açıköğretim lisesi hakkında bilgili olanlar bi bakabilir mi

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
lizdiamond

açıköğretim lisesi hakkında bilgili olanlar bi bakabilir mi

Mesaj gönderen lizdiamond » 13 Eyl 2012, 07:14

öncelikle merhabalar, sitenize yeni gördüm ve çok sevindim. çünkü açıklise hakkında pek bir bilgiye sahip değilim ve aklımda bir sürü soru işareti var. ben 97 doğumluyum normal düz liseye gitmek yerine 4yıllık açıköğretim lisesine kaydoldum. 21-22 ocakta 1.dönem sınavlarına girdim 14 ders seçtim. 9undan geçerli not aldım, 5 dersten ise başarısız oldum :oops: . yani ilk sınavdan toplamında 18 kredim oldu. nisan ayında olan 2.sınavın kayıt tarihini unuttuğum için 2.sınava kaydolmadığım için giremedim. ağustosta üçüncü sınav da varmış dediler ona girerim dedim fakat o da 18 yaş üstündekiler içinmiş yani o sınavada giremedim. şuan bir senem boşu boşuna geçti. yani sadece 1.dönem sınavına girdim ve 18 kredim var dolayısıyla sınıf geçemedim. bu sene tekrar açıköğretimden devam etmek istiyorum fakat ne yapmalıyım nasıl sınıf geçebilirim bunlar hakkında hiç bir fikrim yok. yine sınıfı geçemezsem ne yaparım bilmiyorum yardımcı olursanız gerçekten çok mutlu olurum. bu sene ne yaparsam sınıf geçebilirim, bunun için kaç kredi lazım vb soruları cevaplarsanız sevinirim iyi günler :roll:

dersçalışankız
Doktor

Re: açıköğretim lisesi hakkında bilgili olanlar bi bakabilir

Mesaj gönderen dersçalışankız » 13 Eyl 2012, 08:12

öncelikle şimdiye kadar yaptıklarını unut gitsin önce kafanı bir boşalt geçmiş gitmiş...önemli olan bundan sonra yapacakların eğer sebat edersen birkaç sene sonra lise diploman elinde ....

ilk kural : asla sınav kaçırma ! hatta hastanede bile sınav olan var biliyorum ( tabi Allah korusun örnek olsun diye )
sınavlar zaten bir dönemde 3 defa oluyor (bir de ek sınav var onu sonra öğrensen de olur ) hep aynı ayda olur unutma 1.ocak sonları 2. mayıs ortalarında 3. temmuz sonuna doğru (18.yaş üstü için)

sen iki sınava girip öncelikle ortak derslerinden başla seçmeye derslerine çalış ve 192 krediye ulaşmaya bak ...tabi sabırla devam etmek ve her sınavda yüksek kredi alırsan sürede kısalır...

sanırım 1 hafta sonra falan kayıt yenileme başlıyor hemen yenilersin...ocak sınavı için.

vişneçürüğü
Doktor

Mesaj gönderen vişneçürüğü » 13 Eyl 2012, 19:00

benden sana bir öneri www.aol.gov.tr sitesini altını üstüne getir orda öğrenebileceğin çok şey var.
Ama orada anlayaamdıklarını gel sonra bize sor.
böylelikle daha cabuk sistemi anlmaş olursun. Ve okudğun süre boyunca hatta sonrada Bu forumdan çok yarar göreceksin.
Burayı zıyaret etmeyi ihmal etme!

Allah yardımcın olsun kardeşim

4-yıllık genel Kültür
14.09.2012
MEZUN

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 13 Eyl 2012, 20:56

Öncelikle açık lisede sınıf geçtim kaldım olayı yok. Sen sorumlu olduğun dersleri geçersin ya da kalırsın. Her kayıt yenileme yaptığında ise dönemin artar.

Şİmdi senin yapacağın ocak ve mayıs sınavlarını kaçırmamaya çalış. Ders seçerken MUTLAKA ÖNCELİĞİ ORTAK DERSLERİNDEN YANA YAP eğer seçtiğin derslerin kredisi 30 a ulaşmamışsa o zaman seçmeliler ile 30 a tamamla. Sakın ortaklar dururken kolay diyerek seçmelilere yönelme.
Resim

lizdiamond

Mesaj gönderen lizdiamond » 14 Eyl 2012, 05:07

dersçalışankız yazdı:öncelikle şimdiye kadar yaptıklarını unut gitsin önce kafanı bir boşalt geçmiş gitmiş...önemli olan bundan sonra yapacakların eğer sebat edersen birkaç sene sonra lise diploman elinde ....

ilk kural : asla sınav kaçırma ! hatta hastanede bile sınav olan var biliyorum ( tabi Allah korusun örnek olsun diye )
sınavlar zaten bir dönemde 3 defa oluyor (bir de ek sınav var onu sonra öğrensen de olur ) hep aynı ayda olur unutma 1.ocak sonları 2. mayıs ortalarında 3. temmuz sonuna doğru (18.yaş üstü için)

sen iki sınava girip öncelikle ortak derslerinden başla seçmeye derslerine çalış ve 192 krediye ulaşmaya bak ...tabi sabırla devam etmek ve her sınavda yüksek kredi alırsan sürede kısalır...

sanırım 1 hafta sonra falan kayıt yenileme başlıyor hemen yenilersin...ocak sınavı için.
tavsiyelerin için teşekkür ederim, bu sene dershaneyede gidicem umarım bu sene yüksek bi kredi alırım.önümüzdeki salı kayıt yenileme başlıyormuş doğrumu :?:

lizdiamond

Mesaj gönderen lizdiamond » 14 Eyl 2012, 05:11

vişneçürüğü yazdı:benden sana bir öneri http://www.aol.gov.tr sitesini altını üstüne getir orda öğrenebileceğin çok şey var.
Ama orada anlayaamdıklarını gel sonra bize sor.
böylelikle daha cabuk sistemi anlmaş olursun. Ve okudğun süre boyunca hatta sonrada Bu forumdan çok yarar göreceksin.
Burayı zıyaret etmeyi ihmal etme!

Allah yardımcın olsun kardeşim
teşekkür ederim Allah sizinde yardımcınız olsun. bu siteyide bulduğuma çok mutlu oldum. şimdi yapmam gereken şey ders çalışmak. ocağa kadar sıkı hazırlanmalıyım sınavlara. İnşaAllah bu sene sınıfımı geçerim :roll:

lizdiamond

Mesaj gönderen lizdiamond » 14 Eyl 2012, 05:13

kripton yazdı:Öncelikle açık lisede sınıf geçtim kaldım olayı yok. Sen sorumlu olduğun dersleri geçersin ya da kalırsın. Her kayıt yenileme yaptığında ise dönemin artar.

Şİmdi senin yapacağın ocak ve mayıs sınavlarını kaçırmamaya çalış. Ders seçerken MUTLAKA ÖNCELİĞİ ORTAK DERSLERİNDEN YANA YAP eğer seçtiğin derslerin kredisi 30 a ulaşmamışsa o zaman seçmeliler ile 30 a tamamla. Sakın ortaklar dururken kolay diyerek seçmelilere yönelme.
teşekkür ederim. evet artık derslerime yoğunlaşmam lazım. ders seçimini de ortak derslerden yana yapmayı düşünüyorum :roll:

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön