Lütfen yardım edin kimse cevap vermiyor

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
ceza4635

Lütfen yardım edin kimse cevap vermiyor

Mesaj gönderen ceza4635 » 13 Eki 2012, 01:11

Arkadaşlar herkese merhaba. Bütün yerlere sordum kimse cevap yazmıyor, umarım burda cevap alabilirim

Mesleki açık öğretim lisesine yeni kayıt oldum yani 9. sınıfa başlıyorum. Ders seçme bölümünde 12 tane ders var. Bunlar:
Biyoloji - 1
Matematik - 1
Dil ve anlatım - 1
Sağlık bilgisi - 1

...
diye devam eden (12 tane) ortak dersler. Hepsinin sonunda 1 yazıyor. Şimdi ben ocak ayında girdiğim sınavda, bu 1 yazanların hepsinden mi sınava gireceğim, yoksa sadece seçtiklerimden mi?
Eğer sadece seçtiklerimden gireceksem, seçmediğim dersler ne olacak? Onlara da 2. dönem gireceksem, Matematik-2, Biyoloji-2 ... gibi sonunda 2 olan dersler ne olacak?
Lütfen bilgi verin bana. Fikri olan da söyleyebilir, yani o kadar çaresizim.

Kullanıcı avatarı
lilas
Uzman Doktor

Re: Lütfen yardım edin kimse cevap vermiyor

Mesaj gönderen lilas » 13 Eki 2012, 01:27

sadece seçtiklerinden gireceksin zorunlu dersler onlari geçmek yada muaf olmak zorundasin (muaf olmak bir dersten sinava girip 3 kere başarisiz olmak demek) yalniz dil ve anlatim illaki geçmek zorundasin muaf olma bu derste soz konusu degil seçmek zorunda olupta seçmedigin dersleri evet 2 dönem veya daha sonraki dönemlerde seçmek zorundasin onlarida ya geçeceksin yada muaf olacaksin
biraz karişik oldu galiba umarim anlatabilmişimdir :wink:
Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun? dedi.Öleceğini bildiği halde yaşadiğini unutmuştu...

Korkuyorum,birgün biri çıkıp;Ey insanoğlu diyecek ve kimse üstüne alınmayacak...

ceza4635

Mesaj gönderen ceza4635 » 13 Eki 2012, 01:33

lilas yazdı:sadece seçtiklerinden gireceksin zorunlu dersler onlari geçmek yada muaf olmak zorundasin (muaf olmak bir dersten sinava girip 3 kere başarisiz olmak demek) yalniz dil ve anlatim illaki geçmek zorundasin muaf olma bu derste soz konusu degil seçmek zorunda olupta seçmedigin dersleri evet 2 dönem veya daha sonraki dönemlerde seçmek zorundasin onlarida ya geçeceksin yada muaf olacaksin
biraz karişik oldu galiba umarim anlatabilmişimdir :wink:
Allah razı olsun yok karışık olmadı da, birde şöyle birşey sorayım. Mesela ben 6 tane ders seçtim, 6 tane kaldı. Bu kalan dersleri (sonunda 1 yazanları) ikinci dönem sınavında yine vereceğim değil mi? Yani şimdi seçsemde seçmesemde, onları yapacağım eninde sonunda. Hatta şimdi kalanların üstüne, birde sonunda 2 yazanlar eklenecek daha zor olacak değilmi? Doğru mu anladım?

Kullanıcı avatarı
lilas
Uzman Doktor

Mesaj gönderen lilas » 13 Eki 2012, 03:14

evet dogru anlamişsiniz 1de seçmezsen 2 de 2de seçmezsen 3de bu böyle uzar gider ama hepsi zorunlu degil gözünü korkutmasin mesela matematik 2den sonrasi yapamiyorsan seçmezsin fizik kimya biyoloji geometri bunlarda ayni şekil 2 ye kadar 2 de dahil mecbur seçeceksin ve ya geçeceksin ya muaf olacaksin
Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun? dedi.Öleceğini bildiği halde yaşadiğini unutmuştu...

Korkuyorum,birgün biri çıkıp;Ey insanoğlu diyecek ve kimse üstüne alınmayacak...

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 13 Eki 2012, 03:45

Bence hepsini seçmen daha iyi olurdu. Eğer dönem uzatırım ne zaman biterse bitsin pek önemli değil diyorsan sen bilirsin ama bir an önce mezun olmak için tüm ortakları döneminde bitirmek en güzeli. Çünkü yukarıda dediğin gibi 2. dönem bi de 1 ler olacak. Sonra dönem arttıkça alttan seçmediğin dersler de olacak vs..
Resim

ceza4635

Mesaj gönderen ceza4635 » 13 Eki 2012, 05:31

Herkese çok teşekkürler arkadaşlar, büyük bi yanlıştan kurtardınız beni. Okumaya devam eden herkese başarılar.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön