Ygs & Lys Hakkında Yardımcı Olabilirmisiniz ?
- Jackal4540
- Uzman Doktor
Ygs & Lys Hakkında Yardımcı Olabilirmisiniz ?
Arkadaşlar kafama günlerce takılan bir soru var.Belki yardımcı olursunuz diye konu açtım.
Şimdi seneye Ygs Lys sınavlarına girdim diyelimki 230 puan aldım.Sorum şunlar.
1)Ygs Lys Sınavlarına her sene girebilirmiyim ?
2)Her sene girdiğim Ygs Lys sınavındaki aldığım puanlar toplanıyormu yoksa 2'inciye girdiğimde sıfırlanıyormu ?Örnek vereyim(2013 yılında Ygs Lys Sınavına girdim 230 puan aldım birdaha 2014 yılında yine Ygs Lys Sınavına Girdim yine 220 gibi bir puan aldım toplam 450 yapar)Böyle bir şey varmı ?
3)Ygs Lys Sınavları yani üniversite sınavlarına en fazla kaç kere girebilirim.
İlgilendiğiniz İçin Şimdiden Teşekkür Ederim.
Şimdi seneye Ygs Lys sınavlarına girdim diyelimki 230 puan aldım.Sorum şunlar.
1)Ygs Lys Sınavlarına her sene girebilirmiyim ?
2)Her sene girdiğim Ygs Lys sınavındaki aldığım puanlar toplanıyormu yoksa 2'inciye girdiğimde sıfırlanıyormu ?Örnek vereyim(2013 yılında Ygs Lys Sınavına girdim 230 puan aldım birdaha 2014 yılında yine Ygs Lys Sınavına Girdim yine 220 gibi bir puan aldım toplam 450 yapar)Böyle bir şey varmı ?
3)Ygs Lys Sınavları yani üniversite sınavlarına en fazla kaç kere girebilirim.
İlgilendiğiniz İçin Şimdiden Teşekkür Ederim.
- Jackal4540
- Uzman Doktor
Re: Ygs & Lys Hakkında Yardımcı Olabilirmisiniz ?
Cevap bekliyorum 

-Tabii ki her sene girebilirsin sınava çoğu öğrencinin yaptığı gibi.
-İkinci soruda bahsettiğin gibi olsaydı herkes kazanırdı üniversiteyi ah, ne güzel olurdu. Yani öyle bir şey yok sadece kazandığın bir yer olursa kaydını yapar dondurursun sonra sınava tekrar girersin eğer daha başarılı olamazsam o dondurduğun bölümden devam edersin mesela ben öyle biliyorum. Birde sen tıp istiyorsun hem ygs hem lys sınavına gireceksin bunlar birbirini etkiliyor sadece ygs puanına değil lys sınavından aldığın puanda etkili oluyor.
-İstediğin kadar girebilirsin. Sadece üniversiteyi kazandıktan sonra her yıl giremiyorsun sanırım bir yıl giriyorsun bir yıl giremiyorsun tabii ki bunu yanlışta biliyor olabilirim ama kazanamadığın müddetçe kazanana kadar gireceksin sınava.
Yanlışlarım olabilir Emrah adlı kullanıcı görünce düzeltir nasılsa ben çıktım.
-İkinci soruda bahsettiğin gibi olsaydı herkes kazanırdı üniversiteyi ah, ne güzel olurdu. Yani öyle bir şey yok sadece kazandığın bir yer olursa kaydını yapar dondurursun sonra sınava tekrar girersin eğer daha başarılı olamazsam o dondurduğun bölümden devam edersin mesela ben öyle biliyorum. Birde sen tıp istiyorsun hem ygs hem lys sınavına gireceksin bunlar birbirini etkiliyor sadece ygs puanına değil lys sınavından aldığın puanda etkili oluyor.
-İstediğin kadar girebilirsin. Sadece üniversiteyi kazandıktan sonra her yıl giremiyorsun sanırım bir yıl giriyorsun bir yıl giremiyorsun tabii ki bunu yanlışta biliyor olabilirim ama kazanamadığın müddetçe kazanana kadar gireceksin sınava.
Yanlışlarım olabilir Emrah adlı kullanıcı görünce düzeltir nasılsa ben çıktım.

- Jackal4540
- Uzman Doktor
Çok teşekkür ederim gamze bu forumda sorularıma yanıt veren başkaları çıkmıyor zaten konuyu açalı bir ay oldu.SEN BİR TANESİN GAMZE
benimde kafama takılan bir kaç soru var, benim son sınavla beraber kuvvetle ihtimal kredim 153 olucak, genel kültür 4 yıllıkta da okuyorum, şuan da benim ygs veya lys'ye daha mezun olmadan başvuru şansım varmı ? ayrıca cahiliğime verin bu ygs ve lys üniversitemi oluyor ne oluyor ?
şansın var kredin yetiyor zaten. dönemin de 6 veya yukarısı ise başvurursun. önce ygs ye başvuracaksın. ileride ygs ye basvuru tarihleri acıklanınca. sonra ygs de 180 barajını gecersen, lys yede başvurabilirsin istersen. her ikiside üniversite sınavıdır. ygs birinci aşama. lys 2 inci aşama.
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.
Umarım tamamına erer üniversiteyi kazanırız ben bu yılı savdım da seneye artık.Jackal4540 yazdı:Çok teşekkür ederim gamze bu forumda sorularıma yanıt veren başkaları çıkmıyor zaten konuyu açalı bir ay oldu.SEN BİR TANESİN GAMZE

- Jackal4540
- Uzman Doktor
Umarım inşallah beraber aynı üniversiteyi okuruz.Aynı dalı psikiyatriyi.Uludağ üniversitesi hergün kestane şekeri yemeye giderizKGamze yazdı:Umarım tamamına erer üniversiteyi kazanırız ben bu yılı savdım da seneye artık.Jackal4540 yazdı:Çok teşekkür ederim gamze bu forumda sorularıma yanıt veren başkaları çıkmıyor zaten konuyu açalı bir ay oldu.SEN BİR TANESİN GAMZE

Kocaeli üniversitesinin puanları yüksek Uludağ'a göre yani olabilir bir saatlik yol tercih edebilirim annem burası olmazsa orada okumamı istiyor. Ama psikiyatri okumayacağım kesin.
Nasıl okurum benim o kadar potansiyelim yok ilgimde yok
Kestane şekerine asla hayır demem
Sen bu yıl girdim mi üniversite sınavlarına?

Kestane şekerine asla hayır demem

Sen bu yıl girdim mi üniversite sınavlarına?
- Jackal4540
- Uzman Doktor
Lise mezunu olmadım daha diplomamı almadım ama olmuş sayılırım soru ve cavap kitapçıklarının takibine bakılırsa önümüzdeki kış girecem üniversite sınavlarına baktım kazanamadım birdahaki sene yine girecem baktım kazanamadım bir daha bir daha profesör olurum belki ozamana kadar 

Bu yıl zordu geçen sene daha kolaydı umarım 2013 sınavını da kolay yaparlar. Türkçe 29 Sosyal 19 yapıyorum Matematik hiç yapamıyorum. Benim istediğim bölüm için Türkçe ve Sosyal 35-35 yaparsam puanım yetiyor Matematik yapıp yanlış yapacağıma bu yolu izliyorum. Çalışırsam yaparım gibi geliyor.
Geçen sınavları indirip çözmüyor musun hiç? Ben girmediğim halde 2010 ve 2011 sınavlarını çözmüştüm saat tutup.
Geçen sınavları indirip çözmüyor musun hiç? Ben girmediğim halde 2010 ve 2011 sınavlarını çözmüştüm saat tutup.
- Jackal4540
- Uzman Doktor
Ben dershaneye gideceğim ozaman testleri önümden eksik etmeyeceğim zaten bol bol çözücem.KGamze yazdı:Bu yıl zordu geçen sene daha kolaydı umarım 2013 sınavını da kolay yaparlar. Türkçe 29 Sosyal 19 yapıyorum Matematik hiç yapamıyorum. Benim istediğim bölüm için Türkçe ve Sosyal 35-35 yaparsam puanım yetiyor Matematik yapıp yanlış yapacağıma bu yolu izliyorum. Çalışırsam yaparım gibi geliyor.
Üniversiteye hazırlık bu lise sınavı sonuçları açıklansın annem kazanırsan dershaneye gideceksin dedi bende seve seve tamam dedim şimdiden kafa yorup kafayı kurcalamanın bir anlamı yok o testleri çözüp,her yıl sınav sorularını değiştiriyorlar zaten bunlar balığa yem verirmi

Önümde çalışacağım koca 1 yıl var oda olmazsa diğer yıl 2'ciye birdaha girecem omazsa üçüncüye.Kendini fazla kasma sana tavsiyem sınavda kafası karışıyor insanın 1 yılın boşuna gider sonra üzülürsün.
Bende sınav sonuçlarını bekliyorum ona göre dershaneye gidecekmişim benimde dedi annem.