bir açıklama yapacaktır. 12 dönem şartı kalktı mı, devam mı ediyor konusu net değil...mercedes yazdı:Cevabın için teşekkürler madem girmeme hakkım var bende girmem bu arada yeni askerlik kanunu yürürlüğe girmiş artık döneme bakmadan 29 yaşına kadar tecil ediliyoemrahk yazdı:Dönemin artmasın diye girmek istemiyorsan girmeyebilirsin. Eylül'de tekrar kayıt yenilersin ilk dönem için. Ama şunu hatırlatayım MAÖL öğrencileri 3. dönem kayıt yenilerse tam 40 kredilik ders seçip sınavlarına girebiliyor. Bu da büyük avantaj...burdan bakabilirsiniz http://www.asal.msb.gov.tr/
Merhaba arkadaşlar bu 12 dönem olayı ile ilgili mail gönderdim demiştim cevap gelmedi bende milli eğtim bakanlığına mail gönderdim (http://www.meb.gov.tr/BilgiEdinme/bilgiedinme.asp)
cevap bugün geldi aynen maili yazıyorum buraya
Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Cevap Metni : Askerlik tecil konusunda yönetmeliğimiz de değişliklik olmuştur. 29 yaşına kadar yüzyüze eğitime devam eden öğrencilerin askerlik tecil hakkı vardır. Detaylı bilgi için 0-312-296-96-44 arayabilirsiniz.
İstediğiniz belgeler (varsa) Email'a eklenmiştir
Yani dönem olayı kalkmış MAOL için herkese hayırlı uğurlu olsun
Cevap Metni : Askerlik tecil konusunda yönetmeliğimiz de değişliklik olmuştur. 29 yaşına kadar yüzyüze eğitime devam eden öğrencilerin askerlik tecil hakkı vardır. Detaylı bilgi için 0-312-296-96-44 arayabilirsiniz.

Düz AÖL için bu sınır 29 yaş değil, "12 dönem" olarak belirtilmiş. MAÖL için de 12 dönem mi, 29 yaş mı diye ben yukarıdaki açıklamadan tatmin olmadım açıkçası. MAÖL resmi web sitesinden açıklama yapılmadıkça, 12 dönemin devam edeceğini düşünüyorum...mercedes yazdı:Merhaba arkadaşlar bu 12 dönem olayı ile ilgili mail gönderdim demiştim cevap gelmedi bende milli eğtim bakanlığına mail gönderdim (http://www.meb.gov.tr/BilgiEdinme/bilgiedinme.asp)
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
AÖL için 12 dönem olabilir onlarda yüzyüze eğitim olmadığı için niye tatmin olmadın anlamadım açık açık söylemiş işte 29 yaşına kadar yüzyüze eğitime devam eden öğrencilerin askerlik tecil hakkı vardır yani 12 dönem şartı yok 29 yaş şartı var zaten bu şartlarıda milli eğitim bakanlığı belirlemiyomu (ben sorumdada askerliğimi 4 sene tecil ettirdim tecil süresi içinde dönemim 12 yi geçicek tecilim bozulurmu bu konu hakkında bilgi verebilirmisiniz demiştim) onlarda o cevabı verdi bence doğrudur boş bi kurum değil sonuçta soruyu sormadan tc kimlik No ev adresi cep tel ev tel istiyolar MAOL sitesindede en yakın zamanda belirtecektiremrahk yazdı:Düz AÖL için bu sınır 29 yaş değil, "12 dönem" olarak belirtilmiş. MAÖL için de 12 dönem mi, 29 yaş mı diye ben yukarıdaki açıklamadan tatmin olmadım açıkçası. MAÖL resmi web sitesinden açıklama yapılmadıkça, 12 dönemin devam edeceğini düşünüyorum...mercedes yazdı:Merhaba arkadaşlar bu 12 dönem olayı ile ilgili mail gönderdim demiştim cevap gelmedi bende milli eğtim bakanlığına mail gönderdim (http://www.meb.gov.tr/BilgiEdinme/bilgiedinme.asp)
Ben üstte de dediğim gibi, MAÖL'den bir açıklama gelmedikçe temkinliyim açıkçası. Dediğin gibi 29 yaşına kadar da olabilir tabi...mercedes yazdı:AÖL için 12 dönem olabilir onlarda yüzyüze eğitim olmadığı için niye tatmin olmadın anlamadım açık açık söylemiş işte 29 yaşına kadar yüzyüze eğitime devam eden öğrencilerin askerlik tecil hakkı vardır yani 12 dönem şartı yok 29 yaş şartı var zaten bu şartlarıda milli eğitim bakanlığı belirlemiyomu (ben sorumdada askerliğimi 4 sene tecil ettirdim tecil süresi içinde dönemim 12 yi geçicek tecilim bozulurmu bu konu hakkında bilgi verebilirmisiniz demiştim) onlarda o cevabı verdi bence doğrudur boş bi kurum değil sonuçta soruyu sormadan tc kimlik No ev adresi cep tel ev tel istiyolar MAOL sitesindede en yakın zamanda belirtecektiremrahk yazdı:Düz AÖL için bu sınır 29 yaş değil, "12 dönem" olarak belirtilmiş. MAÖL için de 12 dönem mi, 29 yaş mı diye ben yukarıdaki açıklamadan tatmin olmadım açıkçası. MAÖL resmi web sitesinden açıklama yapılmadıkça, 12 dönemin devam edeceğini düşünüyorum...mercedes yazdı:Merhaba arkadaşlar bu 12 dönem olayı ile ilgili mail gönderdim demiştim cevap gelmedi bende milli eğtim bakanlığına mail gönderdim (http://www.meb.gov.tr/BilgiEdinme/bilgiedinme.asp)
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
maolun sitesinde duyuruldu artık dönem sınırı olmadan 29 yaşına kadar tecil hakkımız var hepimizin gözü aydın
herkese hayırlı uğurlu olsun