yeni kayıt

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
nrcn

yeni kayıt

Mesaj gönderen nrcn » 01 Eki 2012, 22:01

arkdslr yardımcı olurmusunuz ben yeni kayıt yaptım hc bişi bilmom

Kullanıcı avatarı
nefes
Yardımcı Asistan

Re: yeni kayıt

Mesaj gönderen nefes » 01 Eki 2012, 22:10

nrcn yazdı:arkdslr yardımcı olurmusunuz ben yeni kayıt yaptım hc bişi bilmom

telaşlanma :D aklında ne soru varsa sor yardımcı oluruz...

nrcn

Mesaj gönderen nrcn » 02 Eki 2012, 06:11

ya ders secerken örneğin mat 1 den 8 e kadar var ben mat 3 ü secersem 3. döneminkini mi almış oluyorum 1. döneminki kalıomu anlamadım

Kullanıcı avatarı
nefes
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen nefes » 02 Eki 2012, 16:58

nrcn yazdı:ya ders secerken örneğin mat 1 den 8 e kadar var ben mat 3 ü secersem 3. döneminkini mi almış oluyorum 1. döneminki kalıomu anlamadım

burda dönem veya sınıf olayı yok istediğin dersi seçebilirsin seçtiğin derside vermelisin mat 3 ü seçtim diyelim diğer dönemde de mat 1i seç farketmiyor yeni kayıt yaptırdıysan öncelikli olarak ortak ve zorunlu derslerini vermeye bak alan yok olarak kayıtlıysan toplam kredini 192ye tamamla mezuniyet için ..ortak veya zorunlu dersin kalmamalı kalırsan mezun olamıyorsun. bir dersi veremesen de üzülme o dersi tekrar seçebilirsin aynı dersi 3 kere seçip veremediğin taktirdede o dersten muaf oluyor verme zorunluluğunu kaldırıyorsun ama istersen daha sonra muaf dersleri seçebilir muaf dersi verebildiğin zaman da kradisini alabiliyorsun..

noxx
Doktor

Mesaj gönderen noxx » 02 Eki 2012, 23:52

nefes yazdı:
nrcn yazdı:ya ders secerken örneğin mat 1 den 8 e kadar var ben mat 3 ü secersem 3. döneminkini mi almış oluyorum 1. döneminki kalıomu anlamadım

burda dönem veya sınıf olayı yok istediğin dersi seçebilirsin seçtiğin derside vermelisin mat 3 ü seçtim diyelim diğer dönemde de mat 1i seç farketmiyor yeni kayıt yaptırdıysan öncelikli olarak ortak ve zorunlu derslerini vermeye bak alan yok olarak kayıtlıysan toplam kredini 192ye tamamla mezuniyet için ..ortak veya zorunlu dersin kalmamalı kalırsan mezun olamıyorsun. bir dersi veremesen de üzülme o dersi tekrar seçebilirsin aynı dersi 3 kere seçip veremediğin taktirdede o dersten muaf oluyor verme zorunluluğunu kaldırıyorsun ama istersen daha sonra muaf dersleri seçebilir muaf dersi verebildiğin zaman da kradisini alabiliyorsun..
Bence alansızsan zorunlu dersleri seçki sonra uğraşmayasın eksik kalan kredilerini son dönemde seçmelilerden alırsın

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 03 Eki 2012, 01:57

Eğer liseye sıfırdan başladıysan daha önce örgün okumadıysan, sadece 1. dönem derslerini seçebilirsin. Sistem üst dönem derslerini seçmene izin vermez zaten. Açık lisede alt dönemlerden geçemediğin dersleri seçme şansın var ama üst dönemlerden ders alamıyorsun. Toplam dönemin kaçsa atıyorum 6 , o zaman 6 ve altındaki dersleri seçebilirsin ama 7. ve 8. dönemlerden ders seçemezsin.

Aslında kolay foruma takıl aklındaki sorulara cevap bulursun
Resim

nrcn

Mesaj gönderen nrcn » 03 Eki 2012, 04:55

aslında ben lise 2 terkim ama liseye kayıt yaparken hoca bana 8 dönem okuucaksın dedi ve 180 krediii tamamlıcaksın dedi. ayrıca dersllerin 1 den 8 e kadar olması 1 kolay 8 zor demekmi oluyo??ve benim alan yok öncelikle hangilerini secmeliiim??

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 03 Eki 2012, 16:15

nrcn yazdı:aslında ben lise 2 terkim ama liseye kayıt yaparken hoca bana 8 dönem okuucaksın dedi ve 180 krediii tamamlıcaksın dedi. ayrıca dersllerin 1 den 8 e kadar olması 1 kolay 8 zor demekmi oluyo??ve benim alan yok öncelikle hangilerini secmeliiim??
Eğer lise 2 yi bitirip kayıt yaptırdıysan dönemin 4 ya da 5 olabilir. Lise 2 de yarıda bıraktıysan 3 veya 4 olabilir bunu öğrenci sayfana giriş yapabildiğin zaman anlarsın.

Ders seçerken toplam dönem önemli. Mesela senin toplam dönemin 5 gözüküyorsa yukarıda da dediğim gibi hem 5. dönemin hem de alt dönemin derslerini birlikte seçebilirsin.

Açık lisede dönem olayı şöyle

Lise 1 konuları 1.ve 2. dönem
Lise 2 konuları 3.ve 4. dönem
Lise 3 konuları 5.ve 6. dönem
Lise 4 konuları 7.ve 8. dönem

kitaplarında oluyor.

Şimdi mantıken düşünürsek sen önceliği yanında 1 yazanlara vereceksin. 1 ler bitince yanında 2 yazanları........

Mesela diyelim sen lise 1 ve 2 de çoğu dersi geçmişsin ama Lise 1 de kimyayı geçememişsin lise 2 den de edebiyattan kalmışsın.

Bu kaldığın dersler ders seçme ekranında olur. Mesela edebiyat 3 ve edebiyat 4 olur. Aynı zamanda edebiyat 5 de vardır. Sen o zaman sayısı düşükleri önce seçersen daha iyi olur. Mesela kimya 1 i seçmez kimya 2 yi seçersen seni zorlar çünkü sen kimya 1 in konularını anlamazsan 2 yi zor anlarsın. Özellikle sayısalda konular bir önceki dönemle alaklı olduğu için zorlarnısın anlamakta.
Resim

nrcn

Mesaj gönderen nrcn » 03 Eki 2012, 19:44

anladım cok tşkkr ederim aklıma takılan olursa sorarım :)

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön