Kayıt Yaptırdım - Kafama Takılan Bir Soru

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
bengeldim
Yardımcı Uzman

Kayıt Yaptırdım - Kafama Takılan Bir Soru

Mesaj gönderen bengeldim » 12 Eyl 2012, 17:12

Arkadaşlar bugün kaydımı tamamladım ancak kafama bir soru takıldı, verilen kağıtta 4 Yıllık yazıyor, 4 yıllık okumam mecburi mi? Yoksa 2.5 yılda mezun olma şansım var mı?

vişneçürüğü
Doktor

Re: Kayıt Yaptırdım - Kafama Takılan Bir Soru

Mesaj gönderen vişneçürüğü » 12 Eyl 2012, 17:36

Öencelikle hayırlı uğurlu olsun!
Çok güzel bir şey yapmışın.. !!! tebrik ederim seni..

Soruna gelelim. 4 yıllık yazmasının sebebi örgun öğretimdeki 4 yıllıklar gibi olduğunu kast ediyor.
Ama Açık Lisenin Kredi ve 18 yaşını doldurmuşlara tanıdığı hakla o 2.5 senede bitiyor..

4 yıllık orda sadece senin okuduğun lisenin ''şekilinin adı'' sonucta 2.5 senelık lise yazamaz dimi..
Okulu ne hıza ve çabukluktu bitirmek sana bağlığ.. Seçtiğin her sınavdaki 30 krediyi birden verirsen ve Ortak tüm derslerinden geçersen veya muaf olursan tabikide bitiirsin.. Ama yoksa 3 senemi 4 senemi 5 senemi istediğin zaman bitir.. Ama süper bir çalışmayla 2.5 sene de mezun olmanı umarım.

Allah yardımcın olsun.

4-yıllık genel Kültür
14.09.2012
MEZUN

bengeldim
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen bengeldim » 12 Eyl 2012, 17:41

vişneçürüğü yazdı:Öencelikle hayırlı uğurlu olsun!
Çok güzel bir şey yapmışın.. !!! tebrik ederim seni..

Soruna gelelim. 4 yıllık yazmasının sebebi örgun öğretimdeki 4 yıllıklar gibi olduğunu kast ediyor.
Ama Açık Lisenin Kredi ve 18 yaşını doldurmuşlara tanıdığı hakla o 2.5 senede bitiyor..

4 yıllık orda sadece senin okuduğun lisenin ''şekilinin adı'' sonucta 2.5 senelık lise yazamaz dimi..
Okulu ne hıza ve çabukluktu bitirmek sana bağlığ.. Seçtiğin her sınavdaki 30 krediyi birden verirsen ve Ortak tüm derslerinden geçersen veya muaf olursan tabikide bitiirsin.. Ama yoksa 3 senemi 4 senemi 5 senemi istediğin zaman bitir.. Ama süper bir çalışmayla 2.5 sene de mezun olmanı umarım.

Allah yardımcın olsun.
Çok teşekkür ederim :) Açık Öğretim'den daha huzurlu olucağımı düşündüğüm için kayıt oldum. 2.5 yılda mezun olmak için elimden geleni yapacağım, zaten örgün eğitimde sene kaybım var. Yaşıtlarımla arayı fazla açmadan üniversite'ye kapağı atarım umarım.

vişneçürüğü
Doktor

Mesaj gönderen vişneçürüğü » 12 Eyl 2012, 17:46

Tabiki tabiki.. bunu yapabilirsin!!!

Hemde hiç umadığın kadar çabuk oluyor. Benimde kayıt olduğumda çok şüpelerim vardı..
Ama okadar güzel ve olumlu işleyen bir sistemki hiç korkma..
Bende bu sene mzvun olanlardanım işte allahın izniyle Ek sınav sonucunu bekliyorum 2 gun sonra cıklanıyor.
Sende bu gunleri goruceksın. Ve ÜNi ne başlarsın hayırlısıyla.
Şimdi sistemde aktif olmayı bekle ve ONCE '' ORTAK '' derslerinden başlayarak bak tekrar diyorum ÖNCE '' ORTAK '' derslerini seçerek Kredilerini almaya başla !

ALLAH YARDIMCIN OLSUN.

4-yıllık genel Kültür
14.09.2012
MEZUN

bengeldim
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen bengeldim » 12 Eyl 2012, 18:09

vişneçürüğü yazdı:Tabiki tabiki.. bunu yapabilirsin!!!

Hemde hiç umadığın kadar çabuk oluyor. Benimde kayıt olduğumda çok şüpelerim vardı..
Ama okadar güzel ve olumlu işleyen bir sistemki hiç korkma..
Bende bu sene mzvun olanlardanım işte allahın izniyle Ek sınav sonucunu bekliyorum 2 gun sonra cıklanıyor.
Sende bu gunleri goruceksın. Ve ÜNi ne başlarsın hayırlısıyla.
Şimdi sistemde aktif olmayı bekle ve ONCE '' ORTAK '' derslerinden başlayarak bak tekrar diyorum ÖNCE '' ORTAK '' derslerini seçerek Kredilerini almaya başla !

ALLAH YARDIMCIN OLSUN.
Bugün müdürde 30 kredilik Ortak Derslerden seç dedi. Sadece Ortak Derslerden mi seçeyim,hepsini?

Kullanıcı avatarı
serena
Uzman Doktor

Mesaj gönderen serena » 12 Eyl 2012, 18:36

ortak derslerin hepsini seç ne kadar yaparsan o kadar iyi yapamıcağını düşündüklerini yine seç 3 kez girdinmi muhaf olursun
Umutsuzluga kapılmak mutsuzluğa kapı aralar içinde besledigin umut seni hayata bağlar

bengeldim
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen bengeldim » 13 Eyl 2012, 03:56

serena yazdı:ortak derslerin hepsini seç ne kadar yaparsan o kadar iyi yapamıcağını düşündüklerini yine seç 3 kez girdinmi muhaf olursun
3 kez girmem benim için sene kaybına yol açar mı?

vişneçürüğü
Doktor

Mesaj gönderen vişneçürüğü » 13 Eyl 2012, 04:14

YANi hayır aslında.. mühüm olan ortak derslerini vermen veya MUAF OLMAN onalr milli eğtimin Lise de okuyan bir insanın vermesini şart koştuğu dersler. ama ole bir guzellilk te yapmışlarki muaf da olabiirsin.
Muaf olma durumuda 3 kez girip başarısız olduğunda oluyor haaa DİL ANLATIM HARİÇ O dersi vermek zorundasın ( ama o da kolay sakın kokma) O yuzden once Ortakları bitir veya muaf ol!!!!!

MUaf oldun dersin kredisi almasın.. Onlarıda Basit seçmelilerle bitirirsin ör. Turizim... Sosjolojii vs...

ALLAH kolaylık versin.

4-yıllık genel Kültür
14.09.2012
MEZUN

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön